معاون بهبود تولیدات دامی جهاد كشاورزی اصفهان:

صادرات تخم مرغ نیازمند مشوق های دولتی است

صادرات تخم مرغ نیازمند مشوق های دولتی است

به گزارش گل چرم، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار داشت: رقابت و مارکتینگ (بازاریابی) برای صادرات محصول تخم مرغ نیازمند حمایت دولت با عرضه مشوق های صادراتی است.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، حسین ایراندوست ظهر شنبه در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی تخم مرغ برگزار شد، ضمن اشاره به این که جایگزینی ارز نیمایی هزینه های تولید تخم مرغ را افزایش داده و این شرایط، صادرات را دشوار می کند، عنوان کرد: در این خصوص تلاش می نماییم با کاهش هزینه های تولید، افزایش بهره وری و کیفیت محصول، اصلاح بسته بندی و مارکتینگ (بازاریابی) تخم مرغ این شرایط تسهیل شود هر چند رقابت و صادرات این محصول به حمایت های دولتی و مشوق های صادراتی نیاز دارد. وی ضمن اشاره به این که تخم مرغ اصفهان از راه خط هوایی و حمل و نقل زمینی به کشورهایی حاشیه خلیج فارس، عمان و افغانستان صادر می شود، اضافه کرد: مجوز صادرات این محصول توسط اتحادیه و به صورت مقطعی داده می شود که سالانه برای صادرات پنج هزار تن تخم مرغ از اصفهان مجوز می دهند.
۲ هزار تن تخم مرغ از اصفهان به خارج صادر شد
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه طی یک ماه اخیر بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تن تخم مرغ از استان به خارج از کشور صادر شده، تصریح کرد: با عنایت به میزان تولید سال جاری که مازاد بر تقاضا است بعید نیست که سقف صادرات پنج هزار تُن تخم مرغ تا آخر سال تکمیل شود هر چند هم اکنون مصرف داخلی به نسبت افزایش پیدا کرده و در این شرایط شاید توجیه صادرات بیشتر از این وجود نداشته باشد.
ایراندوست با اشاره به اینکه استان اصفهان با تولید سالانه بیشتر از ۲ میلیون تُن انواع محصولات دام و طیور رتبه نخست کشور را دارد، افزود: سهم تولیدات دام و طیور این استان به ۱۴.۲ درصد در کشور می رسد.
وی ضمن اشاره به وجود ۲۰۷ واحد پرورش مرغ تخم گذار در سطح استان، اضافه کرد: این واحدها ظرفیت تولید ۱۵ میلیون قطعه جوجه را دارند و این استان با تولید سالانه ۱۲۰ هزار تُن تخم مرغ رتبه اول کشور در تولید این محصول است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه شهرستان های کاشان، نجف آباد، اصفهان و شاهین شهر و میمه به ترتیب در رده نخست تا سوم تولید تخم مرغ در استان بشمار می روند، اظهار داشت: بر مبنای ارزیابی تیم های ممیزی، امروز واحدهای پرورش مرغ گوشتی و تخم گذار استان اصفهان در بالاترین سطح کیفیت و شرایط بهداشتی قرار دارند.
۲ برابر نیاز استان اصفهان تخم مرغ تولید می شود
ایراندوست ضمن اشاره به این که بیشتر از ۳۰ واحد پرورش مرغ تخم گذار در استان اصفهان ظرفیت جوجه ریزی بیشتر از ۱۰۰ هزار قطعه را دارند، اظهار داشت: از هفت نمایندگی شرکت سیمرغ، ۲ نمایندگی این شرکت در استان و در شهرستان های فلاورجان و اصفهان فعال است.
وی ضمن اشاره به این که بیشتر از ۲ برابر نیاز استان تولید تخم مرغ داریم، اضافه کرد: اصفهان رکورد تولید روزانه ۴۵۰ تُن تخم مرغ را دارد. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: الان بیشتر از هشت میلیون قطعه مرغ تخم گذار در قفس های واحدهای پرورشی نگهداری می شود و نزدیک به ۳.۳ میلیون قطعه نیمچه تخم گذار یا پولت است که مرتب به شمار آنها اضافه می شود. ایراندوست با اشاره به اینکه حالا ۳۹۰ تُن تخم مرغ در استان تولید می شود، تصریح کرد: این درحالی است که میزان مصرف تخم مرغ در اصفهان کمتر از ۱۷۰ تُن است و با ورود پولت ها تا اواخر آبان به افزایش و رکورد تولید خواهیم رسید و بابت افزایش عرضه نسبت به تقاضا نگرانی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه بیشتر از ۵۰ درصد تولید تخم مرغ به خارج از استان صادر می شود، خاطرنشان کرد: صادرات تخم مرغ در دستور کار قرار دارد و جایگاه صادراتی خویش را تکمیل کند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه تبدیل تخم مرغ به پودر تخم مرغ می تواند نجات بخش عرضه مازاد بر تولید استان باشد، اظهار داشت: مهم تر از آن ترویج فرهنگ استفاده از این ماده غذایی پرارزش در سبد غذایی خانواده ها است.
وی ضمن اشاره به این که میانگین مصرف تخم مرغ در جهان ۱۶۵ عدد برای هر فرد در سال است، اضافه کرد: در بعضی کشورها افراد سالانه ۳۵۰ عدد تخم مرغ مصرف دارند و برخی کشورها سرانه مصرف به پنج تخم مرغ در سال می رسد.
ایراندوست با اشاره به اینکه سرانه مصرف تخم مرغ در کشورمان بین ۱۹۰ تا ۲۰۰ تخم مرغ در سال برای هر فرد است، اضافه کرد: سرانه مصرف سالانه تخم مرغ در استان اصفهان هم به ۱۲ کیلو گرم می رسد و تلاش می شود که میزان مصرف را به ۳۰۰ عدد در سال در کشور برسانیم.
قیمت های دستوری یکی از چالش های تولید کنندگان است
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان یکی از اشکالات تولید کنندگان مرغ و تخم مرغ را قیمت های دستوری دانست و اظهار داشت: برغم افزایش هزینه های تولید، تعیین نرخ مصوب برای کالا به سادگی امکان پذیر نیست و تولیدکننده در این شرایط متضرر می شود.
ایراندوست افزود: در حوزه صادرات محصولات هم باید یک سهم صادراتی مشخص و قابل برنامه ریزی به اتحادیه ها داده شود که اجاره صادرات داشته باشند و در صادرات باید مشخص نماییم که چند میزان از تولید در سال برای صادرات است و چون اینها فراهم نشده ناگزیر شدیم برای شیر خشک مشوق صادراتی بدهیم.
۱، ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به مرغداران استان اصفهان داده شد وی ضمن اشاره به اقدامات حمایتی دولت از تولیدکنندگان اظهار داشت: دولت قرار شد ۲۰ هزار میلیارد تومان برای جبران مابه التفاوت ارز ترجیحی و نیمایی برای تسهیلات خرید نهاده به فعالان این حوزه تأمین کند که ۹ هزار میلیارد تومان آن داده شد که از این میزان با عنایت به ظرفیت اصفهان ۲۸۵۰ میلیارد برای استان در نظر گرفته شد اما تابحال ۱، ۱۰۰ میلیارد تومان داده شده است ضمن این که مرغداران و دامداران طلبی پیش از ۲۱ اردیبهشت دارند و ما ۶۰ تن نهاده دامی به فعالان و تولید کنندگان دام و طیور استان بدهکار هستیم.

1401/07/16
22:01:33
5.0 / 5
385
تگهای خبر: اتحادیه , بازار , تولید , جهاد كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
گل چرم