برای سال ۹۹ پیش بینی شد؛

تولید بیش از 11 و نیم میلیون تن میوه های سردسیری و خشك

تولید بیش از 11 و نیم میلیون تن میوه های سردسیری و خشك

به گزارش گل چرم یك مقام مسئول اعلام نمود: پیش بینی می شود تولید محصولات سردسیری و خشك امسال به بیش از 11.5 میلیون تن برسد.


به گزارش گل چرم به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک این وزارتخانه، اظهار داشت: با پیش بینی تولید ۲۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تن کل محصولات باغبانی در سال ۹۹، محصولات سردسیری و خشک سهمی نزدیک به ۵۰ درصد کل تولیدات باغی را به خود اختصاص می دهند.
داراب حسنی، سطح کل باغات میوه های سردسیری و خشک در کشور را برمبنای آمار سال ۹۸ نزدیک به سه میلیون هکتار عنوان نمود و اضافه کرد: از این سطح، دو میلیون و ۵۷۳ هزار هکتار باغات بارور هستند.
وی برآورد کرد حدود ۷۰ درصد باغات محصولات سردسیری و خشک اقتصادی و ۳۰ درصد آن درجه ۳ و نیازمند اصلاح یا جایگزینی هستند.
مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که باغات محصولات سردسیری و خشک ۶۰ درصد کل سطح باغات کشور را می سازند، گفت: برمبنای آمار سال ۹۸ سطح باغات میوه های سردسیری در کشور ۱.۸ میلیون هکتار است که نزدیک به ۱.۶ میلیون هکتار آن بارور است.
حسنی با اشاره به اینکه میوه های دانه دار، هسته دار، ریز و میوه های خشک در زیر مجموعه دفتر میوه های سردسیری و خشک قرار دارند، اظهار داشت: میوه های خشک مانند گردو، پسته و بادام حدود ۵۰ درصد سطح باغات سردسیری و خشک را می سازند.
وی متوسط عملکرد باغات میوه های دانه دار را ۱۷ تن در هکتار، باغات میوه های هسته دار و ریز میوه را حدود ۱۱ تن در هکتار و باغات میوه های خشک را یک تن در هکتار عنوان نمود.
وی اصلاح و احیای باغات قدیمی را از مهمترین برنامه های این دفتر دانست و اذعان داشت: در این راستا سرشاخه کاری یکی از اقدامات ویژه در مورد گونه های خشک مانند گردو و پسته است و این برنامه در مورد محصولات سردسیری مانند انگور، سیب و گیلاس نیز امسال در دست پی گیری است.
مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی، امور به باغی یا فناوری تولید را از دیگر برنامه های حوزه میوه های سردسیری و خشک برشمرد و پیش بینی کرد: امسال در صورت تحقق کمک های فنی و اعتباری، سطحی نزدیک به ۴ هزار هکتار پایلوت برای اقداماتی همچون تغذیه، هرس، اصلاح گرده افشانی، بهبود کیفیت انگور و کشمش، اصلاح شاخه بندی و کیفیت نهال در استان های مختلف کشور اجرا می شود.
حسنی همین طور بررسی کارایی ارقام برتر در استان های مختلف را از برنامه های مهم در حوزه میوه های سردسیری و خشک عنوان نمود و گفت: ورود ارقام مختلف باغی باتوجه به تغییرات اقلیمی مانند و تنش های زنده و غیر زنده، ضروری می باشد.
وی به تنوع بخشی به ارقام درختان میوه نیز به گونه های بلوبری و تمشک اشاره و اعلام نمود: ۱۱ رقم بلوبری وارد کشور شده که از امسال آغاز به تکثیر می شوند و باغاتی از آن در کشور نیز در دست راه اندازی است.
حسنی اضافه کرد: در مورد تمشک ۱۸ رقم وارداتی تجاری در برنامه تکثیر قرار داده شده و در مورد پکان نیز تکثیر حدود ۱۰ رقم تجاری آغاز و باغات آزمایشی در استان های کشور به وجود آمده است.
وی اظهار داشت: نهال ارقام پکان توسط بخش خصوصی وارد و در مرحله قرنطینه زیر نظر سازمان حفظ نباتات است.


منبع:

1399/09/11
13:34:41
5.0 / 5
1749
تگهای خبر: تولید , جهاد كشاورزی , فناوری , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
گل چرم