در گزارش گل چرم مطرح شد؛

تصمیم ضد تولید و حامی واردات وزارت صمت

تصمیم ضد تولید و حامی واردات وزارت صمت

به گزارش گل چرم دبیر انجمن کارخانجات صنفی قند و شکر از تصمیم دولت برای فروش شکر وارداتی و ذخایر دولتی به 2 برابر قیمت تولید داخل آگاهی داد و اظهار داشت: این حمایتِ شفاف از واردات و زمینه ساز فساد در بازار شکر است.


بهمن دانایی، دبیر انجمن کارخانجات صنفی قند و شکر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش قیمت شکر در بازار طی روزهای اخیر اظهار داشت: اقدامات و تصمیمات غیرکارشناسی دستگاه های دولتی، بازار شکر را متلاطم کرده است. دانایی با اشاره به اینکه تا سه هفته گذشته بازار شکر بسیار آرام و متعادل بود اضافه کرد: تصمیم دولت در خصوص فروش شکرهای وارداتی و ذخایر دولتی با نرخ بالاتر از شکر تولید داخل این نوسانات را ایجاد کرده است.
تصمیم دولت در خصوص فروش شکرهای وارداتی و ذخایر دولتی با نرخ بالاتر از شکر تولید داخل، موجب ایجاد نوسان در بازار شده است وی توضیح داد: وزارت صمت به کارخانجات اعلام نموده که باید شکر تولیدی خودرا به قیمت ۶ هزار و ۶۵۰ تومان در هر کیلوگرم تحویل شرکت تجاری دولتی ایران بدهند تا شرکت نیز آنرا برای مصارف خانوار عرضه نماید. در همین حال شکرهای وارداتی و ذخایر دولت با قیمت ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان به صنف و صنعت عرضه خواهد شد. دانایی با تاکید بر اینکه ما زیر بار چنین تصمیمی نرفتیم، اشاره کرد: شکرهای وارداتی که حدود ۴ تا ۵ ماه قبل وارد شده است برای وارد کننده کمتر از ۹ هزار تومان تمام شده است و اگر الان ثبت سفارش شده و پس از عید واردات انجام بگیرد قیمت شکر بالای ۱۲ هزار تومان خواهد بود. وی اشاره کرد: کارخانه های قند سال ها سرمایه گزاری نموده و هر یک برای خود مشتریانی تعریف کرده اند و در مقابل آنها تعهد دارند فلذا این اقدام دولت به مفهوم مشتری ربایی از کارخانجات و حذف تولیدکنندگان از بازار است ضمن اینکه مغایر با سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی و قوانین ضد رقابتی است و در صورتیکه بیش از این به ما فشار بیاورند ما به شورای رقابت شکایت می نماییم. دولت با چند نرخی کردن، فساد ایجاد می کند دانایی اشاره کرد: از جانب دیگر وقتی که محصولی دو یا سه نرخی شود رانت و فساد در بازار آن ایجاد خواهد شد و معین نیست شکری که از کارخانجات به قیمت ۶ هزار و ۶۵۰ تومان تحویل گرفته می شود به دست خانوار برسد. این احتمال وجود دارد که افرادی حواله این شکرها را دریافت نمایند و آنها را با قیمت های بالاتر در بازار سیاه بفروشند. بدین سبب نظر ما این است که دولت باید یک نرخ میانگین برای شکر در نظر بگیرد و شکرهای وارداتی و تولید داخل را به همان نرخ واحد عرضه نماید تا مشکلی در بازار پیش نیاید.
تأخیر در اصلاح قیمت چغندرقند و فروش شکر وارداتی به دو برابر نرخ تولید داخل حمایت واضح و شفاف از واردات و بسترسازی کامل برای این امر است این فعال بخش خصوصی با اشاره به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات شکر اشاره کرد: وزیر صمت مدتی پیش اعلام نموده که نرخ گذاری دستوری برای کالاهای تولیدی که یارانه و یا تسهیلات خاصی نمی گیرند نباید صورت گیرد و با توجه به این که دولت تسهیلات خاص و یارانه ای برای تولید شکر پرداخت نمی کند و از طرفی تمامی نهاده های مورد نیاز از کشت چغندر تا تولید شکر از قبیل کود، سموم، بذور، قطعات و لوازم خط تولید و مواد شیمیایی با بهره گیری از ارز آزاد و نیمایی تهیه می شود بنابراین، این کالا نیز از شمول قیمت گذاری دستوری خارج است. دولت یک ریال از خسارت ۶ هزار میلیاردتومانی سیل خوزستان را جبران نکرد دانایی با اعلان اینکه سال قبل سیل خوزستان بیش از ۶ هزار میلیارد تومان به کارخانجات نیشکر خسارت وارد کرد و حجم گسترده ای از نیشکر تولیدی را از بین برد، اظهار داشت: دولت حتی یک ریال تسهیلات برای بازسازی این کارخانجات و جبران خسارت تولید کنندگان پرداخت نکرده است. بدین سبب نمی تواند ادعایی دراین زمینه داشته باشد. وی اشاره کرد: تأخیر در اصلاح قیمت چغندرقند و فروش شکر وارداتی به دو برابر نرخ تولید داخل حمایت واضح و شفاف از واردات و بسترسازی کامل برای این امر است. در دوره محمود حجتی از تولید حمایت می شد اما الان هیچ حمایتی نمی شود! دانایی با اشاره به اینکه تنها ۱۰ تا ۱۲ کارخانه تولید قند و شکر خصوصی و باقی عمدتاً وابسته به نهادهای عمومی و دولتی هستند، اشاره کرد: نمی گردد ۴ نفر پشت درهای بسته برای ۳۷ کارخانه تصمیم گیری کنند و انتظار داشته باشند کارخانه ها بدون چون و چرا این دستورات را اجرا نماید. وی با انتقاد شدید از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در این عرصه اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی در یک حالت انفعالی قرار گرفته و الان که باید از بخش تولید چغندرقند و شکر که زیرمجموعه این وزارتخانه است دفاع کند جا زده و هیچ کاری انجام نمی دهد. ما طی این مدت ندیدیم که این وزارتخانه کوچک ترین حمایتی از زیرمجموعه های خود داشته باشد. دانایی با اشاره به اینکه در زمان آقای حجتی بسیار سفت و سخت از تولید حمایت می شد گفت متأسفانه در دوره فعلی شاهد هیچ نوع حمایتی از طرف وزارت جهاد کشاورزی از بخش تولید نیستیم.


منبع:

1399/11/15
13:21:10
0.0 / 5
1506
تگهای خبر: بازار , تولید , جهاد كشاورزی , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
گل چرم