بودجه مطالعات پیشگیرانه تغییر اقلیم پاسخگوی بحران موجود کشور است؟

بودجه مطالعات پیشگیرانه تغییر اقلیم پاسخگوی بحران موجود کشور است؟

به گزارش گل چرم، رئیس پژوهشکده صیانت از خاک و آبخیزداری اظهار داشت: اعتبارات این پژوهشکده سال قبل 32 میلیارد تومان بود که امسال به 39 میلیارد تومان افزوده شد در صورتیکه باتوجه به تغییر اقلیم باید 10 برابر شود.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، تغییر اقلیم و خشکسالی همچون بحران هایی است که حیات کشورها را در عرصه خاک و آب تهدید می کند. امروز استانهای کشور با پدیده فرونشست زمین رو به رو بوده و شن های روان به کانون های بحرانی دامن زده است. همیشه تاکید می شود پیگیری بهتر از درمان است در صورتیکه مطالعات پژوهشی کمترین اعتبارات را به خود اختصاص داده اند و بازار تقاضا برای این پژوهشهای بسیار محدود است.
عطااله ابراهیمی، رییس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در نشست خبری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: میانگین بارش در کشور ۲۵۰ میلی متر بوده که یک سوم میانگین جهانی است. این عدد با پدیده خشکسالی به ۲۳۲ میلی متر رسیده که چالش های آبی را در ایران دامن زده است.
وی با اعلان اینکه حوزه آبخیزداری می تواند راهگشا در این بحران باشد، اضافه کرد: پژوهشکده ۴۰ طرح پژوهشی سفارشی در دست اجرا دارد تا نسخه های لازم را برای برون رفت از چالش های موجود در اختیار نهادهای متولی قرار دهد.
وی اشاره کرد: امروز چاره ای جز مدیریت بهینه آب و تامین آب مورد نیاز جمعیت فلات مرکزی کشور نداریم. حفظ منابع آب و خاک کشور نیاز به نسخه های جدید دارد.
ابراهیمی در ادامه نشست خبری تور رسانه ای خبرنگاران اشاره کرد: ۳۸ ایستگاه تحقیقاتی در عرصه آبخوان داری در سطحی حدود ۶۳ هزار هکتار به وجود آمده تا علاوه بر پیش گیری از تخریب و فرسایش خاک، وضعیت مناطق در معرض تهدید بهبود یابد.
رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری همین طور با اشاره به تغییر رویکرد در عرصه سدسازی عنوان کرد: بندهای زیرزمینی، الگویی باارزش بوده که بجای ایجاد سد در سطح زمین که سبب تبخیر و تعرق آب می شود منابع آبی بیشتری نگهداری شود.
وی در پاسخ به این پرسش مهر که این سدهای زیرزمینی در کدام استانها راه اندازی شده اند، اظهار داشت: ۸ بند زیرزمینی در کشور به مرحله بهره برداری و اجرا رسیده که ۴ مورد آن در استان کرمان، ۳ بند در استان سمنان و یک مورد هم در استان خراسان رضوی به راه افتاده است. همین طور حجم آب ذخیره شده در این بندها بین ۱۵ هزار متر مکعب تا ۵۶۷ متر مکعب در سال است.
این مقام دولتی با اشاره به استحصال آب افزود: مناطقی که دارای رطوبت بالایی هستند موضوع استحصال آب از مه و هوای شرجی نیز درحال پیگیری است تا در تامین آب مورد نیاز از تمام ظرفیتهای موجود کشور استفاده گردد.
ابراهیمی در آخر درباره ی اعتبارات این پژوهشکده اظهار داشت: میزان اعتبارات سال قبل پژوهشکده ۳۲ میلیارد تومان بوده که امسال به ۳۹ میلیارد تومان افزوده شد در صورتیکه باتوجه به خشکسالی و تغییر اقلیم در کشور لازم است این بودجه ۱۰ برابر شود. نمونه سازی و مطالعه در عرصه منابع خاک و آب، هزینه بر بوده اما نفع آن در بلندمدت منجر به صرفه جویی در هزینه کرد عوارض فرسایشی در اقتصاد کشور می شود.
گفتنی است؛ صیانت از خاک همچون آب دارای اهمیت بسیار است برای اینکه تولید یک سانتی متر خاک در مناطق مرطوب مانند خط استوا ۱۰۰ سال زمان نیاز دارد و این عدد در مناطق بیابانی ۱۰۰۰ سال است.


منبع:

1402/11/10
14:12:41
5.0 / 5
281
تگهای خبر: آموزش , بازار , تولید , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
گل چرم