دیگر کسی کالاهای ایرانی را برگشت نمی زند

دیگر کسی کالاهای ایرانی را برگشت نمی زند

گل چرم: به گزارش گل چرم، رئیس سازمان توسعه تجارت در گزارشی از وضعیت تجاری کشور در یک سال قبل به تغییرات مثبتی اشاره نمود که در ماه های گذشته به دست آمده اند. به قول وی در خلال ۱۰ تا ۱۱ ماه گذشته هیچ کالایی برگشت داده نشده است.


به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا و به نقل از سازمان توسعه تجارت، علیرضا پیمان پاک، تهاتر را یکی از روش های جایگزین کانال های مالی غرب برای تجارت دانست و اظهار داشت: الان ۳۰ درصد تجارت جهانی در چارچوب تهاتر صورت می گیرد و کشورهایی مانند ترکیه، چین و پاکستان و سایر کشورهای دنیا برپایه تهاتر عمل می کنند؛ این درحالی است که این کشورها تحریم نیستند.
وی با طرح این پرسش که چرا کشورهایی که تحریم نیستند، برپایه تهاتر معاملات خویش را انجام می دهند؟ خاطرنشان کرد: تهاتر نه تنها زمینه ساز کم کردن هزینه های نقل و انتقال مالی است بلکه صادر کننده خود بازاریاب کالاهای ما در بازارهای دنیا می شود.
پیمان پاک اظهار نمود: امروز استفاده از سیستم های رمز ارز، بلاک چین، بیمه های صادراتی و کانال های مالی که با کشورهای مختلف بین بانکهای محلی ایجاد و ظرفیت های مختلف و مختلف سیستم صرافی را با هزینه های بسیار پایین فراهم نموده، را در دستور کار خود قرار داده ایم.
ایشان در ادامه تصریح کرد: تجار در گذشته با هزینه های بسیار سنگین در کشورهای اطراف منابع ارزی را جابه جا می کردند اما الان برپایه سیستم های روز و حرفه ای تجارت جهانی می توانیم تمام ابعاد زنجیره تجارت شامل لجستیک، گمرکی و مسائل حمل و نقل ارز و بیمه ای را مدیریت نماییم.
رئیس سازمان توسعه تجارت افزود: سال قبل ۱۰۳ میلیارد دلار تنها تجارت غیر نفتی بوده که این میزان رشد در دوران تحریم بوده و در چندماه نخست سال جاری هم میزان تجارت با رشد ۳۰ درصدی نسبت به سال قبل روبرو بوده است.
وی با اشاره به اینکه امروز شاهد حرکت سازمان توسعه تجارت به سمت اجرای مهندسی معکوس در شرایط رکود کشور هستیم، اظهار نمود: الان با کشورهای همسایه وارد مراوده شده ایم و کشورهای مختلف دنیا را اولویت بندی کرده و نقشه راه را برای آنها تعریف کرده ایم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ضمن اشاره به این که الان شاهد رشد در حوزه صادرات و همینطور تجارت در موضوعات صنعتی و دانش بنیان هستیم، خاطرنشان کرد: پارسال شاهد رشد ۴۵ درصدی حجم صادرات به روسیه بودیم و سال جاری هم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: پیش از این ایران همواره یک کشور کشاورزی با صادرات محصولاتی همچون گوجه و کیوی بود اما در دولت سیزدهم، رشد ۷۰ درصدی محصولات صنعتی را شاهد بوده ایم؛ به صورتی که الان صادرات محصولاتی همچون کاتالیست، داروهای ضد سرطان، توربین و قطعات خودرو را در دستور کار خود قرار داده ایم.
معاون وزیر صمت در ادامه تصریح کرد: در حوزه آفریقا شاهد رشد ۱۰۰ درصدی صادرات هستیم و در یک ماه آینده حجم صادرات با این کشورها از یک میلیارد دلار می گذرد. در حوزه اروپا هم قراردادهای بیمه ای مختلفی را منعقد کرده ایم.
وی تصریح کرد: درسال های گذشته، ایران کشوری صادراتی نبوده و مازاد مصرف خویش را صادر می کرد، اما الان کل زنجیره را صادراتی کرده ایم و زمانی که تولید مشترک باشد، باید تمامی استانداردهای طرف مقابل را اعمال نماییم. به صورت مثال در حوزه لبنیات امروز سخت گیرانه ترین استانداردها را در حوزه اورسیا و اروپا اعملا کرده ایم.
پیمان پاک ضمن اشاره به این که در یکی دو ماه ابتدای دولت سیزدهم ۴۰ تا ۵۰ بار اخطار در حوزه بسته بندی داده شده بود، خاطرنشان کرد: در خلال ۱۰ تا ۱۱ ماه گذشته هیچ کالایی برگشت داده نشده و در حوزه صادرات به حل مشکل به صورت ریشه ای پرداخت شده است.




منبع:

1401/07/09
08:41:38
5.0 / 5
355
تگهای خبر: استاندارد , بازار , تولید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
گل چرم