رشد ۴۰ برابری تولید آبزیان در ایران

رشد ۴۰ برابری تولید آبزیان در ایران

به گزارش گل چرم وزیر جهاد كشاورزی اظهار داشت: صنعت شیلات ایران بعد از انقلاب اسلامی رشد فزاینده ای داشته است.


به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، محمود حجتی امروز پنجشنبه، در حاشیه بازدید از چهارمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته با بیان این مطلب، اضافه كرد: در ابتدای انقلاب اسلامی كل محصولات شیلاتی كشور از منابع دریایی شمال و جنوب و پرورش آبزیان حدود ۳۰ هزار تن بود در صورتیكه این میزان تولید در سال ۹۷ به بیشتر از یك میلیون و ۲۵۰ هزار تن افزایش یافته و رشدی ۴۰ برابری داشته است كه افتخار یزرگی برای كشور شمرده می شود.
وی ادامه داد: این افزایش تولید در حالی حاصل شده است كه در كشور كمبود منابع آبی خصوصاً آب شیرین وجود دارد اما با حضور، سرمایه گذاری، استفاده از ابزار و تكنولوژی های نوین و آشنایی با متدهای روز دنیا در این صنعت شاهد رشد بالایی هستیم.
حجتی با اشاره به این كه ایران، نخستین تولیدكننده ماهی قزل آلای پرورشی در جهان است، اذعان كرد: البته كشورهای دیگری هم هستند كه ماهی قزل آلای بیشتری نسبت به ایران دارند اما در آب های طبیعی و رودخانه صید می كنند و ما در نوع پرورشی آن رتبه نخست را داریم.
وزیر جهاد كشاورزی با بیان این كه ایران صادر كننده محصولات شیلاتی شامل صید دریایی و پرورشی است، اشاره كرد: حدود ۸۰ درصد صادرات آبزیان كشور به شرق دور و اروپای غربی بوده و بتازگی هم در زمینه قزل آلا به كشورهای شمالی ایران به خصوص روسیه صادرات داشته ایم.
وی افزود: این صنعت اقبال خوبی هم در سطح كشور داشته و سرمایه گذاران و كارآفرینان در این زمینه فعال می باشند.
وزیر جهاد كشاورزی با اشاره به این كه ظرفیت فوق العاده ای برای پرورش ماهی در دریاها وجود دارد كه بسیار بیشتر از میزانی است كه ما هم اكنون تولید می نماییم، اشاره كرد: در این زمینه مطالعات گسترده ای انجام و ظرفیت تولید یك میلیون تن پرورش ماهی در دریا پیش بینی شده است كه مجوزهای زیست محیطی آن گرفته شده و در بعضی مناطق مانند سواحل مكران به دنبال صدور موافقت نامه های اصولی بی نام هستیم كه تمام مراحل اداری را پشت سرگذاشته باشد و سرمایه گذار و كار آفرین رجوع كننده بتواند به راحتی مجوز بگیرد.
حجتی افزود: امیدواریم بتوانیم با صدور این مجوزها، پرورش ماهی در دریا را به تدریج در تمام سواحل كشور توسعه دهیم و با حضور كارآفرینان این نوع پرورش ماهی را كه در اشتغالزایی، ایجاد سالم ترین و بهداشتی ترین پروتئین مورد نیاز بدن، تامین غذای كشور، ایجاد ارزش افزوده و توسعه بازار صادراتی موثر است به حداكثر ظرفیت تولید برسانیم.
وی با تاكید بر شكوفایی صنعت شیلات و آبزی پروری اشاره كرد: در زمینه شیلات به شكوفایی خوبی رسیده ایم و در این نمایشگاه هم استقبال خوبی از جانب تولیدكنندگان شده و شركت های دانش بنیان كه در تولید بومی برخی قطعات، بخصوص قطعات در رابطه با پرورش ماهی در دریا فعال می باشند، ابزارآلاتی مانند براكت یا پایه قفس كه فنی و پیچیده تر بود را به مرحله آنالیز مواد، كیفیت و افزودنی های آن رسانده اند و در مرحله تهیه قالب هستند.
وزیر جهاد كشاورزی ابراز امیدواری كرد: بتوانیم به تدریج در ذنجیره محصولات شیلاتی و ابزار و ادوات آن، با كمك بخش صنعت به خودكفایی برسیم.




منبع:

1398/08/02
18:59:30
5.0 / 5
4865
تگهای خبر: بازار , تولید , جهاد كشاورزی , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
گل چرم