رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول:

تبدیل باغات به ویلا باغ یك چالش زیست محیطی در دزفول است

تبدیل باغات به ویلا باغ یك چالش زیست محیطی در دزفول است

به گزارش گل چرم رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول اظهار داشت: تبدیل باغات مركبات به ویلا باغ، یك چالش و دغدغه زیست محیطی در دزفول است كه سبب تولید پساب و پسماندهای فراوان می شود.



مصطفی استاد چینی گر در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: سوژه تفكیك برخی باغات مركبات شهرستان و تبدیل آن به ویلا باغ در ابتدا در امتداد جذب گردشگر صورت می گرفت كه در آن زمان نیز این امر از جنبه های مختلف مورد تأیید اداره محیط زیست نبود.
وی اضافه كرد: حالا كه چندین سال از رویه نادرست قطعه قطعه كردن باغات و تبدیل آن به ویلا باغ می گذرد نیز تابحال هیچ گونه استعلامی در خصوص ایجاد ویلا به این اداره واصل نمی گردد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول عنوان كرد: زمانی كه یك باغ چند هكتاری مركبات تفكیك و به یك یا چند باغ ویلا تبدیل گردد بطور طبیعی دیگر محصول كشاورزی در آن مكان تولید نمی گردد كه این امر برخلاف قوانین تغییر كاربری اراضی و باغات است و میزان تولید محصولات باغی و مركبات شهرستان را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.
استاد چینی گر با اشاره به اینكه تبدیل باغات به باغ ویلا سبب پدید آمدن سكونت گاه های غیرمجاز در خارج از شهر و روستاها شده، اظهار داشت: هركدام از این باغ ویلاها مقدار زیادی پساب و پسماند تولید می كنند به شكلی كه همواره در مناطقی كه این ویلاها قرار دارند انباشتی از پسماند مشاهده می شود كه با عنایت به اینكه این باغ ویلاها غیرمجاز بوده و خارج از محدوده شهری و حتی خارج از طرح های هادی روستایی هستند متولی جمع آوری این پسماندها معین نمی باشد.
وی، تبدیل باغات به ویلا را همچون معضلات محیط زیستی در دزفول عنوان نمود و اضافه كرد: این معضل به اقتصاد شهر در زمینه تولید محصولات كشاورزی نیز لطمه وارد كرده است. از طرفی سود راه اندازی و حتی استفاده از این باغ ویلاها صرفاً برای یك گروه خاص است بدین سبب از آنجایی كه این باغ ویلاها در ید قدرت مجموعه جهاد كشاورزی هستند لازم است این ارگان با اهتمام مانع از افزایش این رویه نادرست شود.
استاد چینی گر اشاره كرد: لازم است فرمانداری، جهاد كشاورزی و میراث فرهنگی با همكاری دستگاه قضا به صورت جدی و مصمم تر از قبل به این امر ورود كنند و اقدامات مؤثری در امتداد جلوگیری از افزایش باغ ویلاها و تفكیك و قطعه قطعه كردن اراضی كشاورزی و باغات مركبات انجام دهند.
به گزارش گل چرم به نقل از مهر، حدود دو هزار و ۵۰۰ ویلا باغ در شهرستان دزفول وجود دارد. افزایش روند قطعه قطعه كردن باغات و انجام ساخت و سازهای غیرمجاز در آنها در مناطقی از دزفول همچون شمس آباد، بن جعفر و شهید منتظری كه دارای باغات فراوان مركبات هستند طی چند وقت اخیر رشد شایان توجهی یافته و این امر سبب اعتراض شدید و چند باره امام جمعه و فرماندار دزفول شده است.
لطمه به حوزه تولید محصولات كشاورزی خصوصاً مركبات، ایجاد معضلات زیست محیطی، ناهنجاری های گوناگون اجتماعی و فرهنگی كه در این ویلا باغ ها رخ می دهد و عدم نظارت متولیان بر روند اقدامات صاحبان این باغ ویلاها همچون مهمترین موارد مورد اعتراض امام جمعه و فرماندار است.
هزینه هر شب اجاره این ویلا باغ ها بسته به میزان امكانات رفاهی موجود در آنها گوناگون است و تا شبی ۳۰ میلیون تا ۶۰ میلیون ریال نیز اجاره داده می شوند كه نظارت اصولی و درستی بر این امر نیز وجود ندارد و صاحبان این ویلا باغ ها به صورت آزادانه مبادرت به افزایش بهای اجاره ویلاهای خود می كنند.
به گفته برخی مسئولان چاه های آب و برق مصرفی این ویلا باغ ها نیز غیر مجاز است و افزایش راه اندازی این ویلاها موجب بروز مشكلات در زمینه آب و برق مناطق مسكونی نزدیك به این ویلا باغ های غیرمجاز می شود.


منبع:

1398/06/12
14:58:07
5.0 / 5
5215
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
گل چرم