رئیس سازمان دامپزشكی كشور:

ایران میزبان اجلاس سازمان بهداشت جهانی دام شد

ایران میزبان اجلاس سازمان بهداشت جهانی دام شد

به گزارش گل چرم رئیس سازمان دامپزشكی كشور با اشاره به اینكه ایران میزبان اجلاس منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور سازمان بهداشت جهانی دام در سال ۲۰۲۳ شد، از آمادگی مالزی برای واردات محصولات لبنی ایران خبرداد.



به گزارش گل چرم به نقل از وزارت جهاد كشاورزی، علیرضا رفیعی پور كه برای اولین بار با عنوان دبیركل منطقه ای آسیا و اقیانوسیه و خاور دور ۲ تا ۶ سپتامبر در اجلاس این منطقه در ژاپن شركت كرده بود، با اشاره به اینكه ایران میزبان اجلاس منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور سازمان بهداشت جهانی دام در سال ۲۰۲۳ شده است، تصریح كرد: آخرین میزبانی ایران در سال ۲۰۱۱ بوده و میزبانی ۲۰۲۳ ایران مورد استقبال كلیه اعضای منطقه قرار گرفته است.
وی با تاكید بر اینكه برگزاری این اجلاس به میزبانی ایران می تواند دستاوردهای خوبی را برای كشورمان به همراه داشته باشد، افزود: ایران كرسی دبیر كلی منطقه اسیا و اقیانوسیه را دارا است و این جایگاه توانست به میزبانی این در ۲۰۲۳ كمك نماید.
رئیس سازمان دامپزشكی كشور اظهار داشت: در اوایل سال ۹۷ و پیش از آغاز تحریم ها، افزایش همكاری منطقه ای در دستور كار قرار گرفت و همین مبحث سبب شد تا در مقابل تحریم ها به حوزه دامپزشكی صدمه ای وارد نشود.
رفیعی پور با اشاره به اینكه افزایش همكاریهای منطقه ای بهترین راهكار مقابله با تحریم های آمریكا و كشورهای پیرو آن است، اظهار داشت: پارسال موفق شدیم نشستی را با حضور نهادهای بین المللی برگزار نماییم و در دومین سال موفق شدیم جایگاه دبیر كلی منطقه آسیای سازمان بهداشت جهانی دام را به دست بیاوریم.
وی اضافه كرد: در دو سال قبل تلاش شده تا در مجمع جهانی و منطقه ای در حوزه دامپزشكی حضور فعال داشته باشیم؛ در منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور كه نماینده ایران دبیر كلی آنرا به عهده دارد ۵۴ كشور حضور دارند كه ۳۶ كشور عضو سازمان بهداشت جهانی دام هستند.
رئیس سازمان دامپزشكی كشور اظهار داشت: منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور نسبت به سایر قاره ها خصوصیت های خاصی دارد، دو قاره و همینطور دو كشور پرجمعیت جهان همچون هند وچین در این منطقه قرار دارند كه در حقیقت نیمی از جمعیت جهان در منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور قرار گرفته كه از نظر تأمین امنیت غذایی این منطقه، برای نهادهای بین المللی مانند سازمان بهداشت جهانی دام بسیار بااهمیت است.
رفیعی پور درباره دستاوردهای سی و یكمین اجلاس OIE اظهار داشت: در انتها این نشست پیشنهادات و تصمیماتی عرضه شد كه بعنوان كد OIE ثبت و در كتاب OIE جنبه های حقوقی و اجرایی آن درج شده و در مجمع جهانی كه سال آینده در پاریس با حضور ۱۸۴ كشور برگزار می شود، تصمیم گیری نهایی انجام می شود كه بعد از تصویب نهایی در مجمع جهانی، اجرای آن برای كشورها الزامی خواهد شد.
همكاری نامحدود در حوزه های دامی با كشورهای چین، مالزی، كره جنوبی و هند
