تلاش شركت ها در پاك كردن ردپای ایران در مبادلات بین المللی

تلاش شركت ها در پاك كردن ردپای ایران در مبادلات بین المللی

به گزارش گل چرم به قول فعالان عرصه واردات در شرایط فعلی تحریم، حتی اقلام غیر اساسی هم مشمول تحریم شده اند، ضمن آنكه مسیرهای نقل و انتقال مالی بگونه ای شده كه شركت ها از مسیرهایی بهره می برند كه رد ایران در آن نباشد و در صورت نپیوستن به FATF شرایط برای شركت های فعال ایرانی دشوارتر هم خواهد شد.


مهندس منصور ندیم فرد، مدیر عامل یكی از شركت های واردكننده در گفتگو با ایسنا، با اشاره به شرایط دشوار شركت های فعال در زمینه واردات و صادرات كالاها در عرصه های بین المللی، اظهار داشت: این مسئله مبحث دو طرفه ای است كه یك طرف آن مربوط به مسایل داخلی و سوی دیگر آن مربوط به تصمیمات طرف های خارجی می شود.
وی در اینباره توضیح داد: از چند سال قبل به شكلی مسابقه به منظور بدتر كردن شرایط برای واردكنندگان از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت به علت كمبود منابع ارزی كشور و اولویت داشتن تخصیص ارز به اقلام اساسی با اعمال محدودیت هایی برای تخصیص ارز آغاز شد.
ندیم فرد افزود: به موازات آن تشدید فشارهای آمریكا ضد ایران به صورت رسمی و علنی، باعث شد كه حتی اقلام وارداتی غیر تحریمی، مشمول تحریم هایی غیر رسمی شوند؛ چون كه با اعمال این تحریم ها به علت هراس شركت ها و سیستم بانكی كشورهای اروپایی برای مبادله با ایران، به صورت اتوماتیك اقلام غیر اساسی هم از چرخه صادرات به ایران حذف شدند.
این فعال عرصه واردات پیچیده شدن سیستم مبادله را از دیگر چالش های شركت های ایرانی برای ورود به بازارهای بین المللی عنوان نمود و اظهار داشت: در چنین شرایطی به اندازه ای سیستم از جانب طرف های خارجی پیچیده میشود كه واردات كالا از خارج به كشور زمان بر خواهد شد، ضمن آنكه شركت های واردكننده نمی توانند قطعا به طرف های ایرانی برای دسترس پذیر كردن اقلام سفارشی، قولی دهند.
ندیم فرد، نقل و انتقال پول را از دیگر چالش های شركت های صادر و وارد كننده ایرانی در شرایط دشوار تحریم ها ذكر كرد و اضافه كرد: در غیاب سیستم سوئیفت و شرایطی كه بانكهای خارجی غالبا حاضر به همكاری با طرف های ایرانی نیستند، نقل و انتقال با دشواری های بسیار صورت می گیرد.
ندیم فرد، در مورد پیوستن ایران به لوایح FATF با تاكید بر اینكه پیوستن به FATF مانند هر اقدام دیگری دارای معایب و مزایایی است، خاطرنشان كرد: اگر این اقدام تنها دارای معایب بود، قبل تر از اینها در نهادهای قانونگذاری مانند مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام رد می شد؛ اما چالش كنونی ارزیابی واقعی میان مزایا و معایب این طرح است.
ندیم فرد تصریح كرد: مسلما در صورت نپیوستن ما به FATF شرایط برای همه شركت های فعال از آنچه كه هست، سخت تر خواهد شد، هرچند ما عادت كرده ایم در هر وضعیت دشوار و جدیدی بعد از مدتی راهكارهای آنرا پیدا نماییم، ولی باید توجه كرد در حالیكه كشور در خیلی از حوزه ها گرفتار تحریم است و با مشكلات ارزی دست و پنجه نرم می كند، رد FATF سد بلندی خواهد بود كه عبور از آن بسیار دشوار و شاید غیر ممكن باشد.

حیات شركت ها در گرو همكاری با بازارهای بین المللی
دكتر حامد افشاری، مدیرعامل موسسه خدمات فناوری تا بازار ایرانی ها هم در گفتگو با ایسنا، "صادرات" برای شركت های دانش بنیان را امری ضروری و مهم دانست و اظهار داشت: صادرات نقش مهمی برای ادامه فعالیت شركت های دانش بنیان دارد؛ چونكه محصولات تولیدشده از جانب این شركت ها با محدودیت های بازار ۸۰ میلیونی ایران مواجهند.
وی با تاكید بر اینكه بازار داخلی قادر به جذب همه تولیدات دانش پایه شركت های دانش بنیان نیست، اظهار نمود: بعنوان مثال دستگاه میكروسكوپ الكترونی كه در كشور تولید می شود، در ایران بازار بزرگی ندارد و ما مجبور هستیم برای آنكه شركت های دانش بنیان به تولید ثروت دست یابند، نگاه به صادرات داشته باشیم.
افشاری با اشاره به چالش های موجود در سر راه شركت های فعال در كشور، تصریح كرد: شركت ها برای صادرات علاوه بر آنكه مشكلات عدیده ای دارند، با چالش نقل و انتقالات مالی هم مواجهند و این امر یكی از مسایلی است كه صادرات محصولات دانش بنیان را تحت الشعاع قرار می دهد.
مدیرعامل موسسه خدمات فناوری تا بازار ایرانی ها با ابراز امیدواری از اینكه با اتخاذ تدابیری شركت ها بر این مشكلات قائق آیند، افزود: هم اكنون این شركت ها به هر كشوری كه می روند و موفق به فروش دستگاه های تولیدی خود می شوند، در نقل و انتقال مالی به مشكل برخورد می كنند كه از جانب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دولت تدابیری اندیشیده شده است تا با كمك واسط هایی این تبادلات مالی انجام گیرد.
وی با تاكید بر اینكه ما در این موسسه به دنبال توانمندسازی شركت ها در عرصه صادرات هستیم، خاطرنشان كرد: این مشكلات دائمی نیست و امیدواریم با حضور شركت ها در بازارهای بین الملل و برون رفت از تحریم ها، شركت های فعال به ثبات لازم در عرصه صادرات برسند. این چنین چالش ها مقطعی است و معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، بانك مركزی و سایر نهادها در این حوزه در حال چاره اندیشی هستند.



1398/10/10
12:26:45
5.0 / 5
5166
تگهای خبر: بازار , تولید , خدمات , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
گل چرم