نماینده مجلس:

عمر جنگل ها از ۵۰۰ سال به ۵۰ سال رسیده است

عمر جنگل ها از ۵۰۰ سال به ۵۰ سال رسیده است

گل چرم: نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: عمر جنگل های كشور كه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال بود، حالا به ۵۰ یا ۶۰ سال رسیده و این مسئله از تغییر ابعاد درختان باز كاملاً مشهود است.



به گزارش گل چرم به نقل از صداوسیما، علی محمد شاعری نماینده مجلس در برنامه تیتر امشب شبكه خبر با انتقاد از تخریب های بی رویه جنگل های كشور، اعلام نمود: تخریب هایی كه اتفاق افتاده عمدتاً كیفی است و برمبنای تحقیقاتی كه ترتیب داده ایم، باید بر میزان درختان افتاده و ایستاده تجدید نظر نماییم.
او با اشاره به اینكه حفظ محیط زیست نباید فقط در گفتار اولویت نخست ما باشد، اشاره كرد: در عالم واقع باز باید به این مهم اهمیت دهیم و برمبنای بررسی های ما در بسیاری موارد، در تخریب ها عامل انسانی نقش اصلی داشته است.
همچنین برمبنای بررسی ها در سال های ۷۵ - ۷۴، بیشترین تخریب جنگل ها و بهره برداری از آنها در مساحتی حدود ۲.۵ میلیون متر مربع اتفاق افتاده كه این هیچ تناسبی با میزان رویش ها ندارد و صرفاً نشان دهنده اینست كه دخالت غیركارشناسی در بین بوده است.
شاعری افزود: برمبنای مشاهدات همین طور عمر جنگل هایی كه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال بوده، حالا به ۵۰ یا ۶۰ سال رسیده و این مسئله از تغییر ابعاد درختان باز كاملاً مشهود است.
به گفته وی بهره برداری از جنگل ها باید برای تجدید حیات آیندگان در طرح های گردشگری، توریستی و طبیعت گردی طی یك برنامه ریزی مدون در دستور كار قرار گیرد چونكه در این بازه زمانی با وجود جنگل خواری ها و برداشت های بی رویه از این مناطق، جنگل ها نیازمند بازبینی باردیگر هستند.
عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی اعلام نمود: مساحت جنگل های كشور در سه دهه اخیر از ۱۸ میلیون به ۱۴ میلیون هكتار كاهش پیدا كرده و ۱۴ میلیون هكتار باقیمانده هم وضعیت مطلوبی ندارند.
بهره برداری غیراصولی، قاچاق چوب و تغییرات اقلیمی كه در چارچوب آفات و بیماری ها خودرا بروز می دهد، ازعوامل تخریب جنگل ها هستند.
نماینده مردم بهشهر، نكا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ۶۰۰ هزار جنگل مخروبه در شمال كشور اشاره كرد: متأسفانه با دخالت عوامل انسانی در حوزه منابع طبیعی و جنگل های كشور ۶۰۰ هزار هكتار جنگل مخروبه در سطح شمال كشور وجود دارد و بر این اساس سطح جنگل های شمال از سه میلیون و ۲۰۰ هزار هكتار جنگل به دو میلیون هكتار رسید كه تخریب جنگل سبب مشكلات فراوانی و بروز حوادثی مانند سیل می شود.
تداوم طرح تنفس تا پایداری جنگل های شمال
عباسعلی نوبخت، معاون سازمان جنگل ها كه میهمان تلفنی این برنامه بود، اظهار نمود: اجرای طرح تنفس و ممنوعیت برداشت چوب تا پایداری جنگل های شمال كشور ادامه می یابد.
وی با اشاره به اینكه علی رغم مشكلات اقلیمی فعلی بهره برداری از جنگل ها مفهومی ندارد، اظهار داشت: در سال ۹۵ نزدیك ۵۵۰ هزار مترمكعب از جنگل های شمال كشور برداشت چوب داشته ایم و در سال ۹۶ بطور كامل این برداشت ممنوع شد؛ اما قاچاق چوب در نقاط بحرانی اتفاق می افتد.
نوبخت اضافه كرد: در واقع با برداشت چوب از جنگل های شمال كشور تنها ۱۰ درصد نیاز چوبی صنایع ما تأمین می شد كه با حذف آن، این میزان نیاز از محل زراعت چوب و حتی واردات قابل تأمین است.
وی افزود: الان حدود ۲۲۰ هزار هكتار زراعت چوب در كشور داریم كه برمبنای قانون توسعه برنامه ی ششم ۷۵ هزار هكتار دیگر باید به آن اضافه شود كه از این بخش می توان نیاز مصرف داخلی را تأمین كرد.
معاون سازمان جنگل ها افزود: در طرح تنفس جنگل قرار بود درختان شكسته و افتاده از جنگل بیرون بروند كه البته این مهم به تشخیص كارشناسان سازمان جنگل ها برمی گردد به شكلی كه اگر درختان شكسته به صورت تجمعی در عرصه جنگل باشند، از این محل بیرون بروند و این مساله ارتباطی به درختان افتاده و شكسته بطور پراكنده در جنگل ندارد.
تنها راه حفاظت از جنگل های ایران، مدیریت یكپارچه است تقی شامخی، كارشناس جنگل باز در این برنامه درباب عوامل جنگل خواری اظهار داشت: با عنایت به موقعیت جغرافیایی و وضعیت زیست بوم های كشور، ایران باید بیشتر از سایر كشورها به فكر حفاظت از جنگل های خود باشد. او اضافه كرد: از اوایل پیدایش جنگلداری نوین ایران كه اولین قانون آن باز در سال ۱۳۲۱ نوشته شد، دغدغه تخریب جنگل همیشه مدنظر بوده است. بررسی های تازه بر روی جنگل ها هم نشان داده است جنگل های كشور از نظر كیفی تنزل پیدا كرده است. شامخی با تاكید بر اینكه طرح جنگل ها نباید به چوب متكی باشد، اشاره كرد: جنگل برای تولید مستمر نیاز به طرح های مدیریت و حفاظت دارند. این استاد دانشگاه با انتقاد از تفكیك مدیریت گونه های گیاهی و جانوری و مناطق مختلف و بررسی لطمه های حاصله از این شیوه مدیریتی، تنها راه حفظ جنگل های ایران را مدیریت یكپارچه دانست. وی با تاكید بر اهمیت حفظ درختان افتاده بعنوان زیستگاه های تازه، اشاره كرد: كشوری كه سرشار از منابع نفت و گاز است برای تأمین منابع ارزی خود نباید به جنگل فكر كند. شامخی اضافه كرد: جنگل كاری های تازه باید با حفظ گونه های بومی و تاكید بر لزوم حفظ تنوع گونه ها صورت پذیرد.


منبع:

1398/02/16
15:23:14
5.0 / 5
5261
تگهای خبر: تولید , كشاورزی , محیط زیست , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
گل چرم