عضو مجمع ملی خبرگان كشاورزی مطرح كرد:

انتقاد از سیاست های حمایتی دولت از كشاورزان

انتقاد از سیاست های حمایتی دولت از كشاورزان

به گزارش گل چرم عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی با انتقاد از سیاست های دولت در پشتیبانی از کشاورزان، اظهار داشت: طی چند سال آینده، این احتمال وجود دارد که کشاورزان وارد حوزه های شغلی دیگری شوند.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، ایوب عابدی، عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی در جلسه این مجمع با اشاره به اینکه ما بیش از ۵۰ تا ۸۰ تن بذر پیاز با قوه نامیه ۹۵ تا ۹۸ درصد تولید می نماییم که این قوه نامیه رکوردی بی سابقه شمرده می شود، اظهار داشت: از کشورهای مختلف همچون افغانستان، گرجستان، جمهوری آذربایجان و غیره درخواست تولید در این کشورها یا صادرات بذر به آنجا را داشتیم.
وی با اشاره به اینکه تولید بذر پیاز را در ۵ استان کشور انجام می دهیم، اظهار داشت: حدود ۱۰ درصد بذر مورد نیاز کشور در مزارع ما انجام می شود و اگر این تولید نبود باید دولت ۸۰ تن بذر اضافه وارد کشور می کرد که موجب خروج ارز زیادی می شد.
عابدی با انتقاد از سیاست های مسئولان دولتی در زمینه پشتیبانی از بخش کشاورزی و کشاورزان، گفت: متأسفانه تعدادی از مسئولان بجای پشتیبانی از حمایت کنندگان، بر راه آنها سنگ اندازی می کنند و موجب کاهش انگیزه کشاورزان می شوند.
این عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی با اشاره به افزایش سرسام آور هزینه های تولید اشاره کرد: با توجه به این که حمایتی از کشاورزان صورت نمی گیرد تصور ما این است که طی سالهای آتی کشاورزان و یا وارثان آنها زمین های خودرا خواهند فروخت و بجای تولید وارد حوزه هایی مانند دلال بازی می شوند تا بتوانند امورات خودرا بگذرانند.
وی، ایجاد چنین شرایطی را برای کشور بسیار نامطلوب دانست و اضافه کرد: این مسئله برای کشور ما عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت.
عابدی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلان اینکه در حوزه بیمه کارگران خود مشکلات زیادی داریم، اشاره کرد: کشاورزان نمونه که موجب ایجاد اشتغال برای عده زیادی می شوند، متأسفانه با موانعی در حوزه بیمه مواجهند و نمی توانند این افراد را بیمه کنند.
وی افزود: بعنوان مثال اگر کارگری در مزرعه کشاورزی لطمه ببیند و بعنوان مثال گرفتار حوادثی مانند مارگزیدگی شود، کشاورز باید از جیب خود تمام هزینه های آنرا بپردازد که همین مسئله نیز نارضایتی های زیادی را ایجاد کرده است.
عابدی با اشاره به اینکه درخواست ما از وزیر جهاد کشاورزی این است که نگاه به کشاورز و کشاورزی سیاسی نباشد، اشاره کرد: وزیر جهاد کشاورزی باید به فکر تولید و تولید کننده باشد و نهایت پشتیبانی از بخشی که در وضعیت تحریم و جنگ اقتصادی توانسته رشد اقتصادی مثبت داشته باشد را انجام دهد.
کشاورز نمونه کشوری در سال با اعلان اینکه اگر کشاورزی از بانک ها تسهیلات دریافت کند باید بین ۱۸ تا ۲۸ درصد بهره آنرا بپردازد، تاکید کرد: به همین جهت کشاورزان چندان مایل نیستند که از تسهیلات بهره ببرند و در وضعیت فعلی در حقیقت تولید کنندگان هستند که به دولت یارانه می دهند.
این عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی همین طور از نحوه واگذاری ماشین آلات کشاورزی و تراکتور انتقاد و بیان کرد: نحوه واگذاری تراکتور بر حسب هکتار انجام می شود و کشاورز باید حداقل ۲۰۰ هکتار زمین داشته باشد؛ بدین سبب کسانی را که مساحت زمینشان از این مقدار کمتر است و یا به صورت اجاره ای کار می کنند، شامل نمی گردد اما در این میان عده ای این تراکتورها را دریافت می کنند و پس از دو روز با قیمت بالاتر در بازار آزاد به فروش می رسانند. عابدی همین طور با اشاره به اینکه نگاه دولت به بخش خصوصی باید تغییر کند، اشاره کرد: دولت باید مبادرت به واگذاری مسئولیت ها و تصدی گری های خود کند و فقط نقش نظارت بر امور را بر عهده داشته باشد.


منبع:

1399/12/09
14:41:53
0.0 / 5
1638
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
گل چرم