رئیس سازمان حفظ نباتات كشور خبر داد؛

اختصاص 100 میلیارد تومان برای مبارزه با آفات

اختصاص 100 میلیارد تومان برای مبارزه با آفات

به گزارش گل چرم، شاهپور علایی از تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان از محل مدیریت بحران برای مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی خرما اطلاع داد و اظهار داشت: از این میزان ۱۵ میلیارد تومان به جنوب کرمان اختصاص دارد.



به گزارش گل چرم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، شاهپور علایی مقدم روز گذشته در آئین اختتامیه دومین جشنواره خرمای کلوته جنوب کرمان در شهر عنبرآباد، تخصیص اعتبارات لازم برای مبارزه با آفت نخیلات را به نخلداران نوید داد و اظهار داشت: مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان از مدیریت بحران ابلاغ گردیده که ۳۰ میلیارد تومان برای کرمان است و از این میزان ۱۵ میلیارد تومان برای جنوب کرمان در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه نخلداران نگران آفت سرخرطومی خرما نباشند، اضافه کرد: سازمان حفظ نباتات، مواد شیمیایی، ابزارآلات و پوشش را تأمین می کند چونکه کار مبارزه باید به درستی صورت گیرد و جای نگرانی هم برای نخلداران وجود ندارد.
به گفته این مقام مسؤول، در کنار اعتبارات همه باید برای مبارزه با سوسک سرخرطومی حنایی پای کار بیایند.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور یکی از اشکالات بزرگ در جنوب کرمان را آفت حنایی خرما اعلام نمود که طغیان کرده است و اضافه کرد: این آفت خطرناک و پیچیده است که گزارش این آفت به وزارت جهاد کشاورزی عرضه شده و آنچه در توان وزارت خانه بوده انجام دادیم، در این خصوص مبارزه با این آفت شروع شده است.
علایی مقدم، غذا را عیار امنیتی کشورها عنوان نمود و اضافه کرد: همه حاکمیت و دولت ها وظیفه تأمین امنیت غذایی را دارند و در ایران ۱۴ میلیون هکتار سطح زیر کشت اراضی باغی و زراعی است که ۱۰۶ میلیون تن محصول از آن تولید می شود.
وی با بیان اینکه آب و هوای ایران خشک و نیمه خشک است، اظهار نمود: برپایه تحقیقات جایی که میزان بارندگی کمتر از ۵۰۰ میلیمتر باشد کشاورزی دشوار می باشد.
رئیس سازمان حفاظت نباتات کشور، افزایش بهره وری در قسمت کشاورزی را منوط به افزایش دانش کشاورزی عنوان نمود و اضافه کرد: در قسمت کشاورزی کشور ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بهره بردار وجود دارد که درصد بالایی تخصص لازم را در این بخش ندارند، ازاین رو باید زمینه انتقال یافته های تحقیقاتی بخش کشاورزی را زیاد نماییم.
وی از وجود ۸ هزار گونه گیاهی در کشور اطلاع داد و اظهار داشت: خشکسالی و حوادث غیرمترقبه عامل آفت و بیماری و یک عارضه ثانویه است، سازمان حفظ نباتات مسؤولیت حفظ محصولات باغی و زراعی را دارد و در این خصوص کشاورزان باید آموزش موردنیاز را برای مبارزه با آفات ببینند.
علایی مقدم با بیان اینکه جنوب کرمان منطقه ای متمایز در قسمت کشاورزی کشور است، بیان نمود: جشنواره خرما یکی از استعدادهای کشور ماست و با وجود همه محدودیت ها مقام اول تا چهارم دنیا را در بعضی از محصولات همچون خرما، پسته، زعفران و … داریم که اگر بخش کشاورزی حمایت شود می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد.
وی ضمن اشاره به دیپلماسی غذایی، اظهار داشت: ایراد کار در جنوب کرمان در قسمت کشاورزی اینست که به درستی محصولات منطقه را در بازارهای بین المللی معرفی نکرده ایم، ازاین رو باید پس از تولید محصول توسط کشاورز، زنجیره تولید تکمیل شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات، تولید را متضمن بازار خوب دانست و اضافه کرد: باید در شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان یک بسته را تعریف نماییم که حلقه مفقوده است و سازمان حفظ نباتات باید در کنار کشاورزان باشد.


منبع:

1401/09/03
16:55:16
5.0 / 5
439
تگهای خبر: آموزش , بازار , تولید , جهاد كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
گل چرم