در گزارش گل چرم مطرح شد؛

نشاء کاری ۹۸ درصدی شالیزارهای گیلان

نشاء کاری ۹۸ درصدی شالیزارهای گیلان

به گزارش گل چرم، رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از نشاء کاری 98 درصدی شالیزارهای این استان آگاهی داد و اظهار داشت: تا حالا 80 درصد نشاء کاری ها در اراضی شالیزاری گیلان بصورت مکانیزه انجام شده است.



صالح محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: گیلان با وجود توانمندی های کشاورزی، باغی و زراعی نقش پررنگی در تامین امنیت غذایی در کشور دارد.
وی از وجین کاری ۵۱ درصد از اراضی شالیزاری گیلان آگاهی داد و اضافه کرد: کار وجین و از بین بردن علف های هرز نیز تا حالا در ۱۵۱ هزار هکتار معادل ۵۱ درصد از اراضی شالیزاری گیلان انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از نشاء کاری ۹۸ درصدی شالیزارهای استان آگاهی داد و افزود: تا حالا نشاء برنج در ۲۳۳ هزار هکتار معادل ۹۸ درصد شالیزارهای استان انجام شده و کشت و کار برنج طی روزهای اخیر شدت گرفته است.
محمدی با اشاره به استقبال شالیکاران گیلانی برای نشاء مکانیزه برنج امسال بیان کرد: سال قبل در مجموع از ۲۳۸ هزار هکتار از شالیزارهای استان نزدیک ۷۰ درصد به روش مکانیزه کشت شد اما امسال این رقم تا حالا به بالای ۸۰ درصد رسیده است.
ضرورت مدیریت بهینه آب در شالیزارهای گیلان
وی با تأکید بر ضرورت مدیریت بهینه آب در شالیزارهای گیلان و توجه کشاورزان به این مهم اضافه کرد: شالیزارها مثل قبل نیاز به غرقابی شدن ندارند، عمق آب در شالیزارها نیز باید سه تا چهار سانتیمتر تنظیم شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اعلان اینکه در جریان نشاء برنج ۲ مرحله حساس برای تامین نیاز آبی است، اظهار داشت: نخست در مرحله استقرار گیاهچه پس از نشاء و دیگری در آبستنی یا خوشه رفتن است که به شدت به آب نیاز دارد.
محمدی در بخش دیگر این گفتگو از توزیع حدود ۴۷ هزار تن کود شیمیایی در گیلان آگاهی داد و افزود: از این مقدار، ۲۸ هزار و ۱۳۸ تن کود ازته (اوره)، ۸ هزار و ۳۸۰ تن کود فسفاته و ۱۰ هزار و ۳۴۳ تن کود پتاسه است.
لزوم توجه به مقوله آموزش در بخش کشاورزی
وی با تأکید بر لزوم توجه به مقوله آموزش در بخش کشاورزی اضافه کرد: در امتداد امنیت غذایی با موضوع برنج برنامه های آموزش، مهارتی در ۱۲ شهرستان با حضور برخی از کشاورزان در دست انجام است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اعلان اینکه کارشناسان و مروجان کشاورزی در کنار کشاورزان در برنامه های آموزشی حضور دارند، افزود: اصول تغذیه بهینه محصول زراعی برنج، مدیریت آفات، بیماریها و علف های هرز برنج، مدیریت آبیاری در زراعت برنج، خشکه کاری برنج و مدیریت برداشت و بعد از برداشت از موضوعات آموزش مهارتی است.
گفتنی است، گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از نظر سطح زیرکشت و نیز رتبه دوم تولید برنج را به خود مختص کرده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در استان هم کیفی شامل هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.

1402/03/18
15:30:31
5.0 / 5
324
تگهای خبر: آموزش , تولید , جهاد كشاورزی , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
گل چرم