معاون وزیر جهاد كشاورزی؛

تولید آبزیان تا سال ۱۴۰۴ دو برابر می شود

تولید آبزیان تا سال ۱۴۰۴ دو برابر می شود

به گزارش گل چرم، رئیس سازمان شیلات ایران اظهار داشت: در برنامه تحولی سازمان شیلات مقرر شده در افق 1404 تولید آبزیان کشور دو برابر شود و از 1.3 میلیون تن به 2.6 میلیون تن برسد.


به گزارش گل چرم به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «سید حسین حسینی» در برنامه زنده "صف اول" شبکه خبر سیما اضافه کرد: سالانه یک میلیون و ۲۵۹ هزار تن در شیلات تولید داریم که پس از انقلاب بیش از ۹۰ درصد رشد داشته است. معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه صنعت شیلات در کشور قدمت ۷۰ ساله دارد، گفت: بیش از ۹۰ درصد تولیدات این صنعت مربوط به پس از انقلاب است و امروز یک میلیون و ۲۵۹ هزار تن در شیلات تولید داریم که از این رقم، ۷۰۲ هزار تن مربوط به صید و صیادی و ۵۵۷ هزار تن مربوط به آبزی پروری است و از این ۵۵۷ هزار تن به غیر از ۵۷ هزار تنی که پرورش میگو در سواحل است، بقیه در آب های داخلی و آب های شیرین است. حسینی اظهار داشت: با داشتن ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر سواحل شمال و جنوب می توان در برنامه تحولی تولید و پرورش ماهیان مرتبط به سواحل و میگو را از ۱.۳ میلیون تن به ۲.۶ میلیون تن در افق ۱۴۰۴ افزایش داد؛ یعنی به اندازه ۷۰ سال قبل تولید باید بصورت جهشی جلو برود. وی ادامه داد: با مطالعاتی که انجام شده و پلی گون های قابلیت پرورش در آب های جنوب و شمال تا ۱.۵ میلیون تن امکان پرورش ماهیان دریایی وجود دارد و به همین دلیل برای ۵۰۰ هزار تن پرورش ماهی در دریا برنامه ریزی شده است و امیدواریم تا افق ۱۴۰۴ بسترسازی و زمینه آن فراهم گردد تا بتوانیم به تولید برسیم. رییس سازمان شیلات ایران اظهار داشت: اهتمام می نماییم از ۲۰۰ هزار هکتار مناطق مستعد برای پرورش میگو که الان ۲۰ هزار هکتار آن زیر کشت است به ۱۶۰ هزار تن تولید برسیم و از ظرفیت های موجود بین دریا و ساحل که شامل سایر آبزیان، گیاهان آبزی، جلبک های دریایی، خیار دریایی، دو کفه ای ها و … بهره برد و به تولید افزود. بگفته حسینی، برای افزایش راندمان، توسعه عمودی و همین طور افزایش تولید در واحد سطح، در زمینه های موجود می توان با کشت متراکم و مکانیزه کردن، افزایش تولید را محقق کرد. رتبه اول ایران در غرب اقیانوس هند در صید ماهیان تن معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: از ۷۰۲ هزار تن صیدی که وجود دارد ۲۹ هزار تن متعلق به شمال و بقیه آن مربوط به جنوب می شود و اگر دریا را به لحاظ شیلاتی به سه قسمت آب های کم عمق، عمیق و سطح تقسیم نماییم، در آب های کم عمق صید بی رویه به انجام می رسد، در سطح که همان تن ماهیان هستند ۲۷۵ هزار تن از ۷۰۲ هزار تن به خود اختصاص می دهد که در غرب اقیانوس هند بین ۳۲ کشور اول هستیم با ۱۷۴ هزار تن صید تن ماهیان و در کل اقیانوس هند پس از اندونزی رتبه دوم را داریم. وی افزود: طبق آخرین ارزیابی ها در آب های عمیق، ۲.۳ دهم میلیون تن از گونه های نورگریز (آبزیان)، در آنجا ظرفیت داریم که در برنامه ریزی ها قصد برداشت ۱۰۰ هزار تن از اینگونه ها را داریم که این مساله به تولید و بحث کیفی سازی صید و صیادی اضافه می شود. حسینی اشاره کرد: با روش های جدیدی که وجود دارد و با تغییر روش و زنجیره ارزش تا بازار امکان بهره برداری مفید و مؤثر و با ارزش افزوده بیش از گونه های باارزش خصوصاً دریایی لوفین که فقط برای مصرف کنسرو و تن ماهی است را می توانیم با یک تغییر روش صید که از گیلنت یا گوش گیر به رشته قلاب و ایجاد یک ارزش افزوده بصورت تازه خوری در بازار عرضه نماییم که ارزش آنرا از دو دلار به هفت دلار افزوده خواهد شد که خود این مزیتی است که ما در افزایش راندمان و کاهش ضایعات در دستور کار داریم. پایین بودن متوسط مصرف سرانه آبزیان در ایران رییس سازمان شیلات با اشاره به اینکه متوسط مصرف سرانه آبزیان در دنیا ۲۵ کیلوگرم است که این سرانه در ایران حدود ۱۳ کیلوگرم است، اظهار داشت: باید اقداماتی برای افزایش مصرف سرانه صورت گیرد. وی ادامه داد: آبزیان با وجود اینکه در آب هستند، آب را مصرف نمی کنند، بدین سبب باتوجه به تنش آبی، متناسب با الگوی کشت و کم آب بر هستند، آبزیان فرصت مناسبی برای تامین پروتئین با آب کمتر در سفره مردم هستند. حسینی درباره ی اقدامات سازمان شیلات برای کاهش قیمت آبزیان اظهار داشت: برای ارزان سازی قیمت آبزیان علاوه بر حذف واسطه ها و عرضه مستقیم به بازار و افزایش تولید در واحد سطح، این پروتئین باید با قیمت متعادل تری به بازار برسد.


منبع:

1401/08/27
13:36:51
5.0 / 5
246
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
گل چرم