حذف ۹۹ درصدی آلاینده پساب بیمارستانی با نمك طعام
به گزارش گل چرم محققان یكی از شركت های مستقر در برج فناوری دانشگاه صنعتی امیركبیر دستگاهی را برای گندزدایی آب ارائه كردند كه به قول آنها با استفاده از آن توانستند پساب بهداشتی را تا بیشتر از ۹۹ درصد گندزدایی كنند.
محمدجواد نوروزخانی از محققان این طرح در گفتگو با ایسنا حوزه فعالیتهای این شركت را در حوزه محیط زیست و تولید گندزداهای نوین در بخش آب و فاضلاب دانست و اظهار داشت: در این راستا موفق به عرضه نرم افزارهای بحران آب و همینطور دستگاه های تصفیه آب در شرایط بحرانی شدیم. دستگاه تصفیه آب ساخته شده می تواند در شرایط بحرانی چون جنگ، زلزله و سیل هر نوع آبی با هر كیفیتی و حتی آب هایی از چشمه های لب شور را با كیفیت استاندارد تصفیه كند.
وی با اشاره به جزئیات دستگاه تصفیه آب با اشاره به اینكه اساس این دستگاه بر مبنای الكترولیز غشایی نمك طعام است، اظهار نمود: اساس كار این سیستم به این صورت است كه با استفاده از غشایی كه توسط محققان این شركت تولید شده، سدیم از كلر تفكیك می شود و از این طریق قادریم یك ماده گندزدا با خصوصیات چهار اكسیدكننده بسیار قوی "كلر"، "ازن"، "دی اكسید كلر" و "اكسیژن" تولید نماییم.
نوروزخانی از كاربردی كردن این دستگاه برای تصفیه پساب های بیمارستانی اطلاع داد و در اینباره اظهار داشت: شایع ترین آلودگی پساب های بهداشتی و بیمارستانی شاخص "توتال كلی فرم" (یكی از پارامترهای میكروبی آب آشامیدنی) است و در بررسی ای كه بر روی نمونه پساب بیمارستانی در آزمایشگاه دانشگاه تهران انجام دادیم، مشاهده كردیم كه میزان این شاخص پیش از انجام فرایند گندزدایی حدود ۵۰۰ هزار MPN بود، ولی با گندزدایی با استفاده از این دستگاه به مدت سه دقیقه، اثربخشی این فرایند بررسی گردید و نتایج نشان داد كه با استفاده از این روش غلظت توتال كلی فرم به ۴۰ MPN رسید.
این محقق تصریح كرد: نتایج به دست آمده نشان داد كه این روش گندزدایی می تواند ۹۹.۹۶۳ درصد توتالی كلی فرم را در مدت سه دقیقه حذف كند. استاندارد محیط زیست برای دفع فاضلاب های بیمارستانی در فاضلاب های شهری هزار MPN است؛ ازاین رو این روش می تواند راهكار مناسبی برای گندزدایی بیمارستانی باشد.
وی از دریافت مجوزها برای كاربردی شدن این دستگاه برای یك بیمارستان اطلاع داد تا از آن برای تصفیه پساب و گندزدایی ابزارهای بیمارستانی استفاده گردد.
نوروزخانی همینطور از تجاری سازی این دستگاه در یكی از شهرهای جنوبی كشور اطلاع داد و تصریح كرد: با قراردادی كه با شركت آب و فاضلاب جنوب كشور منعقد شد، تعداد ۱۳ دستگاه از این سیستم در منطقه ای در شهر آبادان نصب گردید و با بهره برداری از آن، آب آشامیدنی جمعیت ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفری گندزدایی شد، ضمن آنكه با این روش توانستیم ۱۰ سیلندر یك تنی گاز كلر را از این مجموعه حذف نماییم.
به قول وی، تا پیش از آن گزارش هایی از نشت گاز كلر و خفگی افراد و پرسنل ناشی از نشت گاز كلر عرضه شده بود.
این محقق این شركت دانش بنیان با اشاره به اینكه این دستگاه در اتاق تصفیه خانه ها و بعد از آنكه آب از فیلترهای مختلفی عبور می كند و گل و لای آن ته نشین می شود، نصب خواهد شد، افزود: با كاهش میزان كدورت آب، به منظور گندزدایی میكروبی آن از آب گاز و پودر كلر و سایر مواد استفاده می شد كه این سیستم در این مرحله نصب می شود و آب را بدون استفاده از كلر و با استفاده از نمك خوراكی، گندزدایی می كند.
وی پیاده سازی نرم افزار مدیریت بحران آب را از دیگر دستاوردهای تحقیقاتی این شركت ذكر كرد و خاطرنشان كرد: این نرم افزار، در هر نقطه از خط انتقال آب نصب می شود و عوارضی چون نشت كلر و یا آب را عارضه یابی می كند و در هر نقطه ای كه گرفتار افت كلر شده باشد، اعلام خواهد شد. علاوه بر آن این نرم افزار مجهز به حسگرهای خاصی است و می تواند آلودگی های آب را هم تشخیص دهد و اعلام نماید.
به قول این محقق، این نرم افزار تا سال آینده به بهره برداری می رسد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب