جزئیات بسته حمایت صادراتی دولت

جزئیات بسته حمایت صادراتی دولت

گل چرم: معاون اول رئیس جمهور ابتدای هفته جاری بسته پشتیبانی از توسعه صادرات غیرنفتی سال 1398 را برای اجرا ابلاغ كرد؛ بسته ای كه در صورت تامین منابع آن، می تواند تا سقف 780 میلیارد تومان به صادركنندگان ایرانی تسهیلات ارائه نماید.


به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، هرچند در سال ۱۳۹۷ به سبب محدودیت های به وجود آمده در منابع درآمدی دولت، بسته پشتیبانی از صادركنندگان بطور كامل اجرایی نشد و در ماه های گذشته نیز بحث ها بر سر چگونگی نهایی شدن این بسته ادامه یافت، سرانجام با دستور اسحاق جهانگیری، اجرای این بسته در دستور كار قرار گرفته تا با محوریت سازمان توسعه تجارت و قواعدی كه از طرف وزرات صنعت، معدن و تجارت (صمت) اجرا می شود، پشتیبانی از صادركنندگان غیرنفتی ایران در دستور كار قرار گیرد.
برمبنای طرح ابلاغ گردیده، مجموعه تسهیلاتی كه در بندهای گوناگون برای پشتیبانی از صادرات در نظر گرفته شده ۷۸۰ میلیارد تومان خواهد بود كه قسمتی از آنرا منابع بانكی و بخشی را منابع صندوق توسعه ملی تامین خواهدنمود.
در بندهای نخست این ابلاغیه، به سپرده گذاری صندوق توسعه ملی در بانكها و اعطای تسهیلات از این محل به فعالان صادراتی اشاره شده است و سقف این سپرده گذاری صندوق ۲۰۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
در ماده ۲ به تسهیلات یك میلیارد یورویی صندوق توسعه كه می تواند تا دو میلیارد یورو افزایش پیدا كند، اشاره شده كه از تامین مالی شركت های صادركننده ایرانی تا تسهیلات به خریداران خارجی كالاهای ایرانی را دربر می گیرد.
در ادامه این مصوبه، به بخش های مختلف كارهای صادراتی اشاره شده كه هر یك از آنها برمبنای موقعیت خود می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند.
پشتیبانی از حضور شركت های ایرانی در نمایشگاه های بین المللی ۸۷ میلیارد تومان، پشتیبانی از راه اندازی مراكز تجاری ایران در بازارهای هدف ۵۰ میلیارد تومان، پرداخت كمك سود تسهیلات به صادركنندگان ۲۰۰ میلیارد تومان، پشتیبانی از كارهای تبلیغاتی در حوزه صادرات ۷۱ میلیارد تومان، پشتیبانی از راه اندازی خطوط حمل و نقل كالا ۶۵ میلیارد تومان، پشتیبانی از برندسازی ۷ میلیارد تومان، توانمندسازی بنگاه های كوچك ۲۰ میلیارد تومان، پشتیبانی از طرح های صادراتی ۳۰ میلیارد تومان، كمك هزینه خرید محصولات اعتباری ۲۰ میلیارد تومان، حمایت ویژه از صادرات كالاها ارزش افزوده بالاتر ۲۰۰ میلیارد تومان و پشتیبانی از توسعه زیرساخت ها با ۳۰ میلیارد تومان اعتبار خواهند داشت.
هرچند با نزدیك شدن به هفته های پایانی سال جاری تصور اجرای كامل این بندها در سال ۱۳۹۸ دشوار است و باتوجه به بندهایی مانند سپرده گذاری صندوق توسعه ملی در بانك ها، پروسه اجرای این مصوبه طولانی خواهد شد اما باتوجه به ابلاغ كامل اجرای آن می توان انتظار داشت كه صادركنندگان ایرانی از این مزیت بهره مند شوند.
برمبنای آمارهای ارائه شده از طرف بانك مركزی و وزارت صمت، در ۹ ماهه امسال، صادرات غیرنفتی ایران به مرز ۳۲ میلیارد دلار رسیده و از نظر وزنی در قیاس با مدت مشابه سال قبل ۱۸ درصد رشد كرده است. در شرایطی كه باتوجه به تحریم های یك جانبه آمریكا، میزان فروش نفت ایران به شكل جدی كاهش یافته، دولت تلاش نموده با اتكا به صادرات غیرنفتی، نیاز ارزی كشور را برطرف كند.





منبع:

1398/11/09
20:07:00
5.0 / 5
5178
تگهای خبر: بازار , خرید , صادرات , صادركنندگان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
گل چرم