وی همینطور به تفاهم نامه ها و توافقات این نشست بین ایران و سایر كشورها اشاره نمود و اظهار داشت: برای اولین بار با كشورهای ژاپن، سنگاپور و بنگلادش مبادله پروتكل های بهداشتی را در چارچوب تفاهم نامه های بلندمدت توافق كرده كه بزودی امضا خواهد شد. همینطور مقرر است تا با كشورهای چین، مالزی، كره جنوبی و هند هم همكاریهای نامحدود در حوزه دام و نهاده های دامی داشته باشیم.
رفیعی پور با اشاره به اینكه در این جلسه برای واردات ریزمغذی ها و انواع واكسن های طیور با كشورهای عضو مذاكره شد، اظهار داشت: اولویت ما در ابتدا تولید داخل و سپس واردات است.
تدوین توافقنامه توسعه همكاری بین ایران و مالزی
رئیس سازمان دامپزشكی كشور در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار داشت: آمادگی داریم با مالزی در حوزه های بهداشت دام و دامپزشكی دارو و واكسن و نهاده های دامی، توافق نامه منعقد نماییم.
وی با اشاره به اینكه كشور مالزی هم موافقت خویش را برای واردات محصولات لبنی ایران اعلام نموده است، اضافه كرد: همینطور ایران آمادگی استفاده از تكنولوژی های توسعه یافته در زمینه واكسن های دام و طیور از مالزی را دارد.
رفیعی پور به سطح بالای بهداشتی تولید محصولات دامپزشكی ایران اشاره نمود و اظهار داشت: امروز محصولات لبنی ایران در خیلی از كشورها بازار دارد و امیدواریم این محصولات بزودی روانه بازار چین شود.
رئیس سازمان دامپزشكی كشور از موافقت ایران با كشورهای عضو منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور سازمان بهداشت جهانی دام برای صادرات محصولات دامی اطلاع داد و اظهار داشت: به توافق رسیدیم محصولاتی مانند لبنیات، مواد اولیه معدنی، آلی و اعضای حلال مانند روده، پوست و پای مرغ و همینطور اعضای حرام مرغ و طیور را به آنها صادر نماییم.
وی با اشاره بر اهمیت نقش فائو در كمك به بخش كشاورزی و دامپزشكی در دنیا، خواهان پشتیبانی از پروژه های دامپزشكی ایران شد و اضافه كرد: بطور قطع ایران در منطقه به برنامه توسعه ای و فقرزدایی فائو كمك خواهد نمود.
رفیعی پور با تاكید بر اینكه بزودی تیم كارشناسی EIO برای ارزیابی روند خدمات و فعالیت های دامپزشكی ایران وارد كشورمان می شوند، اضافه كرد: بر مبنای نتایج ارزیابی این گروه، استراتژی دامپزشكی ایران برای ۴ سال آینده تدوین خواهد شد. این تیم اواخر مهر به مدت سه هفته در ایران خواهند بود تا عملكرد سازمان دامپزشكی را مطالعه كنند و نحوه بازدیدهای آنها كاملاً سرزده و بدون اطلاع قبلی خواهد بود.
رئیس سازمان دامپزشكی كشور اظهار داشت: همینطور از فائو و اعضای منطقه درخواست كرده ایم كه حوزه بهداشتی و اقتصادی صنعت طیور كشور ما را مطالعه كنند و گزارش های خویش را در اختیار ما قرار دهند. می خواهیم این كار را در حوزه آبزیان هم انجام دهیم.
رفیعی پور در انتها از حضور رئیس سازمان بهداشت جهانی دام در ۱۴ مهرماه برای نخستین بار به كشورمان اطلاع داد و اضافه كرد: وی سه روز كاری در ایران حضور خواهد داشت و با وزیر جهاد كشاورزی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش كشور، رئیس سازمان استاندارد و محیط زیست و رئیس كمیسیون كشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی و اعضای این كمیسیون دیدار و گفتگو خواهد نمود. همینطور رئیس سازمان بهداشت جهانی دام از توانمندی های ایران درزمینهٔ واكسن، دام و طیور بازدید خواهد نمود.

1398/06/25
13:48:17
5.0 / 5
5041
تگهای خبر: استاندارد , بازار , تولید , جهاد كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
گل چرم