سازمان شیلات:

برخورد با كشتی های خاطی را وظیفه می دانیم

برخورد با كشتی های خاطی را وظیفه می دانیم

گل چرم: سازمان شیلات ایران در جوابیه ای اعلام نمود كه این سازمان برخورد با شناورهای متخلف و خاطی را وظیفه خود می داند.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، سازمان شیلات ایران در واكنش به گزارش گل چرم به نقل از مهر كه ۱۶ بهمن ماه با عنوان «تخلف كشتی های چینی؛ از انكار شیلات تا ورود سپاه» انتشار یافت، توضیحاتی به این شرح به دفتر خبرگزاری ارسال كرد:
همانگونه كه سازمان شیلات ایران به كرات اعلام نموده، فعالیت صید فانوس ماهیان یكی از كارهای مهم و توسعه ای در زمینه صیادی است كه هم اكنون، توسعه صید آن در پیش بینی های برنامه ششم توسعه، برنامه ریزی شده است.
از سال ۱۳۸۷، صید تجاری فانوس ماهیان، برابر مطالعات و پژوهش های صورت گرفته و همین طور خصوصیات زیستی این موجود، كه به دفعات، جزئیات آن در مصاحبه مسئولین و كارشناسان شیلاتی اشاره شده آغاز، و از شروع سال ۱۳۹۲ با تدوین طرح توسعه فانوس ماهیان بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفت.
در فعالیت صید فانوس ماهیان، تمامی كشتی ها و شناورهای صیادی، تحت مدیریت و مالكیت شركت های ایرانی فعالیت می نمایند و غالب شناورهای فعال با مالكیت سرمایه گذاران ایرانی بوده و برخی از كشتی ها هم توسط شركت های ایرانی با اجاره به شرط تملكی شناور، فعالیت می كنند و برمبنای قانون، مرجع تشخیص ایرانی یا خارجی بودن شناور، سازمان بنادر و دریانوردی می باشد و در صورت احراز ایرانی بودن شناور و ثبت آن، سازمان مذكور به شناورها پرچم می دهد، پس مجدداً تاكید می گردد كه هیچ شناور خارجی در آب های تحت حاكمیت جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.
صرف بهره گیری از تجهیزات و نیروی انسانی خارجی برای شناورها، باتوجه به بخشنامه صید، حداكثر تا ۵ نفر مجاز بوده و برابر با همین بخشنامه، تعهد مالكین به كم كردن نیروی خارجی به صورت سالانه تا حذف كلی آنها، دلیلی بر خارجی بودن شناورها تلقی نمی گردد.
كلیه شناورها در صید فانوس ماهیان از یك روش و از تكنولوژی واحدی برخوردار می باشند كه پیش از هر سفردریایی كارشناسان اقدام به بازدید از آن می نمایند و شناور توقیف شده هیچ تكنولوژی برتری نسبت به بقیه شناورها ندارد.
از اقدامات مؤثر سازمان شیلات ایران در امتداد اهداف مدیریت ماهیگیری مسئولانه، نظارت و صید هدفمند در فعالیت صید فانوس ماهیان می توان به: نصب سیستم پایش آنلاین كشتی ها ( VMS) و افزایش كنترل و مونیتورینگ شناورها، استقرار ناظر مقیم بر روی تمام شناورهای فانوس ماهیان برای كنترل عملیات صید، كنترل و نظارت بر تخلیه صید در بنادر، برای كنترل حجم و تركیب صید، كاهش كاركنان خارجی بر روی ناوگان فانوس ماهیان از ۵۳۰ نفر به حدود ۵۰ نفر، اعمال برنامه مدیریت صید حجمی در جهت افزایش صید هدف و كاهش صید، صید ضمنی كه منجر به افزایش صید هدف از ۶۰ درصد به ۸۳ درصد در ۱۰ ماهه صید سال جاری اشاره نمود.
تمامی كارهای صیادی شامل خرد و صنعتی برابر بخشنامه ها و شیوه نامه های تدوین شده و برمبنای ماهیت رفتاری و حجم ذخیره آبزیان صورت می پذیرد.
بر اساس قانون حفاظت از منابع آبزیان، مرجع صدور پروانه صید و نظارت بر كارهای صید و صیادی، سازمان شیلات می باشد. بر همین مبنا این فعالیت نیز خارج از این ضوابط و استثنا نبوده و بایستی فعالیت برمبنای شیوه نامه صید، راهبردی گردد.
در همه فعالت ها احتمال بروز تخلف وجود دارد و كارهای صید و صیادی و صید قانوس ماهیان از این قاعده مستثنی نیست و باتوجه به كمبود امكانات یگان حفاظت از منابع آبزی شیلاب در زمینه تجهیزات، نیروی انسانی و … در بعضی مواقع، امكان بروز تخلف و تخطی از بخشنامه های صید و شیوه نامه های تدوین شده توسط برخی صیادان را فراهم می آورد و در سنوات اخیر به سبب عدم ایجاد اشتغال در سایر بخش های اقتصادی و بروز بیكاری، میزان تخلفات صیادی و صید غیرمجاز به شكل قابل توجهی افزایش یافته است و در چنین وضعیتی، یگان حفاظت از منابع آبزی سازمان شیلات ایران، به تنهایی قادر به حفاظت همه جانبه و فراگیر از منابع آبزیان نیست و در قالب ضوابط و مقررات ذیربط دست یاری به سمت هر ارگانی كه قادر به همكاری و همیاری در زمینه نظارت و برخورد با این تخلفات باشد، دراز می نماید.
بر اساس قوانین ذكر شده، مرجع تشخیص و بررسی تخلف و یا جرم صورت پذیرفته و نوع برخورد و شیوه رسیدگی به تخلفات و جرایم، از وظایف یگان حفاظت از منابع آبزیان سازمان شیلات ایران، بعنوان ضابط قضائی است كه برابر با بخشنامه رسیدگی به تخلفات و یا با ارجاع پرونده جرایم به كمیسیون رسیدگی به تخلفات صیادی یا به دادگاه، قابل رسیدگی می باشد و سایر دستگاه ها و ارگان های دریایی برای كمك به مساعدت در برخورد با تخلفات صیادی لازم است با هماهنگی یگان حفاظت منابع شیلات كه یگان تخصصی بوده اقدام نمایند.
سازمان شیلات ایران برخورد قاطع و شدید با هر شناور خاطی و متخلف شامل سنتی و صنعتی، كه تخلفات آن محرز شده باشد را وظیفه خود می داند و دراین زمینه هیچ مماشات و مسامحه ای نخواهد داشت.
به نظر می رسد سوءتفاهم رسانه ای باعث شده تا اینگونه استنباط شود كه در برخورد با صید غیرمجاز، سازمان شیلات، سپاه و سایر نیروها و ارگان های دریایی ذیربط با یكدیگر اختلاف نظر دارند، در صورتیكه شیلات از تمام ظرفیت ها دراین زمینه و در قالب قانون، كمك و همراهی می طلبد، پس در این ارتباط سازمان شیلات ایران ضمن گلایه از نحوه تنظیم خبر درج شده، حق پیگیری را برای خود محفوظ می داند.


منبع:

1398/11/23
20:16:23
5.0 / 5
4845
تگهای خبر: آنلاین , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
گل چرم