با تلاش محققان دانشگاهی؛

رقم جدید برنج طارم روشن اصلاح و ارائه شد

رقم جدید برنج طارم روشن اصلاح و ارائه شد

به گزارش گل چرم رقم جدید برنج طارم روشن، حاصل ۱۰ سال تلاش تیم تحقیقاتی پژوهشكده ژنتیك و زیست فناوری كشاورزی طبرستان وابسته به دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری، اصلاح و ارائه شد.


به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، رقم جدید برنج روشن با عملكرد بیشتر از ۸ تن در هكتار در شرایط مزرعه كشاورز و متحمل به بیماری بلاست و نیمه متحمل به كرم ساقه خوار و همینطور زودرس (هم زمان با طارم هاشمی؛ یعنی طی ۹۰ روز بعد از نشاكاری می رسد) و معطر هم است.
مهندس مرتضی اولادی، مدیر مزرعه پژوهشی پژوهشكده ژنتیك و زیست فناوری كشاورزی طبرستان اظهار داشت: در سال زراعی جاری برنج طارم روشن در سطحی معادل ۱۰۰۰ هكتار در سرتاسر استان مازندران و حتی در دیگر استان ها نظیر گلستان، گیلان، لرستان، قزوین و آذربایجان شرقی كشت شده است و پیشبینی می شود با عنایت به استقبال كشاورزان در مناطق مختلف استان مازندران و استان های برنج خیز كشور در سال زراعی ۱۳۹۹ حدود ۲۰ الی ۳۰ هزار هكتار از اراضی شالیزاری به این رقم اختصاص پیدا كند.
وی با اشاره به اینكه امسال برای آموزش و ترویج اصول فنی كاشت، داشت و برداشت برنج با برگزاری كارگاه های آموزشی و بازدیدهای مختلف میدانی برای كشاورزان پیشرو در شهرستان های مختلف همچون بهشهر، بابل، سوادكوه، جویبار، ساری، آمل، محمودآباد، قائمشهر با همكاری اداره ترویج جهاد كشاورزی شهرستان ها برگزار شده است، اضافه كرد: هم اكنون در حال تدوین و به روزرسانی نشریه فنی ترویجی "برنج طارم روشن" هستیم.
به قول مهندس اولادی، توجیه اقتصادی برنج طارم روشن نسبت به ارقام برنج كیفی نظیر طارم هاشمی از دیگر مسائل مهمی است كه برای هر كشاورزی در درجه اول اهمیت قرار دارد.
مدیر مزرعه پژوهشی پژوهشكده ژنتیك و زیست فناوری كشاورزی طبرستان اضافه كرد: در نخستین سال معرفی رقم (سال ۱۳۹۶) حدود ۵۰۰ كیلوگرم و در سال ۱۳۹۷ حدود ۸ تن بذر مادری با درجه خلوص بالا تهیه و بین كشاورزان پیشرو و متقاضی توزیع شد.
رقم جدید برنج طارم روشن با هدایت دكتر قربانعلی نعمت زاده محقق برتر دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی ساری و با همكاری موسسه كشاورزی هسته ای كرج در سال ۱۳۸۹ با روش پرتوتابی اشعه گاما با دز ۲۰۰ گری از چشمه كبالت ۶۰ به مدت ۲۰ دقیقه بر روی بذر برنج نعمت، پس از ۱۰ سال تلاش در بخش فنی – تحقیقاتی برنج پژوهشكده بوجود آمد.



1398/07/06
23:06:52
5.0 / 5
5292
تگهای خبر: جهاد كشاورزی , فناوری , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
گل چرم