در گزارش گل چرم اعلام شد؛

سدهای خوزستان 13 درصد آب دارند

سدهای خوزستان 13 درصد آب دارند

به گزارش گل چرم معاون سابق دفتر برنامه ریزی آب و آبفای کشور با اشاره به حجم پایین منابع آبی در سدهای خوزستان، اظهار داشت: متأسفانه در این چند ماه اقدام اساسی برای جلوگیری از تنش مجدد آبی در استان انجام نشده است.



هدایت فهمی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به رضایت بخش نبودن وضعیت آبی خوزستان اظهار داشت: طبق آخرین آماری که بنده داشتم، حدود ۱۳ درصد سدهای استان خوزستان منابع آب دارند و در صورتیکه طبق پیشبینی ها بارش قابل توجهی صورت نگیرد، خوزستان با مشکل جدی روبرو خواهد شد.
معاون سابق دفتر برنامه ریزی آب و آبفای کشور افزود: این به معنای سیاه نمایی نیست و واقعیتی است که مسؤلان و مردم باید بدانند و اگر آمادگی صورت نگیرد، به مشکل جدی خواهیم خورد.
وی عنوان کرد: آمادگی به دو صورت انجام می گیرد؛ روشی که معمولا در کشور وجود دارد به صورت مدیریت بحرانی و موقت است. مثلا در بحث تأمین آب آشامیدنی با تانکر آبرسانی می کنند و در بخش کشاورزی زیان کشاورزان را جبران می کنند در صورتیکه باید برای شبکه توزیع و انتقال آب آشامیدنی و آب و فاضلاب خوزستان فکری جدی شود تا با ایجاد زیرساخت ها و نوسازی آنها بتوان بحران را کنترل کرد. درواقع چاره بلند مدت است و باید یک برنامه جامع سیل و خشکسالی داشته باشیم.
معاون سابق دفتر برنامه ریزی آب و آبفای کشور اظهار داشت: علیرغم آنکه در برنامه چهارم توسعه هم وظیفه تدوین این برنامه آمده بود، ولی هیچگاه از طرف هیچ دولتی انجام نشد و کسی هم مطالبه نمی کند که چرا این برنامه تدوین نشده است؟
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون بمحض آمدن سیل، همه به دنبال راهکار موقت هستند و در شرایط خشکسالی هم، همه با کارهای شعاری و گذری اقداماتی انجام می دهند در صورتی سیل و خشکسالی دو روی یک سکه هستند و باید برنامه مدیریت این دو سیل و خشکسالی با هم باشند.
فهمی در پاسخ به سوالی در خصوص اصلاح الگوی کشت استان اضافه کرد: همانطور که می دانید مطابق قانون سازگاری با کم آبی، مصوبه هیأت دولت، کشت برنج در غیر از دو استان کشور ممنوع شده است ولی هم اکنون علیرغم مشکلات کم آبی به صورت گسترده کشت برنج در استانهای اصفهان و خوزستان انجام می شود و حتی دولت هم ضرر و زیان کشاورزان را پرداخت می کند که این از عجایب قانون گذاری در کشور است!
معاون سابق دفتر برنامه ریزی آب و آبفای کشور تاکید کرد: ازاین رو تغییر الگوی کشت و اصلاح آن ضروریست و تا وقتی که چنین اقدامی توسط دولت دنبال نشود، با تبلیغ و دستور کار خاصی صورت نمی گیرد.
وی خاطرنشان کرد: عملاً در این چند ماه به غیر از آبرسانی با تانکر هیچ کار خاصی انجام نشده و با عنایت به بودجه خوبی که به این بخش اختصاص داده شده، ازاین رو مسئولین ذیربط باید به صورت شفاف کارنامه خودشان را برای اثربخشی و مدیریت آب خوزستان عرضه کنند.
فهمی در انتها ضمن اشاره به این که سال آبی سختی پیش رو خواهیم داشت، اظهار داشت: با عنایت به پیشبینی های هواشناسی، مخازن آب با کمبود آب بیشتری روبرو خواهند شد و بالطبع شهرهای زیادی، حداقل ۳۰۰ شهر، درگیر تنش آبی خواهند شد و همینطور به دلیل افزایش برداشت از آب های زیرزمینی، مشکلات فرونشست زمین هم امکان دارد رخ دهد. مشارکت مردم هم در این حوزه بسیار مهم می باشد و دولت هم باید در بحث مدیریت الگوی کشت و همینطور تأمین آب آشامیدنی عزم خویش را جزم کند و کارهای بلندمدت همچون تدوین برنامه مدیریت جامع سیل و خشکسالی را از جهت تدوین، اجرا و نظارت پیگیری کند.


منبع:

1400/07/08
10:59:53
5.0 از 5
711
تگهای خبر: كشاورزی
این مطلب را گل چرم می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان گل چرم در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
پربیننده های گل چرم

چالشی های گل چرم

تازه های گل چرم

گل چرم