توسط محققان پژوهشگاه مواد و انرژی صورت گرفت

بهره برداری از تصفیه خانه های فاضلاب سخت صنایع نساجی و رنگرزی

بهره برداری از تصفیه خانه های فاضلاب سخت صنایع نساجی و رنگرزی

به گزارش گل چرم عضو هیئت علمی گروه محیط زیست و انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی موفق به طراحی، ساخت و بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب صنایع نساجی و رنگرزی پارچه بعنوان فاضلاب سخت تجزیه پذیر شد.


به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، دكتر الهام عبداله زاده شرقی درمورد فعالیت خود در حوزه تصفیه فاضلاب های صنعتی اظهار داشت: صنایع نساجی از دیرباز جزو مصرف كنندگان عمده آب در بخش صنعت بوده اند و ماحصل این مصرف بالا، تولید حجم زیادی فاضلاب با آلایندگی شدید می باشد. امروزه با تشدید حساسیت های زیست محیطی فعالیت كارخانه های رنگرزی از جانب سازمان حفاظت از محیط زیست با محدودیت های زیادی همراه شده است كه در این بین، ضرورت عرضه راهكارهای اقتصادی با بازده مناسب حذف آلاینده بیشتر از پیش نمایان می شود.
وی اضافه كرد: مهم ترین آلاینده در فاضلاب رنگرزی، انواع رنگزاها با خواص سمی و سرطان زا هستند كه حذف موثر آنها با روش های معمول ممكن نیست. روش بیولوژیكی بعنوان چاره دوست دار محیط زیست با فراهم آوردن شرایط مساعد رشد و تكثیر میكروارگانیسم ها، سبب تسهیل تجزیه آلاینده شده و قابلیت سازگاری میكروارگانیسم ها با انواع مواد شیمیایی سبب محبوبیت این روش در بین صاحبان صنایع شده است.
این پژوهشگر افزود: انتخاب فرایند بیولوژیكی بی هوازی و استفاده از مدیای ارزان قیمت با تخلخل بالا و به دنبال آن، فرایند بیولوژیكی هوازی سبب كاهش هزینه ساخت و بهره برداری این تصفیه خانه فاضلاب برای صنایع می شود.
وی استفاده از مدیا با تخلخل بالا و قیمت بسیاركم در مقایسه با موارد مشابه موجود در بازار، كاهش زمین مورد نیاز جهت ساخت، حداقل احتیاج به مواد شیمیایی و نیروی انسانی ماهر، تولید لجن كم، حداقل احتیاج به قطعات مكانیكی، برقی و متحرك و كاهش مشكلات مربوط به استهلاك آنها، راهبری و بهره برداری بسیار آسان در مقایسه با سایر روش های موجود تصفیه فاضلاب، حذف كد رنگ و كدورت با بازده بیشتر از ۹۰ درصد را از مزایای این روش دانست.
دكتر عبداله زاده با اشاره به اینكه استفاده از این روش برای تصفیه فاضلاب رنگرزی پرارزش است، خاطرنشان كرد: این سیستم هم اكنون با ظرفیت ۴۰۰ متر مكعب در روز، در یكی از شركت ها ساخته شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است. قابل ذكر است، خروجی تصفیه خانه مذكور قابلیت تخلیه پساب به چاه جاذب را دارا است.
عضو هیات علمی پژوهشكده انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی همینطور تصریح كرد: با عنایت به پیشینه صنعتی موفق و رضایت كامل كارفرمایان قبلی، طراحی، ساخت و بهره برداری تصفیه خانه فاضلاب رنگرزی پارچه های پلی استر و پنبه ای به ظرفیت ۲۰ متر مكعب در روز جهت دستیابی به پسابی با قابلیت استفاده مجدد در كشاورزی هم هم اكنون در شركتی دیگر در حال انجام می باشد.
دكتر عبداله زاده اظهار نمود: دانش فنی طراحی و ساخت تصفیه خانه فاضلاب برای تصفیه انواع فاضلاب صنعتی سخت تجزیه پذیر جهت دستیابی به استانداردهای زیست محیطی تخلیه پساب هم اكنون در پژوهشگاه مواد و انرژی موجود است.
بر اساس اعلام وزارت علوم، بخشی از نتایج پژوهشی پروژه مذكور در فصلنامه علمی پژوهشی مهندسی بهداشت محیط و پنج كنفرانس معتبر بین المللی و ملی به چاپ رسیده است. همینطور این پروژه در هفته پژوهش و فناوری استان البرز سال جاری بعنوان طرح برتر پژوهشكده انرژی رونمایی گردید و در بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری نیز، سطح آمادگی فناوری ( TRL) 8 را در سامانه ایران تك هاب به دست آورد.



1398/10/01
10:59:05
5.0 / 5
5313
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
گل چرم