عضو اتاق بازرگانی ایران:

در تجارت آزاد حتی از طالبان هم عقب تریم!

در تجارت آزاد حتی از طالبان هم عقب تریم!

گل چرم: عضو هیئت نمایندگان اتاق تجاری ایران می گوید با وجود عضویت کشور در گروههای همکاریهای اقتصادی منطقه ای، فراهم نبودن زیرساخت های لازم دستیابی به اهداف را دشوار کرده است.


علی شریعتی در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: عضویت ایران در توافق های همکاریهای اقتصادی موضوع جدیدی نیست و برای مثال سالهای طولانی از حضور ایران در گروه اکو می گذرد. در سالهای قبل نیز سعی شده با فعال کردن ظرفیت ها در آ س آن و اوراسیا، حضور ایران در این توافق های منطقه ای و بین المللی تقویت شود ولی استفاده از ظرفیت این توافق ها، نیاز به فراهم شدن زیرساخت ها و مقدماتی دارد که برخی از آنها در کشور فراهم نیست.
وی با اشاره به عدم عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی و اجرائی نشدن تجارت آزاد در کشور، توضیح داد: امروز با وجود آنکه افغانستان به دست طالبان افتاده اما این کشور همچنان عضو سازمان تجارت جهانی است و مبادله کالا و صادرات آن و جابجایی پول به آسانی در این کشور انجام می شود. این در حالیست که ما همچنان با گمرکات و حقوق ورودی و خیلی از دیگر مقررات مواجه هستیم.
عضو اتاق تجاری ایران به تحریم های اقتصادی مقابل اقتصاد کشور اشاره نمود و اظهار داشت: تحریم ها از سویی به قدرت گرفتن برخی صنایع داخلی و افزایش توان آنها در تامین نیازهای کشور منجر شده که اساسا اتفاق مثبتی است اما از جانب دیگر قهر بودن اقتصاد ما با جهان، فرصت حضور در عرصه های بین المللی و توسعه تجارت را گرفته که این اساسا به ضرر کشور تمام می شود.
شریعتی افزود: ما نباید فراموش نماییم که هدف اقتصادی کشور، صرف تامین نیازهای داخلی و کاهش تقاضا برای واردات نبوده است. در سندهای بالادستی قید شده که ایران باید به قدرت اقتصادی منطقه تبدیل گردد اما برخی تصمیمات داخلی غلط، در کنار مشکلاتی که در عرصه بین المللی وجود داشته امکان استفاده از این ظرفیت ها به ایران نداده است.
وی با اعلان اینکه تجارت یک جاده دو طرفه است، توضیح داد: وقتی از عضویت در توافق های همکاری اقتصادی صحبت می نماییم باید بطور دقیق مشخص نماییم که چه نیازی داریم و در عوض توانایی برای صادرات به کشورهای مقصد خواهیم داشت. برای مثال در اورسیا ما از سویی با مشکل حمل و نقل و از طرف دیگر با نبود آموزش و توانمندی مواجه بودیم و بدین جهت می بینیم که ما در این توافق بیشتر از آنکه صادرکننده باشیم، وارد کننده شده ایم.
عضو اتاق تجاری افزود: پاکستان بعنوان یکی از اعضای ابتدایی گروه اکو که مرز مشترک زمینی با ایران دارد، ظرفیت بسیار بالایی برای صادرات برای ما فراهم نموده اما باتوجه به تعرفه بالا، صادرات کالاهای ایرانی به این کشور محدود است. در سالهای قبل یک توافق برای صادرات شیرینی و شکلات توانست بستر قابل توجهی در این حوزه فراهم آورد و با مذاکرات مشترک در قالب همکاریهای دو جانبه و چند جانبه، می توان انتظار داشت که بستر مساعدی برای افزایش صادرات کشور به همسایگان فراهم گردد.




منبع:

1400/09/02
23:28:55
5.0 / 5
911
تگهای خبر: آموزش , صادرات , كالا , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
گل چرم