معاون وزیر جهادكشاورزی اعلام كرد
پیش بینی تولید ۱۰ میلیون تن گندم در سال زراعی جاری
به گزارش گل چرم معاون امور زراعت وزیر جهادکشاورزی اظهار داشت: پیش بینی می نماییم در سال زراعی جاری10 میلیون تن گندم تولید و همین طور 6 تا 6.5 میلیون تن گندم نیز خریداری شود.
به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، علیرضا مهاجر در نشست خبری که مناسبت دهه فجر انجام شد با اشاره به اینکه سالانه دو میلیون هکتار گندم آبی و ۴ میلیون هکتار گندم دیم در کشور تولید می شود، اظهار داشت: امسال میزان بارندگی ها در کشور مطلوب نبوده و نسبت به سال قبل حدود ۳۰ درصد و طولانی مدت ۳۵ درصد کاهش داشته است و این کاهش بارندگی بر روی گندم دیم و آبی اثرگذار خواهد بود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: پیش بینی می نماییم در سال زراعی جاری ۱۰ میلیون تن گندم تولید و همین طور ۶ تا ۶.۵ میلیون تن گندم نیز خریداری شود. البته این مساله منوط به این است که بارندگی در ابتدای سال ۱۴۰۱ خوب باشد.
وی با اشاره به اینکه قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده ۷۵۰۰ تومان تعیین شده است، اظهار داشت: این قیمت توسط شورای تخصصی قیمت گذاری محصولات راهبردی تعیین شده است.
کشت قراردادی برنج
مهاجر در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به اینکه هیچ محصولی نباید در کشور کشت شود مگر این که مشتری آن مشخص باشد، اظهار داشت: هم اکنون صد در صد شکر در کشور بصورت قراردادی کشت می شود. در پنیه نیز به دنبال افزایش کشت قراردادی هستیم. در گندم از سالهای گذشته قراردادهایی با کارخانجات منعقد شده است. برای سال آینده نیز ۴۰ هزار هکتار از کشت برنج های پر محصول قراردادی می شود.
معاون وزیر همین طور به خودکفایی در تولید برنج نیز اشاره نمود و اظهار داشت: وزارت جهادکشاورزی در استانهای شمالی کشور طرح بزرگی را بمنظور زهکشی کل اراضی دنبال می کند. با این کار امکان کشت برنج بصورت دوبار در سال فراهم شده و با زهکشی انجام شده به اندازه کافی آب برای اجرای طرح فراهم می شود.
وی ضمن اشاره به این که ایران در کمربند خشکی کره زمین قرار گرفته است، اظهار داشت: باید به سمتی حرکت نماییم که استفاده از آب را به حداکثر برسانیم. امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم آب شور را شیرین نماییم و از آن در بخش کشاورزی بهره بگیریم.
سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی تولید می کنیم
وی همین طور درباب افزایش قیمت سیب زمینی در هفته های اخیر نیز اظهار داشت: کشور سالانه به ۴.۵ میلیون تن سیب زمینی نیاز دارد. ظرفیت تولید سیب زمینی در کشور ۱۰ میلیون تن بوده، ولی هم اکنون حدود ۵ میلیون تن تولیدات داریم که از میزان ۶۰۰ هزار تن صادر می شود. همین طور تا خردادماه به یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن سیب زمینی نیاز داریم که ۶۰۰ هزار تن آن در انبارها و ۶۰۰ هزار تن نیز در استانهای جنوبی درحال تولید است. باید تلاش نماییم که تعادلی بین پشتیبانی از تولید کننده و مصرف کننده ایجاد نماییم. جلسات زیادی در این حوزه برگزار کردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم قیمت سیب زمینی برای مصرف کنندگان بیش از ۱۰ هزار تومان نباشد.
مهاجر در پاسخ به این که اگر ذخایر کافی است پس چرا مقرر است سیب زمینی وارد کنیم؟ اضافه کرد: نظر وزیر جهادکشاورزی این است که صادرات و واردات نباید متوقف شود و اگر کمبودی در بازار بوجود آمد، باید با واردات کسری ها جبران شود.
خودکفایی در پنبه و شکر
معاون وزیر جهادکشاورزی به خودکفایی در شکر و پنبه نیز اشاره نمود و اظهار داشت: پیش بینی می شود که با برنامه ریزی های صورت گرفته و افتتاح دو کارخانه در این بخش تا اختتام دولت سیزدهم به خودکفایی در شکر برسیم. همین طور استفاده از آب سبز در تولید شکر نیز در دستور کار قرار داد. خودکفایی در کشت پنبه نیز از دیگر برنامه های معاونت زراعت است.
منبع: golcharm.ir
این مطلب را گل چرم می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان گل چرم در مورد این مطلب