رئیس سازمان امور عشایر اعلام كرد:

۱۹۰ هزار تن گوشت قرمز سالانه توسط عشایر تولید می شود

۱۹۰ هزار تن گوشت قرمز سالانه توسط عشایر تولید می شود

به گزارش گل چرم رئیس سازمان امور عشایر كشور اظهار داشت: ۲۵ درصد از گوشت مورد نیاز كشور (۱۹۰ هزارتن در سال) توسط عشایر تولید می شود.



به گزارش گل چرم به نقل از وزارت جهاد كشاورزی، كرمعلی قندالی، رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به جمعیت یك میلیون و ۲۰۰ هزار نفری عشایر كشور (۲۱۳ هزار خانوار)، اظهار داشت: مساحت مراتع عرفی در اختیار عشایر حدود ۳۴ میلیون هكتار است و ۶۳ هزار و ۹۵۱ كیلومتر ایل راه عشایری، ۲۸ درصد دام سبك و ۴ درصد دام سنگین كشور در اختیار عشایر كشورمان قرار دارد.
وی با اشاره به اینكه ۲۵ درصد از گوشت مورد نیاز كشور (۱۹۰ هزارتن در سال) توسط عشایر تولید می شود، افزود: عشایر سالانه ۹.۵ میلیون رأس دام به بازار عرضه می كنند.
قندالی با اشاره به اینكه ۷۹۰ هزار هكتار از اراضی كشاورزی شامل آبی و دیم در اختیار عشایر است، اضافه كرد: ظرفیت های قابل توجه ای در حوزه گیاهان دارویی و بوم گردی در مناطق عشایری وجود دارد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران، توسعه كشت گیاهان دارویی، صنایع دستی، فراوری شیر و تولید لبنیات، كشت در اراضی شیب دار را از اقدامات این سازمان برای توسعه اشتغال و افزایش درآمد عشایر برشمرد و افزود: طبق مصوبه شورایعالی عشایر تلاش داریم گردشگری عشایری را با هدف آشنایی گردشگران با این بخش و افزایش درآمد عشایر، توسعه دهیم.
قندالی افزود: برای توسعه و كشت گیاهان دارویی در سالجاری، مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال از محل تسهیلات ماده ۱۰ و ۱۲ تسهیلات در نظر گرفته شده است.
وی تأمین انرژی ارزان را از دیگر طرح ها برای جامعه عشایری برشمرد و اظهار داشت: در این بخش ترویج و توسعه انرژی خورشیدی در مناطق عشایری را در دستور كار داریم كه در سال های اخیر اقدامات خوبی هم در این حوزه صورت گرفته است.
قندالی با تاكید بر اینكه بیشتر از ۹۲ درصد عشایر از سوخت فسیلی برخوردار می باشند، خاطرنشان كرد: تابحال بیشتر از ۲۷ هزار و ۵۶۳ خانوار از ۲۰ هزار دستگاه پنل خورشیدی بهره مند شده اند.
به گفته وی، ۱۰ درصد اعتبارات مورد نیاز در این حوزه توسط عشایر و مابقی توسط دولت تأمین می شود.
قندالی افزود: برپایه توافق با وزارت نیرو مقرر است تا آخر سال ۹۹ هم ۲۵ هزار خانوار دیگر به پنل های خورشیدی مجهز شوند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران درباره تأمین آب شرب خانوارهای عشایری و آب مورد نیاز دام ها، اظهار داشت: برپایه بند (ه) تبصره ۴ بودجه سال ۹۸، حدود ۱۸ میلیون یورو به توسعه شبكه آبرسانی به مناطق عشایری اختصاص یافت.
وی افزود: با این اعتبار ۴۲۷ پروژه در حال انجام می باشد و تلاش داریم با افزایش ۱۰ درصدی میزان دسترسی عشایر به آب سالم و بهداشتی، این میزان را از ۵۳ درصد به ۶۳ درصد برسانیم.
قندالی همینطور از اختصاص ۶۲ میلیارد تومان یارانه حمل سوخت و آرد به عشایر امسال اطلاع داد و خاطرنشان كرد: بر مبنای مصوبه هیأت وزیران در ۲۵ دیماه سالجاری هم ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای جبران خسارت به تشكل های عشایری اختصاص یافته است.
به گفته وی، هم اكنون ۲۱ اتحادیه استانی، ۲۱۹ شركت تعاونی، ۳۶۰ صندوق خرد زنان عشایری و یك صندوق ملی تحت عنوان صندوق توسعه بخش كشاورزی عشایری در كشور فعال است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: سال جاری سرمایه صندوق پشتیبانی از توسعه بخش كشاورزی عشایری به مبلغ ۷۳ میلیارد تومان افزایش داشته كه سهم دولت ۴۳ درصد و سهم تشكل های عشایری ۵۷ درصد بوده است.
به گفته وی از محل سهم عشایر از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده، سال جاری تابحال حدود ۱۱۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
گزارشی از ابتلای عشایر به كرونا عرضه نشده است
قندالی با اشاره به اینكه یك میلیون و ۱۵۰ هزار رأس از دام عشایر در سال ۹۸ بیمه شده اند، درباره خسارت سیل فروردین ماه سال جاری، تصریح كرد: عشایر استان های خوزستان، گلستان، خراسان شمالی، لرستان در فروردین ماه سال جاری از وقوع سیل خسارت دیدند به صورتی كه در حوزه زیرساخت ها و جمعیت دامی حدود ۱۳۰ میلیارد تومان به عشایر خسارت وارد شد و مبلغ ۵۳ میلیارد تومان آن تابحال تخصیص یافته است.
به گفته وی، برای هر رأس دام سبك ۵۰۰ هزار تومان و برای هر رأس دام سنگین سه میلیون تومان كمك بلاعوض و تسهیلات خسارات سیل با سود چهار درصد به عشایر پرداخت شده است.
قندالی با اشاره به اینكه برخی ایل راه های عشایری در سیل فروردین ماه سالجاری صدمه دیده اند، خاطرنشان كرد: برای جبران و باسازی ایل راه های عشایری ۵۶ میلیارد تومان مصوب و تمامی آن تخصیص یافته است.
وی درباره تأخیر زمان كوچ عشایر به علت شیوع بیماری كووید ۱۹ و اقدامات انجام شده، اظهار نمود: هماهنگی های لازم با وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشكی استان ها برای سركشی به مناطق عشایری و عرضه آموزش های لازم بهداشتی چه در زمان كوچ و چه در زمان استقرار عشایر در مناطق قشلاقی و ییلاقی انجام شده است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: با سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری هم مكاتبات و هماهنگی هایی برای همكاری با عشایر و زمان كوچ آنان انجام شده است و به امور عشایر استان ها هم تاكید شده به صورت مستمر مناطق عشایری حوزه خویش را رصد و از كوچ زودتر از موعد جلوگیری و هشدارهای لازم را به عشایر بدهند
قندالی خاطرنشان كرد: خوشبختانه تابحال گزارشی در مورد ابتلای عشایر به بیماری كرونا دریافت نشده است.

1398/12/26
14:26:43
5.0 / 5
4005
تگهای خبر: آموزش , اتحادیه , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
گل چرم