در گفت وگو با رییس اتحادیه آجیل و خشكبار مطرح شد؛

پای دلار به بازار آجیل باز شد

پای دلار به بازار آجیل باز شد

به گزارش گل چرم، رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار اظهار داشت: باتوجه به نرخ دلار اکنون هر کیلو پسته 450 هزار تومان است.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، نوسان قیمتی بازار ارز سبب شده تا بازارها نابسامان بوده بطوریکه آجیل و خشکبار هم با قیمت دلار عرضه می شود. علیرضا ارزانی ممقانی، رییس اتحادیه آجیل و خشکبار درباره ی وضعیت این بازار به مهر اظهار داشت: برمبنای علم اقتصاد عرضه و تقاضا قیمت محصولات را در بازار تعیین می کند. در دهه ۸۰ شاهد بودیم با عرضه بالای خشکبار به بازار در روزهایی چون شب یلدا و عید نوروز قیمت خشکبار بسیار پایین بود.
وی اضافه کرد: خشکبار قیمت جهانی داشته و هم اکنون نرخ جهانی بطورمثال پسته بین ۱۰ تا ۱۲ دلار است. با قیمت دلار هر کیلو پسته در بازار ایران باید ۵۴۰ هزار تومان باشد. سال قبل نرخ دلار ۲۵ هزار تومان بود و پسته هم هر کیلو ۲۵۰ هزار تومان قیمت گذاری شده بود.
وی افزود: برای باغدار تفاوت نمی کند محصول خودرا به مصرف کننده داخلی بدهد یا خارجی. همین طور برای فروشندگان مهمست که حجم فروش بالایی داشته باشند برای اینکه سود بیشتری خواهند کرد. بدین سبب کسبه هم بدنبال بازار تقاضا هستند اینگونه نیست که بخواهند با قیمت بالا میزان فروش خودرا تحت شعاع قرار دهند.
دغدغه خرید جای تأسف دارد
ارزانی ممقانی با اعلان اینکه ایران نخستین تولیدکننده و صادرکننده خشکبار در جهان است، عنوان کرد: تا سال ۹۵ ایران رتبه نخست تولید پسته جهان را داشت اما امروز آمریکا و ترکیه جایگاه اول و دوم را دارند. یا در عرصه تولید بادام مقام نخست را داشتیم ولی امروز پنجم جهان هستیم در سایر اقلام مثل گردو، کشمش، آفتابگردان و… نیز همین اتفاق رخ داده است.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار با اشاره به کشاورزی سنتی کشور اظهار داشت: شیوه کشت و آبیاری سنتی در تولید محصولات همچون محصولات باغی سبب شده تا بازارهای جهانی را از دست بدهیم برای اینکه محصولات به لحاظ قیمتی رقابتی نیستند.
وی اظهار داشت: آمریکا امروز که اولین تولیدکننده پسته است برای افزایش سهم بازارش بنا دارد قیمت محصولاتش را دو دلار کم کند تا بازار بیشتری داشته باشد.
او افزود: کاهش ارزش پول ملی، کشاورزی سنتی و اقتصاد بیمار ایران سبب شده تا وضعیت بازارهای داخلی نابسامان بوده و سهم خودرا در بازار جهانی از دست بدهیم.
وی اشاره کرد: امروز موجب تأسف است که با وجود این که نخستین تولیدکننده خشکبار جهان بودیم و در بخش زیادی از محصولات آجیلی رتبه دار، امروز شهروندان برای خرید آجیل شب عید دغدغه دارند.
او اشاره کرد: همانطور که دولت از خودروساز با وجود زیان ده بودن شرکتها حمایت می کند باید از محصولات کشاورزی نیز همین حمایت ویژه را داشته باشد. تنها راه نجات از وضعیت فعلی بازار نه فقط در آجیل و خشکبار که در تمام بازارها، افزایش قدرت خرید جامعه است. هم اکنون نرخ تورم و قیمت دلار توان خرید مردم را زیرسوال برده است.
نرخ آجیل روانه تعیین می شود
ارزانی ممقانی درباره ی کف و سقف قیمت در بازار خشکبار اظهار داشت: باتوجه به نوسان قیمت دلار نمی توان قیمتی تعیین کرد برای اینکه هر روز نرخها متناسب با نرخ دلار تغییر می کند.
این فعال بازار خشکبار با اعلان اینکه ایران در کنار کشورهایی مانند آرژانتین، کانادا، آذربایجان، چین و اوکراین تولیدکننده آفتابگردان است، اظهار داشت: قیمت تمام شده در ایران بالا بوده برای اینکه اگر کشاورز ایرانی از هر هکتار زمین ۳ هزار تن آفتابگردان برداشت می کند در چین این عدد ۷ هزار تن است. یا اگر گردو خارجی وارد نشود محصولات داخل پاسخگو نیاز نبوده و هر کیلو گردو به ۵۰۰ هزار تومان می رسد.
ارزانی ممقانی در آخر اظهار داشت: شیوه کشت در کشور باید تغییر کند تا ضمن تامین بازار داخل نرخها رقابتی بوده و سهم و جایگاه ایران در بازار جهانی حفظ شود.

1401/12/06
13:50:07
5.0 / 5
411
تگهای خبر: اتحادیه , بازار , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
گل چرم