سرپرست فرمانداری ویژه دزفول:

۷۰ درصد از كشاورزان سیلاب زده دزفول خسارت دریافت نمودند

۷۰ درصد از كشاورزان سیلاب زده دزفول خسارت دریافت نمودند

به گزارش گل چرم سرپرست فرمانداری دزفول اظهار داشت: با پیگیری های انجام شده ۷۰ درصد از كشاورزان سیلاب زده دزفول خسارت دریافت نمودند و خسارت مابقی هم بزودی پرداخت می شود.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، محمد حیدری قبل از ظهر امروز چهارشنبه در نشست كارگروه كشاورزی، آب و منابع طبیعی شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری، اظهار نمود: تلاش های زیادی در جهت تعیین دقیق میزان خسارات وارده به كشاورزان شهرستان دزفول بر اثر سیلاب صورت گرفت كه بر این اساس بعد از بررسی های كارشناسی و با بكارگیری یك تیم حرفه ای، یك هزار و ۹۱ پرونده خسارت برای كشاورزان شهرستان تشكیل و به ثبت رسید.
وی با اشاره به اینكه سعی شده تا در این زمینه حقوق دولت و كشاورز به صورت كامل رعایت شود، اضافه كرد: برآورد تیم ارزیابی شهرستان دزفول به اندازه ای دقیق بود كه بر مبنای ارزیابی سازمان هوافضا این شهرستان در تعیین برآورد خسارات بخش كشاورزی صرفا یك درصد خطا داشته و این میزان هم عمدی نبوده كه این امر نشان دهنده سلامت، صلابت و تخصص سیستم اداری این شهرستان است.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول با اشاره به اینكه تابحال خسارات حدود ۷۰ درصد از كشاورزان این شهرستان با همكاری بانكهای عامل پرداخت شده، عنوان كرد: تسهیلات بانكی و وام های بلاعوض قابل توجهی به كشاورزان صدمه دیده پرداخت شده است، هرچند كشاورزان از تسهیلات بانكی بخاطر درصد كمتر استقبال كرده اند.

چالش وجود چاه های آب غیر مجاز

حیدری معضل وجود چاه های آب غیرمجاز در دزفول را یك چالش برای این شهرستان برشمرد و اظهار داشت: باید با یك نگاه جامع و برنامه دقیق مبتنی بر قانون و مقررات حاكم بر منابع آب به دنبال رفع این معضل باشیم.
وی با اشاره به وجود شبكه آبیاری پیشرفته در دزفول، افزود: با این وجود نباید چاه غیرمجاز در این شهرستان وجود داشته باشد؛ ازاین رو نباید در مقابل كسانی كه قصد به تاراج بردن منابع آبی شهرستان را دارند سكوت نماییم. منابع آب همچون بودجه كشور است كه باید به درستی مدیریت شود و از چنگال افراد منفعت طلب و سودجو بیرون برود.
حیدری با اشاره به اینكه به علت بارندگی های مناسب تا ۵ سال آینده دزفول به چاه آب نیاز ندارد، اضافه كرد: در شورای حفاظت از منابع آب شهرستان مصوب شد تا با همكاری سازمان امور آب و سایر متولیان یك طرح مطالعاتی به منظور شناسایی و شمارش دقیق میزان چاه های غیرمجاز، میزان استفاده آب از این چاه ها، ضررها، نیازها و سایر موارد مربوط به این امر تدوین و مشخص شود چون كه تا زمانی كه نقشه راه وجود نداشته باشد نمی توان در عرصه مدیریت آب سیاست گذاری نماییم.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول اظهار داشت: بطور قطع با همكاری تمامی متولیان در زمینه منابع آب و با مساعدت دستگاه قضایی معضل دست درازی به منابع آب و حفر چاه های غیرمجاز همچون چاه هایی كه در باغ ویلاها حفر شده است، ساماندهی و مدیریت خواهد شد.
حیدری همینطور در مورد كمبود امكانات در زمینه كشت برنج در دزفول، افزود: با همكاری دستگاه های دولتی و خصوصی باید برنامه ریزی مناسبی صورت بگیرد تا هرچه سریعتر مشكل كمبود امكانات برای برداشت شالی در دزفول رفع گردد كه در این زمینه در صورت نیاز با استان های شمالی كشور مكاتبه و از آنها درخواست همكاری خواهیم كرد.
وی تصریح كرد: دستگاه هایی همچون شركت نفت، برق، امور آب و نیروی انتظامی همكاریهای لازم را با اداره جهاد كشاورزی، انجمن صنفی و شركت تعاون روستایی در جهت رفع مشكلاتی همچون حفاظت و حراست، قطعی برق و سوخت كامیون ها داشته باشند.

لزوم تدوین سیاست دراز مدت

سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول در بخش دیگری از صحبت های خود با تاكید بر ضرورت تدوین سیاست دراز مدت در حوزه كشاورزی، عنوان كرد: شهرستان دزفول نیاز بذر كشور در زمینه تولید ۳ محصول استراتژیك همچون كلزا و دانه كنجد تولید می كند اما باید برنامه ریزی ها به سمتی پیش رود كه در تولید برخی محصولات هم نیاز كشور توسط این شهرستان تامین گردد.

مبارزه با دلالان كود در دزفول

حیدری با اشاره به اینكه صرفا نباید شعار قطب كشاورزی بودن سر داد، اضافه كرد: زمانی یك منطقه قطب به حساب می آید كه سایر مناطق به آن وابسته باشند و اگر آن قطب گرفتار مشكل شود اختلال جدی به آن حوزه وارد شود؛ ازاین رو باید با برنامه ریزی و تدوین چشم انداز دزفول در كنار تولید بذر به سمت تولید محصولاتی همچون كلزا و آفتابگردان به اندازه نیاز كشور پیش برود.
وی در مورد ورود دلالان به بازار كود و نارضایتی كشاورزان از میزان عرضه و قیمت آن در بازار شهرستان، اظهار داشت: باید یك تیم مشترك بازرسی متشكل از نمایندگان جهاد كشاورزی، فرمانداری، تعزیرات حكومتی و انجمن صنفی كشاورزی تشكیل گردد و به صورت مستمر در روند عرضه و فروش كود در شهرستان نظارت كنند تا این محصول مهم از شبكه خارج نشود و در راه خود بر مبنای قیمت مصوب دولت قرار بگیرد.
حیدری با تاكید بر اینكه مدیریت عرضه كود و سایر نهاده های كشاورزی باید تحت مدیریت جهاد كشاورزی قرار بگیرد، خاطرنشان كرد: حتی مراكز خدماتی هم نباید بدون اجازه جهاد كشاورزی كود وارد بازار كنند تا واسطه ها و دلالان نتوانند بازار این محصول را به دست بگیرند.

1398/08/03
14:27:42
5.0 / 5
4863
تگهای خبر: بازار , تولید , جهاد كشاورزی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
گل چرم