مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق استان خوزستان:

۲۱ میلیارد مترمكعب آب وارد سدهای خوزستان شد

۲۱ میلیارد مترمكعب آب وارد سدهای خوزستان شد

به گزارش گل چرم مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق استان خوزستان اظهار داشت: از شروع مهر تا اردیبهشت امسال 21 میلیارد مترمكعب آب وارد سدهای خوزستان شده است.



داریوش بهارلویی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: ۹۱ درصد حجم سدهای استان آبگیری شده است و برای شروع کشت های تابستانه و تخصیص آب، برنامه ریزی های لازم صورت گرفته و از اواسط خرداد با افزایش خروجی همه سدهای استان، دوره کشت شروع می شود.
بهارلویی بیان کرد: با اختتام اردیبهشت ماه و دوره آبگیری سدهای استان خوزستان، حجم آب مخازن سدها به ۱۹ هزار و ۵۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و امیدواریم در شروع دوره کشت این رقم به ۲۰ میلیارد مترمکعب نزدیک شود.
وی بیان کرد: ورودی آب به رودخانه و سدهای استان از شروع مهر تا اختتام اردیبهشت به بیش از ۲۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب رسید که سهم سدها حدود ۲۱ میلیارد مترمکعب است. در همین مدت برای تامین مصارف کشاورزی، شرب، صنعت و محیط زیست و مهار و تعدیل سیل حدود ۱۶ میلیارد مترمکعب آب رها شده است.
بهارلویی اشاره کرد: میزان ورودی آب در سدهای استان نسبت به شرایط نرمال از ۲۱ درصد روند مثبت در سد کرخه تا ۳۶ درصد نرخ منفی در حوضه سد جره نوسان داشته است.
وی افزود: حوضه مارون نیز با ۳۰ درصد کاهش ورودی ها کم آبی را تجربه می کند در سال قبل طی همین مدت میزان ورودی به سدهای استان ۴۳ میلیارد مترمکعب بوده است که این رقم نشان دهنده تفاوت منابع آب قابل برنامه ریزی امسال با سال قبل است.
مدیر برنامه ریزی منابع آب سازمان اظهار داشت: برآورد می شود که تا آخر سال میزان ورودی به ۲۶ میلیارد مترمکعب برسد در صورتیکه سال قبل این رقم از مرز ۵۱ میلیارد مترمکعب گذشت. فقط در چهار ماه گرم سال قبل بیش از هشت میلیارد مترمکعب آب وارد مخازن سدها گردیده لیکن امسال خروجی مدلهای آب و هواشناسی بیان کننده آن است که این میزان به نصف تقلیل می یابد در نتیجه باید بپذیرم در ماه های گرم پیش رو، تفاوت هایی در میزان مصارف و برنامه ریزی خروجی آب وجود داشته باشد.
وی افزود: طی جلسات فنی و کارشناسی برگزار شده، برنامه رهاسازی آب در حوضه های مختلف تدوین شده و به مرور شاهد افزایش خروجی سدها برای تامین نیازهای کشاورزی و سایر مصارف خواهیم بود. همان گونه که خروجی سد مارون طی روزهای گذشته برای تامین آب نخیلات شادگان افزایش یافت.
رونق کشاورزی
بهارلویی اضافه کرد: بااینکه کاهش منابع آب به وقوع پیوسته اما امسال نیز کشاورزی استان رونق خواهد داشت و فقط کشت های پرمصرف در بعضی مناطق برمبنای منابع قابل برنامه ریزی، هوشمندانه تعیین سطح شده است.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان، تشکیل کمیته های هماهنگی، برنامه ریزی، کنترل و نظارت در هر حوضه، بازه بندی مکانی و زمانی رهاسازی آب در هر رودخانه بمنظور نظارت و کنترل های مؤثر، تعیین سهم ویژه حقابه تالاب ها، مدل سازی شوری آب و نظارت کیفی آب آشامیدنی و نهایتاً به کارگیری گسترده مدلهای هیدرولوژیکی و تدوین علمی و هوشمندانه تخصیص آب را از خاصیت های و تفاوت های برنامه ریزی ماه های گرم امسال برشمرد.
بهارلویی افزود: در صورت مشارکت و همیاری تمام بهره بران و کشاورزان و عدم مصرف بی رویه و برداشت های غیرمجاز، بار دیگر در تولید و شکوفایی کشاورزی در کشور سرآمده بوده و همه مردم استان متنفع از این شرایط خواهند شد.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان اشاره کرد: نقطه عطف مدیریت آب امسال عدم محدودیت در کشت پاییز و زمستان، مهار سیلاب ها، حفظ شرایط مطلوب تالاب ها، آبگیری مناسب سدها در آخر دوره آبگیری، تامین منابع کشاورزی تابستان پیش رو و در نهایت تضمین تامین منابع آبی کشت در پاییز سال آبی آینده است که بیان کننده موفقیت در زمینه مدیریت مخازن و رودخانه ها است.
وی در ادامه اشاره ای نیز به حوزه برنامه ریزی هیدروانرژی و تولید برق از سدها کرد و اظهار داشت: در ماه های گرم و افزایش مصرف انرژی، نیروگاه های برقابی سدهای استان با تمام ظرفیت ممکن فعالیت داشته و نقش مؤثر و تعیین کننده ای در تامین انرژی برق ایفا خواهند کرد.
کسب موفقیت خوب
وی با تاکید بر اینکه سازمان آب و برق خوزستان در بخش منابع آب و تامین حداکثری مصارف از تمامی ظرفیت ها و پتانسیل ها برای رونق بخشیدن به کشاورزی استان در ماه های پیشرو سود جسته است، عنوان کرد: در سال آبی جاری موفقیت های خوبی در برنامه ریزی آب سدهای استان حاصل شد که امیدواریم در چند ماه پایانی نیز این روند رو به رشد و مثبت به رغم همه دل نگرانی ها و اثرات مخرب بیماری ویروسی بر اقتصاد جامعه و بخش کشاورزی، ادامه داشته و مرهمی بر این شرایط باشد.
بهارلویی تاکید کرد: یک دهه سخت بر منابع آب استان گذشته است به خصوص در سه سال اخیر که شاهد شدیدترین خشکسالی ها تا سیلاب قرن بوده و اتفاقاتی که کسی در حوضه آب آنرا تجربه نکرده بود. در تمامی این بحران و برهه های حساس، آب و برق خوزستان در تمامی شرایط همراه و همقدم مردم استان بوده و تلاش می کند از منابع آبی سدها بهترین نتیجه و دستاورد را برای عموم استان حاصل کند.


منبع:

1399/03/02
22:18:47
5.0 / 5
3613
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
گل چرم