پی جویی پهنه های معدنی در گیلان از طلا تا مس

پی جویی پهنه های معدنی در گیلان از طلا تا مس

به گزارش گل چرم، از گیلان سرپرست زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان از پی جویی پهنه های معدنی در نقاط مختلف استان اطلاع داد و اظهار داشت: البته باید توجه داشت بهره برداری از معادن در گیلان با لزوم توجه به حفظ میراث جنگل های هیرکانی است.


فرشید رمضانی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: در زمینه مطالعات معدنی پهنه های استان در مناطق مختلف و توسط کارشناسان کارآزموده و ماهر درحال بررسی است.
وی ادامه داد: مطالعات کانی های غیرفلزی در جنوب گیلان طی سالهای قبل انجام شده و مطالعات پهنه های شهرستان تالش هم سال قبل به اتمام رسیده است.
رمضانی با اعلان اینکه سال جاری هم طرح مطالعات معدنی شهرستان فومن در حال انجام می باشد، خاطرنشان کرد: در این طرح های مطالعاتی منابع معدنی فلزی و غیرفلزی، مصالح ساختمانی و پتانسیل های در ارتباط با معادن و استفاده از کانی های معدنی شناسایی و در اختیار سازمان صمت قرار می دهیم.
سرپرست اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان با اعلان اینکه منابع معدنی فعال در استان بیشتر مصالح ساختمانی است، اضافه کرد: غیر از مصالح ساختمانی معدن فعال قابل توجهی در گیلان نداریم.
رمضانی تصریح کرد: ولی پتانسیل هایی همچون سرب و روی، مس، آهن و حتی طلا در استان گیلان توانستیم شناسایی نماییم و هم اکنون طرح های مطالعاتی آن در دست انجام است.
وی با تکیه بر این که خصوصیت های اقلیمی و آب و هوایی هر دوره زمین شناسی در شکل گیری کانی ها اثرگذار بودند، اظهار داشت: معادن در ارتباط با مصالح ساختمانی در قسمت جنوبی گیلان در شهرستان رودبار فعال است سرب و روی در مرجان آباد و پتانسیل در ارتباط با آهن در ارتفاعات و ییلاقات شهرستان ماسوله و فومن شناسایی شده اند.
رمضانی ضمن اشاره به این که مباحث در ارتباط با طلا را در سنگ های دگرگونی اسالم تا شاندرمن می توانیم پی جویی نماییم، تصریح کرد: پتانسیل مس را در تالش توانستیم مشاهده نماییم و البته همه این موارد احتیاج به مطالعات و کارشناسی های بیشتر دارد.
سرپرست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان ضمن اشاره به این که فعالیتهای معدن همواره قدری تخریب محیط زیست را به همراه دارد، اظهار داشت: باید با فرهنگ سازی و بهره برداری اصولی این تخریب به حداقل برسد.
رمضانی تصریح کرد: در استان گیلان با عنایت به حساسیت های زیست محیطی و وجود جنگل های میلیون ساله هیرکانی بعنوان ثروت ملی هر جایی نمی توان این معادن را استخراج کرد و در صورت ضرورت هم باید با معدن کاری اصولی محیط زیست را حفظ و در کنار آن از منابع زیرزمینی استفاده نماییم.



1402/05/11
08:43:33
5.0 / 5
290
تگهای خبر: ساختمان , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
گل چرم