دبیر هیئت اجرایی خانه كشاورز استان سمنان:
پیگیری خسارات سرمازدگی بخش كشاورزی استان سمنان بی نتیجه مانده است
گل چرم: شاهرود - دبیر اجرایی خانه كشاورز استان سمنان بابیان اینكه مسئولان استان در پرداخت خسارت سرمازدگی بخش كشاورزی قاطع عمل نمی كنند، اظهار داشت: پیگیری خسارات به نتیجه نرسیده است.
محمدحسین خنكال در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینكه پیرامون بیمه و خسارت سرمازدگی ابتدای سال جاری مكاتبات بسیاری با مسئولان شهرستانی، استانی و كشوری صورت گرفت، اظهار داشت: متاسفانه در سرمازدگی بهاره كل باغات نواحی شمالی استان سمنان به انضمام برخی نقاط جنوبی آن دچار خسارت ۱۰۰ درصدی شد.
وی افزود: سال قبل تاكستان های انگور شاهرود بلا بسیار جدی دید و همین امر موجب شد تا باغ هایی كه دچار سرمازدگی شده بود با كمبود محصول مواجه باشند و این تاكستان ها از ریشه خشك شوند كه حتی برخی كشاورزان هزینه درآوردن تاكستان ها را باز نداشتند بعدازآن رئیس ستاد بحران كشور در استان حضور یافت و از نزدیك در جریان امر قرار گرفت.
حركت لاكپشتی مسئولان در پیگیری مطالبات كشاورزان
دبیر هیئت اجرایی خانه كشاورز استان سمنان بابیان اینكه علت عدم رغبت كشاورزان به بیمه عمل نكردن صندوق بیمه به تعهدات است، اظهار داشت: كشاورزان انگیزه كافی برای بیمه محصولات خود ندارند و می بایست از طرف ستاد بحران كشور تمهیداتی اندیشه می شد تا به كشاورزان حادثه دیده كمك گردد، حوادث بخش كشاورزی غیر قابل پیش بینی و اورژانسی هستند و معتقدیم كه هیئت دولت پس از تشكیل جلسه مبلغ كمی را باید در اختیار كشاورزان برای احیا باغات در نظر می گرفت.
خنكال بابیان اینكه چرا تا این ساعت هیچ گونه تصمیمی برای پرداخت خسارت باغات بیمه و غیر بیمه گرفته نشد، اشاره كرد: آیا جز این است كه مسئولان رده بالا شعارشان پشتیبانی از كشاورز بوده ولی در عمل آنرا مشاهده نمی نماییم، پس می بایست پیرامون این سوژه تصمیم گیری عاجل صورت می گرفت.
وی بابیان اینكه چه طور در مناطق سیل زده مسئولان كشوری وارد میدان می شوند اما در این استان هنوز هیچ اتفاق خاصی پیرامون سرمازدگی رخ نداده است، افزود: مسئولان استانی لاك پشتی عمل می كنند، پیگیری مسئولان از نظر كشاورزان قانع كننده نیست چونكه تابحال پس از گذشت شش ماه هنوز منتج به نتیجه نشده است.
بانك ها از كشاورزان بدهكار مطالبه نداشته باشند
دبیر هیئت اجرایی خانه كشاورز استان سمنان به بخش نامه اخیر هیئت وزیران درباب بخشودگی دیركرد تسهیلات كشاورزان اشاره نمود و اظهار داشت: طبق این دستورالعمل خطاب به استانداری ها، بانك ها موظف می باشند ضمن بخشودگی سود، كارمزد و جرائم وام های سررسید شده خسارت دیدگان بخش كشاورزی ناشی از حوادث غیر مترقبه تا تاریخ ابلاغ این مصوبه اصل تسهیلات دریافتی آنها را به مدت سه سال امهال كنند اما این هنوز اتفاق نیفتاده است.
خنكال بابیان اینكه خواسته كشاورزان اجرای دستورالعمل هیئت وزیران تا آخر سال است، اظهار داشت: شبهه ای كه در این دستورالعمل وجود دارد این دستورالعمل تنها شش ماه اول سال را در برمی گیرد و باید كسانی كه خسارت دیدند از تاریخ ۹۷.۱.۱ تا ۹۷.۱۲.۲۹ را شامل شود پس اصلاح و بازنگری آن یكی از خواسته های كشاورزان است.
وی افزود: بانك ها درست متناقض با دستورالعمل هیئت وزیران و امضای جهانگیری نوشتند اصل وام باید با سود، جریمه و كارمزد تجمع و به مدت سه سال امهال شود كه طی جلسه ای با معاون امور اقتصادی استاندار سمنان تصویب گردید كه تا صدور بخش نامه جدید، بانك ها از كشاورزان بدهكار مطالبه نداشته باشند و فعلا دست نگه دارند اما همچنان شاهدیم كه بانك ها به كشاورزان پیامك ارسال می كنند پس امیدواریم ضمن اجرایی شدن دستورالعمل هیئت وزیران تاریخ آن تا آخر سال قید شود.
ایجاد صنایع تبدیلی در امتداد پشتیبانی از كشاورز
خنكال اضافه كرد: علاوه بر سرمازدگی، ۲۸ شهریور امسال باز بر اثر بارش تگرگ تاكستان های بعضی از نقاط شاهرود دچار بلا جدی شدند و این درست زمانی صورت گرفت كه انگورها آماده جمع آوری و بعضی از كشاورزان باز هزینه سردخانه را پرداخت كرده بودند اما در نهایت كارخانه كنستانتره این محصول را باقیمت یك هزار و ۴۰۰ تومان از كشاورزان خریداری كرد كه این سوژه نشان داده است وجود صنایع تبدیلی در كنار بخش كشاورزی می تواند به جبران بخشی از خسارت بهره برداران كمك نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب