رئیس مجمع نمایندگان خوزستان:

وزارت نیرو حق آبه خوزستان را كم كرد

وزارت نیرو حق آبه خوزستان را كم كرد

به گزارش گل چرم رئیس مجمع نمایندگان خوزستان اظهار داشت: وزارت نیرو حق آبه خوزستان را کاهش داده که در این صورت باید در انتظار نابودی کشاورزی و تالاب های استان باشیم.



سیدکریم حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: بر مبنای مطالعاتی که در ماه های گذشته صورت گرفت، وزارت نیرو نظرات کارشناسی استان ها را برای تعیین حق آبه آنها جمع آوری کرده است، در همین راستا سازمان آب و برق، جهاد کشاورزی و استانداری خوزستان هم نظرات کارشناسی و تخصصی خویش را به وزارت نیرو عرضه کردند.
وی ضمن اشاره به اینکه بر مبنای نظر کارشناسی و وضعیتی که در خوزستان داریم، این سند برای یک دوره ۶ ساله تنظیم می شود، افزود: حق آبه استان برای این مدت مشخص می شود؛ آورد سالانه خوزستان ۳۱ میلیارد مترمکعب است که برآورد نیاز آبی این ۳۲ میلیارد مترمکعب اعلام گردید.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان خاطرنشان کرد: از این میان سهم بخش کشاورزی برای یک میلیون و ۴۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی خوزستان سالانه ۲۲ میلیارد مترمکعب اعلام گردید ولی متأسفانه وزارت نیرو سهم این بخش را به ۱۰ میلیارد مترمکعب کاهش داده است.
کشاورزی خوزستان در معرض مشکلات
حسینی ضمن اشاره به اینکه اگر استان خوزستان زیر بار این سند جدید برود اساسا تا ۶ سال در بخش کشاورزی با مشکلات گوناگونی مواجه می شود، بیان نمود: برآوردهای وزارت نیرو برای این کاهش حق آبه استان خوزستان در سال ۸۷ (خشک ترین سال مدت های اخیر) است؛ در حالیکه بر مبنای اعلام نظر کارشناسان متخصصان این حوزه وزارت نیرو باید حداقل دوره ۶ سال قبل را برآورد و سنجش می کرد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی بیان نمود: برای استان خوزستان با وجود گرما و تبخیر آب های سطحی به میزان سالانه ۶۰ درصد، آورد آب سد گتوند را هم محاسبه کردند در حالیکه همه از مسائل این سد و ای سی بسیار بالای آنکه خبر دارند.
کاهش فرصت های اشتغال
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان اظهار داشت: خوزستان که رتبه اول تولید محصولات کشاورزی را دارد با این کاهش حق آبه بخش کشاورزی به شدت گرفتار صدمه می شود؛ همینطور فرصت های اشتغال کاهش پیدا کرده و راه اندازی فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری هم با مشکل مواجه می شود.
حسینی اظهار داشت: خوزستان جایگاه بسیار خوبی در زمینه تولید خرما، کلزا، ذرت، شکر، برنج، سبزیجات و صیفی جات بعنوان محصولات زراعی و استراتژیک دارد که با کاهش حق آبه تولید محصولات کشاورزی در کشور هم مبتلا به اختلال می شود.
وی خاطرنشان کرد: با رؤسای سازمان جهاد کشاورزی، آب و برق و استاندار خوزستان جلساتی برگزار و همگی تنظیم سند حق آبه خوزستان با کمتر از ۲۲ میلیارد مترمکعب برای کشاورزی را خطرناک اعلام کردند، در همین راستا مجمع نمایندگان خوزستان به کارگروه سازگاری با کم آبی تذکر می دهد.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان بیان نمود: متأسفانه در همین تنظیم سند آبی برای استان خوزستان حتی بخش زیست محیطی هم در نظر گرفته نشده و هیچ گونه برآورد نیازی برای این بخش انجام نشد.
هشدار جدی می دهیم
حسینی اخطار داد: در صورت کاهش سهمیه حق آبه کشاورزی خوزستان جدولی از نیازهای استان هست می شود که بخش کشاورزی، گلخانه ای، دام و طیور، صنعت، معدن و تجارت، فضای سبز، شرب و بهداشت، آبزی پروری، زیست محیطی و آبخیزداری را شامل می شود.
وی اظهار نمود: استاندار خوزستان مکاتباتی را در این خصوص داشته و مجمع نمایندگان و مسؤلان مربوطه استان خوزستان هم در این حوزه اخطار جدی داده اند.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در انتها خبر داد: فردا در نخستین روز کاری مجلس (بعد از تعطیلی یک هفته ای) در صحن علنی به وزیر نیرو تذکر می دهیم.


منبع:

1399/12/24
12:33:55
0.0 / 5
2451
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
گل چرم