پیگیری های مهر نتیجه داد؛

هفته آتی درباره قیمت خرید گندم تصمیم گیری می شود

هفته آتی درباره قیمت خرید گندم تصمیم گیری می شود

گل چرم: شورای قیمت گذاری محصولات راهبردی دوشنبه هفته آتی در جلسه ای فوری قیمت خرید تضمینی گندم را بررسی و دراین زمینه تصمیم گیری می کند.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، خوشبختانه پیگیری ها نتیجه داد و شورای قیمت گذاری محصولات راهبردی مقرر است در جلسه ای فوری که دوشنبه هفته آتی (۲۳ فروردین ۱۴۰۰) برگزار می شود، درباره قیمت گندم بررسی و تصمیم گیری کند.
کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی در نامه ای به اعضای این شورا از تشکیل جلسه در تاریخ مذکور آگاهی داده و از اعضا خواسته در این نشست حضور یابند. در نامه خاوازی به اعضای شورای قیمت گذاری محصولات راهبردی آمده است: در امتداد اجرای مفاد قانون اصلاح قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی مصوبه شماره ۶۷۸۲۶/ ۱۸۰ مورخ ۱۳۹۹.۰۹.۱۲ مجلس شورای اسلامی موضوع «تشکیل شورای قیمت گذاری و سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی»، خواهشمند است در پنجمین جلسه شورا که در روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۰.۰۱.۲۳ رأس ساعت ۱۳ در طبقه ۱۶ این وزارت، با دستور زیر تشکیل می گردد، شخصاً حضور بهم رسانید.
در نامه خاوازی، دستور کار جلسه مذکور، «بررسی درخواست تعدادی از اعضای شورا جهت اصلاح قیمت تضمینی گندم در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹» اعلام شده است.
وزیر جهادکشاورزی در حالی از تشکیل جلسه شورا جهت بررسی قیمت گندم طی هفته آتی آگاهی داده که طی ماههای گذشته تشکل های بخش کشاورزی و گندمکاران کشور به دفعات خواهان تشکیل جلسه این شورا با دستور کار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم شده بودند و بااینکه این شورا به دفعات تشکیل جلسه داد اما قیمت گندم، در دستور کار هیچیک از جلسات آن قرار نداشت.
دیروز هم خبرگزاری مهر نامه ای را منتشر نمود که در آن بنیاد ملی گندمکاران خطاب به رئیس بازرسی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به غیرمنطقی بودن قیمت مصوب ۴، ۰۰۰ تومان برای گندم، با اشاره به تبعات برقراری این قیمت، خواهان بازبینی در آن شده بود.
قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جاری از طرف شورای اقتصاد ۴ هزارتومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شده اما گندمکاران و تشکل های بزرگ بخش کشاورزی به استناد آنالیز قیمت انجام شده معتقدند باتوجه به افزایش قیمت عوامل تولید، حداقل قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم باید ۵ هزارتومان باشد.
به گزارش گل چرم به نقل از مهر، گندم با اهمیت ترین محصول راهبردی کشاورزی است که بدلیل اهمیت بی بدیل در تامین امنیت غذایی از طرف کشورهای مختلف جهان سیاست گذاری های دقیق و حمایت گرایانه ای جهت تولید آن در داخل کشورها انجام می شود. در کشور ما نیز رهبر انقلاب بارها بر ضرورت خودکفایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی در جهت تضمین امنیت غذایی مردم تاکید و این خودکفایی را در راه اقتصاد مقاومتی، پیش نیاز بی اثر شدن تحریم ها معرفی کرده اند.
هشدار تشکل های کشاورزی نسبت به کاهش ۵۰ درصدی تولید اخیراً هم شش نفر از اعضای شورای قیمت گذاری محصولات راهبردی همچون رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور، مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی های کشاورزی و روستایی و دو کشاورز خبره عضو این شورا در نامه ای به وزیر جهاد کشاورزی خواهان تشکیل جلسه فوری شورا جهت بررسی قیمت گندم شده بودند. در متن این نامه آمده بود: تعیین نرخ مناسب خرید تضمینی گندم به منزله راهبردی ترین محصول کشاورزی کشور، علاوه بر تداوم خود اتکایی در تامین نیاز داخلی، متضمن صرفه جویی قابل توجه ارزی، توسعه اشتغال و استمرار تولید محصول بوده پس انتظار طبیعی ما و خانواده میلیونی کشاورزان گندم کار کشور آنست که باتوجه به افزایش بی سابقه هزینه های مستقیم تولید و دیگر پارامترهای مؤثر در قیمت تمام شده محصول در امسال، نسبت به تعدیل نرخ خرید گندم در شورای قیمت گذاری اقدام شایسته به عمل آید. از طرفی نظر به اختلاف فاحش قیمت گندم در کشورهای همجوار (تا میزان ۹ هزار تومان به ازای هر کیلو گرم) و همین طور گرانی اقلام خوراک دام و طیور، در صورت عدم اصلاح قیمت فعلی، قطع به یقین با عدم تحویل گندم به دولت از طرف کشاورزان و رواج دلالی، سلف خری و سود جویی مواجه خواهیم شد! مضافاً بر اساس گزارش واصله از اقصی نقاط کشور، بر اثر کاهش میزان بارندگی و افت محسوس عملکرد دیمزارهای مناطق مختلف و واگذاری قسمتی از اراضی زیر کشت گندم به دامداران، کسری حدود ۵۰ درصدی آمار گندم تحویلی نسبت به سال زراعی گذشته قابل پیش بینی خواهد بود. رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون هم روز گذشته در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سرکوب قیمتی، چالش مهم بخش کشاورزی است، اظهار داشته بود: از دولت می خواهیم که راه رفته درباره مرغ را درباب گندم تکرار نکند. محمد شفیع ملک زاده، رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی هم چند روز قبل در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشته بود: در بعضی استانها، برخی از کشاورزان مزارع سبز گندم را به دامداران فروخته اند و آنها نیز این محصول را می چینند و بعنوان خوراک دام استفاده می نمایند.
نامه اعضای شورای قیمت گذاری به وزیر جهادکشاورزی




منبع:

1400/01/17
12:24:19
5.0 / 5
1353
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
گل چرم