الگوهای اقتصاد مقاومتی-۱۴؛

حمایت های چند میلیارد دلاری آمریكا و اتحادیه اروپا از كشاورزان

حمایت های چند میلیارد دلاری آمریكا و اتحادیه اروپا از كشاورزان

به گزارش گل چرم حمایت های چند میلیارد دلاری آمریكا واتحادیه اروپا از كشاورزان شان كه سالهاست با انتقادات تند و تیز كشورهای درحال توسعه روبروست، همچنان ادامه دارد.


به گزارش گل چرم به نقل از مهر به نقل از رویترز، در نشست سال ۲۰۱۴ سازمان خواربار و كشاورزی (فائو)، دو وزیر كشاورزی به نمایندگی از وزرای كشورهای در حال توسعه از حمایت­های دولتی آمریكا و اروپا از بخش كشاورزی انتقاد كردند و اظهار داشتند یارانه های حمایتی كشورهای توسعه یافته زارعین كشورهای در حال توسعه را فقیرتر می كند. علیرغم این انتقادات، آمریكا و اتحادیه اروپا نه تنها از این حمایت ها دست برنداشته اند، بلكه هر روز بر دامنه پشتیبانی از بخش كشاورزی شان اضافه می كنند.

وزیر كشاورزی بوركینافاسو در نشست سالانه ۶ اكتبر ۲۰۱۴ سازمان خوار و بارجهانی (FAO) در رم به نمایندگان این سازمان اظهار داشت: «تولیدكنندگان پنبه ما دائما توسط یارانه های غیر عادلانه كشورهای شمالی مورد صدمه قرار می گیرند. قوانین و استانداردهای تجارت بین الملل برای توانایی رقابت شركتهای كوچك و متوسط (SMEs)آفریقا مطلوب نیستند.»
همینطور وزیر كشاورزی گرجستان این نگرانی را تكرار كرد و اظهار داشت: «من معتقدم كه یك رویكرد جهانی برای مقابله با یارانه های كشاورزی مورد نیاز است.» وی در نشست وزرای فائو در زمینه مدیریت و بازارهای بین المللی كالا به نمایندگان اظهار داشت: «یارانه ها سبب بی ثباتی و ناهماهنگی می شوند.»
حمایت های چند میلیارد دلاری آمریكا و اتحادیه اروپا از كشاورزان
سازمان تحقیقاتی گروه كاری محیط زیست (EWG) گزارش داد كه آمریكا بزرگترین تولیدكننده پنبه جهان، بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۲ مبلغ ۳۲.۹ میلیارد دلار یارانه به تولیدكنندگان پنبه این كشور جهت افزایش تولید پرداخت كرده است.
مدیر بخش تحقیقات آكسفام آمریكا (Gawain Kripke) به بنیاد تامسون رویترز اظهار داشت: «وقتی كشاورزان آمریكایی یارانه دریافت می كنند پنبه بیشتری تولید می كنند در نتیجه به طریقی قیمت جهانی آنرا كاهش داده و به كشاورزان در كشورهای درحال توسعه خسارت وارد میكنند كه این مسئله سبب تولید رقابت ناعادلانه جهانی میشود.»
اتحادیه اروپا برای سایر محصولات كشاورزی خود (غیر از پنبه) سالانه حدود ۹۷ میلیارد دلار یارانه پرداخت میكند. ازاین رو كشاورزان در كشورهای فقیرتر مدعی اند كه علیرغم این سطح از حمایت­های دولتی به رقبایشان نمیتوانند در بازارهای جهانی با آنها رقابت كنند. آمار سازمان همكاری و توسعه اقتصادی (OECD) نشان داده است كه اعضای این سازمان در سال ۲۰۱۳ مجموعا ۲۵۸ میلیارد دلار یارانه كشاورزی پرداخت كرده اند.
شكایت برزیل از حمایت­های كشاورزی آمریكا در WTO
برزیل طی سال های گذشته كوشیده است تا از یارانه های حمایتی پنبه ایالات متحده آمریكا در WTO شكایت كند. در سال ۲۰۰۴ سازمان تجارت جهانی (WTO) از شكایت برزیل ضد آمریكا حمایت كرد و به برزیل اجازه داده شد تا تعرفه های خود ضد محصولات كشاورزی آمریكا را افزایش دهد و بدین ترتیب این كشور در چالشی كه ضد كشاورزان پنبه كار آمریكا داشت به پیروزی رسید. این اختلاف بین برزیل و آمریكا همچنان ادامه داشت و یك دهه طول كشید و زمانی به آخر رسید كه در سال ۲۰۱۴ آمریكا موافقت نمود تا به موسسه پنبه برزیل، ۳۰۰ میلیون دلار غرامت بپردازد و برزیل هم پذیرفت كه اقدامات تعرفه ای و تحریمی بیشتری ضد آمریكا ترتیب ندهد. اختلافات میان هند و ایالات متحده بر سر یارانه های كشاورزی هم تا حدی سبب كاهش قراردادهای تجاری جهان شده است.
مرجع خبر:
https: //www.reuters.com/article/us-foundation-food-subsidies/developing-countries-blast-rich-world-farm-subsidies-at-rome-talks-idUSKCN۰HV۱NK۲۰۱۴۱۰۰۷

1397/09/12
21:53:13
5.0 / 5
5477
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
گل چرم