توسعه کشاورزی و رشد تولید با سنددار کردن اراضی کشاورزی

توسعه کشاورزی و رشد تولید با سنددار کردن اراضی کشاورزی

به گزارش گل چرم، رییس سازمان امور اراضی کشور اظهار داشت: یکپارچگی و سنددار شدن اراضی کشاورزی بسیار مهم و تأثیرگذار در رشد تولید و توسعه کشاورزی است.



به گزارش گل چرم به نقل از سازمان امور اراضی کشور، رضا افلاطونی در نشست بررسی طرح پیشنهادی قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی گفت؛ در این جهت زمین باید از حالت سرمایه ای و کالایی خارج شده و در اختیار تولیدکننده و کشاورز واقعی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: متأسفانه در دهه ۴۰ با اجرای قانون اصلاحات ارضی خیلی از اراضی کشاورزی خرد شد و به بخش کشاورزی صدمه زد، پس نباید هم اکنون اجازه دهیم اراضی بزرگ مقیاس و اراضی بالاتر از حدنصاب خرد شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور اظهار داشت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری سانتی متر به سانتی متر اراضی کشور باید سنددار شود، قانون حدنگار می گوید تمام اراضی کشور باید سنددار شود و ما باید به آن عمل نماییم و برای آن تدبیری بیندیشیم.
وی تاکید کرد: در اسناد اراضی کشاورزی باید ذکر شود که مالک کیست، کاربری زمین مورد نظر چیست، منبع تامین آب زمین کجاست و نوع کشت و پوشش آن چیست.
افلاطونی اظهار داشت: قانون ثبت و صدور اسناد باید الزامی باشد، یعنی اگر کشاورزی طی یک مدت زمان مشخص برای دریافت سند مراجعه نکرد، این قطعه زمین مجهول المالک شناخته شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: منع نقل و انتقالات عادی و مشاعی از دیگر مشکلاتی است که باید رفع گردد، همین طور منع تقسیم ترکه یعنی زمین بر اثر قانون ارث تقسیم نشود و به قطعات کوچک تر تبدیل نشود.
وی اشاره کرد: باید اقدامات سلبی برای کسانی در نظر گرفته شود که زمین بالاتر از حدنصاب دارند و آنرا خرد می کنند و اقدامات ایجابی، تسهیلات و ارائه مشوق های مختلف برای کسانی که اراضی خرد را تجمیع می کنند.
تجمیع و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی با ارائه مشوق ها
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه اظهار داشت: قانون اصلاحات ارضی در دهه ۴۰، موضوع قولنامه ها و انتقالات مشاعی و قانون ارث از مواردی هستند که موجب خرد شدن اراضی کشاورزی شده است، بنا بر این بدنبال این هستیم که مانع خرد شدن بیشتر اراضی کشاورزی شویم و اهتمام نماییم با ارائه مشوق ها به سمت تجمیع و یکپارچه سازی اراضی برویم.
علیرضا نظری اضافه کرد: در این طرح پیشنهادی به خیلی از مسائل و مشکلات حوزه تجمیع اراضی همچون نقل و انتقال مشاعی، الزامی کردن سند، منع تقسیم ترکه در زمینه اراضی کشاورزی، اقدامات سلبی و ایجابی و خروج زمین از حالت سرمایه ای توجه شده است.
وی اشاره کرد: مصالح ملی بر مصالح فردی ارجحیت دارد و همه افراد فقط استفاده کننده زمین هستند و حاکمیت می تواند یک سری محدودیت ها و الزامات را در این عرصه اعمال نماید.
وی تاکید کرد: باید هزینه ویلادار بودن را افزایش دهیم تا مردم به سمت ویلاسازی نروند و در عوض باید مکان هایی را برای گردشگری در نظر بگیریم تا مردم بتوانند در آن تفریح کنند و نیاز خودرا برطرف کنند.

1402/01/31
04:19:34
5.0 / 5
370
تگهای خبر: تولید , كالا , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
گل چرم