معاون وزیر جهاد كشاورزی:

جمعیت دام سنگین كشور به 275 هزار رأس رسید

جمعیت دام سنگین كشور به 275 هزار رأس رسید

به گزارش گل چرم معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی اظهار داشت: آمار صدور مجوز و تعداد پروانه های بهره برداری پرواربندی از سال ۱۳۹۶ تابحال نشان داده است به ظرفیت كل ۲۷۵ هزار رأس دام سنگین رسیده ایم.



به گزارش گل چرم به نقل از وزارت جهاد كشاورزی، مرتضی رضایی در ارتباط با كاهش جمعیت و تولیدات دام كشور اظهار نمود: با بررسی های انجام شده از آمار جمعیت و تولیدات دام كشور و با استناد به آمار عرضه شده از مركز آمار ایران، از سال ۱۳۹۶ تاكنون، نه تنها هیچ گونه كاهشی در جمعیت دام كشور گزارش نشده، بلكه افزایش جمعیت را در دام مولد و تولیدات دامی داشته ایم.
وی با اشاره به اینكه این معاونت برای عرضه آمار لحظه ای از میزان جمعیت، سطح فعالیت و تولیدات دام بزرگ و كوچك فاقد سامانه ی پایش و رصد واحدهای دامداری در كشور است، افزود: البته در سال های اخیر طی هماهنگی های به عمل آمده، اداره ارتباطات و اطلاعات وزارت جهاد كشاورزی، سامانه پنجره واحد كشاورزی را جهت دست یابی به آمار به روز، طراحی و راه اندازی كرده است اما هم اكنون اطلاعات جانمایی شده در این سامانه به روز قابل عرضه نیست.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به دوره ای بودن فعالیت در واحدهای پرواربندی كشور، خاطرنشان كرد: طبیعتاً كل این واحدها نمی توانند در طول سال فعال و دارای دام پروار باشند.
وی اضافه كرد: به عبارت دیگر پرواربندان با عنایت به شرایط قیمت بازار و خیلی از متغیرهای دیگر برای تكمیل و یا ایجاد ظرفیت مجدد تصمیم گیری می كنند.
رضایی افزود: شرایط موجود بازار، بعضاً مانع عرضه دام پایه پروار از واحدهای دام داشتی به واحدهای پرواربند می شود و پرورش دهندگان دام داشتی، خود مبادرت به پروار دام های پایه پروار می كنند ازاین رو امكان غیرفعال بودن واحدهای پرواربندی كشور از ۲۵ تا ۳۶ درصد در سال وجود دارد.
وی با اشاره به اینكه صدور پروانه های تأسیس و بهره برداری پرورش دام كوچك و بزرگ در كشور منع قانونی ندارد، عنوان كرد: امكان عدم تكمیل واحدهای تأسیس شده درگذشته، وجود دارد و بعضاً واحدها به علل مختلف ازجمله فوت، مدیریت غیراقتصادی و توان رقابت، از چرخه تولید خارج و غیرفعال می شوند.
رضایی اضافه كرد: با استناد به آمار مركز آمار ایران از گاوداری های صنعتی كشور در سال ۱۳۹۵، ۲۹ درصد از تعداد پرواربندی های كشور در آن سال غیرفعال گزارش شده اما آمار صدور مجوز و تعداد پروانه های بهره برداری پرواربندی از سال ۱۳۹۶ تابحال نشان داده است به ظرفیت كل ۲۷۵ هزار رأس دام سنگین رسیده ایم كه مبین روند توسعه پرورش دام در استان های مختلف كشور است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی تاكید كرد: عرضه برنامه ها و سیاست های این معاونت جهت راه اندازی واحدهای جدید متناسب با امكانات و منابع موجود متقاضیان، كمك مؤثری در پیشگیری از اتلاف منابع و پایداری تولید در این بخش كرده است.
رضایی اظهار داشت: نقش اتحادیه ها و تشكل های صنفی بعنوان مسؤولین ساماندهی و انسجام بازار و چرخه تولید بسیار حائز اهمیت می باشد اما به علت عدم توانمندی در عرضه خدمات مناسب با هدف كنترل و تسلط بر بازار، این تشكل ها موفقیت چشم گیری نداشتند.
وی اضافه كرد: این معاونت در خلال سالیان اخیر اقدام به ایجاد و توسعه زنجیره های تولید و عرضه محصولات دامی، با بهره گیری از ظرفیت تشكل های موجود در كشور كرده كه از این طریق فعالیتهای در رابطه با واسطه گری های غیرضروری را از چرخه تولید و عرضه محصولات دامی حذف كند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی افزود: با استفاده از این راهبرد، امكان افزایش درآمد تولیدكنندگان، كاهش قیمت تمام شده و كاهش هزینه حاشیه بازار امكان پذیر شده و همینطور با استحصال سود منطقی تولیدكنندگان؛ محصولات هم باقیمت مناسب در اختیار مصرف كنندگان قرار خواهد گرفت.

1398/12/02
13:45:41
5.0 / 5
4442
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
گل چرم