آینده روشن اقتصادی، آرزوی دست نیافتنی رژیم صهیونیستی

آینده روشن اقتصادی، آرزوی دست نیافتنی رژیم صهیونیستی

به گزارش گل چرم، اقتصاد رژیم صهیونیستی درحال فروپاشی است و پیشبینی شده است که بدهی این رژیم به ۸۰ درصد تولید ناخالص داخلی برسد.


به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، جنگ رژیم صهیونیستی ضد حماس و حزب الله علاوه بر تلفات جانی و مشکلات دیگری که داشته، گران بوده است و هزینه های مالی بسیار دردناک نگرانی ها را در مورد تاثیر طولانی مدت جنگ بر اقتصاد کشور بالا می برد.
هزینه های نظامی افزایش پیدا کرده است و رشد بخصوص در مناطق مرزی که تخلیه شده اند، متوقف شده است. اقتصاددانان می گویند که این منطقه امکان دارد با کاهش سرمایه گذاری و مالیات های بالاتر مواجه شود، چونکه جنگ بودجه های دولت را تحت فشار قرار داده و بین برنامه های اجتماعی و ارتش انتخاب های سختی بوجود می آورد.
هزینه های مالی که رژیم صهیونیستی در این جنگ با آن مواجه بوده است شامل موارد ذیل است:


افزایش هزینه های نظامی

طبق گزارش، دولت رژیم صهیونیستی ماهانه خیلی بیشتر از ۱.۸ میلیارد دلار برای ارتش هزینه می کند. بر اساس گزارش پارسال ۲۷.۵ میلیارد دلار برای ارتش هزینه کرده است که در رتبه پانزدهم جهان بعد از لهستان اما بالاتر از کانادا و اسپانیا قرار دارد که همگی جمعیت بیشتری دارند.
هزینه های نظامی بعنوان درصدی از تولید اقتصادی سالانه ۵.۳ درصد در مقایسه با ۳.۴ درصد برای ایالات متحده و ۱.۵ درصد برای آلمان بود و این در مقایسه با اکراین که ۳۷ درصد از تولید ناخالص داخلی و بیشتر از نیمی از کل بودجه دولت خویش را صرف جنگ با روسیه کرد، کم رنگ است.

آسیب جنگ به رشد و عرضه نیروی کار

تولید اقتصادی رژیم صهیونیستی در سه ماه بعد از شروع جنگ، ۵.۶ درصد کاهش پیدا کرد، که بدترین عملکرد در میان ۳۸ کشور در سازمان توسعه و همکاری اقتصادی بود. اقتصاد تا حدی با رشد ۴ درصدی در نیمه اول سالجاری بهبود یافت اما در سه ماهه دوم تنها ۰.۲ درصد رشد کرد.
این جنگ تلفات سنگین تری را بر اقتصاد غزه هم وارد کرده است، جایی که ۹۰ درصد جمعیت آن آواره شده اند و اکثریت قریب به اتفاق نیروی کار بیکار هستند. اقتصاد کرانه باختری هم بشدت ضربه خورده است، جایی که ۱۰ ها هزار کارگر فلسطینی بعد از ۷ اکتبر شغل خویش را در منطقه اشغالی از دست دادند. بانک جهانی می گوید اقتصاد کرانه باختری در سه ماهه اول ۲۵ درصد کاسته شده است.

تحمیل بار اقتصادی زیاد در سرزمین های اشغالی

فراخوان ها و تمدید خدمت سربازی سبب کاهش عرضه نیروی کار می شود. نگرانی های امنیتی مانع از سرمایه گذاری در کسب وکارهای جدید می شود و اختلالات در پروازها خیلی از گردشگران را دور نگه داشته و صنعت توریسم را تحت تاثیر قرار داده است. در همین حال، دولت برای هزاران نفری که مجبور به ترک خانه های خود در نزدیک مرز غزه و مناطق نزدیک به درگیری با حزب الله، هزینه مسکن می پردازد.
یکی از بزرگترین نگرانی ها، زمان جنگ است که بیشتر از یک سال به طول انجامیده است. اقتصاد رژیم صهیونیستی بعد از جنگ سال ۲۰۰۶ با حزب الله در جنوب لبنان به سرعت بهبود یافت اما این درگیری تنها ۳۴ روز به طول انجامید. رتبه بندی مودیز در ۲۷ سپتامبر به این ایده اشاره نمود که رتبه اعتباری دولت رژیم صهیونیستی را دو درجه کم کرد.

فروپاشی اقتصاد رژیم صهیونیستی

پیشبینی شده است که بدهی این رژیم به ۸۰ درصد تولید ناخالص داخلی برسد، البته با عنایت به این که جنگ به صورت قابل توجهی تشدید نمی شود و نوعی آتش بس یا نتیجه می تواند تا آخر سال آینده حاصل شود. در غیر این صورت، هزینه های دفاعی بالاتری متحمل خواهد شد.
مودیز ارقام کسری بودجه را زیر سوال برد و کسری ۶ درصدی را برای سال آینده پیش بینی نمود. رئیس سابق بانک مرکزی این رژیم اعلام نمود که کاهش اعتبار منجر به هزینه های وام بالاتر خواهد شد، به این مفهوم که صهیونیستی ها احتمالا شاهد کاهش خدمات عمومی و مالیات های بالاتر خواهند بود.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی پیش از جنگ، بر مبنای قراردادی که در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما به امضا رسید، سالانه حدود ۳.۸ میلیارد دلار بود. این تقریبا ۱۴ درصد از هزینه های نظامی رژیم صهیونیستی پیش از جنگ است که بیشتر آن به شرکتهای دفاعی ایالات متحده اختصاص می یابد.
بر مبنای گزارشی که برای طرح هزینه های جنگ انتشار یافت، از زمان شروع جنگ در غزه و تشدید درگیری ها در سرتاسر خاورمیانه، ایالات متحده حداقل ۱۷.۹ میلیارد دلار برای کمک نظامی به رژیم صهیونیستی هزینه کرده است.
بعد از یک سال نسل کشی در غزه و وحشیگری در کرانه باختری، حالا کل منطقه در آستانه یک آتشسوزی فاجعه بار قرار دارد. در حالیکه این مردم فلسطین و الان لبنان هستند که بهای هولناکی را برای این امر پرداخته اند، مهم می باشد که به تنش های اجتماعی قابل توجه و اختلافات سیاسی جدی که در جامعه رژیم صهیونیستی پدیدار شده است توجه داشته باشیم.


افزایش نارضایتی و عدم اطمینان در سرزمین های اشغالی

واضح است که اعتراضات سطح بسیار قدرتمندی از نارضایتی و عدم اطمینان در سرزمین های اشغالی را نشان داده است. عملیات نظامی طولانی مدت رژیم صهیونیستی که از زمان تأسیس این کشور بی سابقه بوده، تاثیر اقتصادی زیادی داشته است و تلفات سنگین تری بر فعالیت و رشد اقتصادی خواهد داشت.
گاردین به فرار مغزها که منجر به خروج پزشکان و دیگر متخصصان از سرزمین های اشغالی می شود، بعنوان نشانه نگران کننده ای از این مورد نگاه کرد که بعضی از نخبگان این منطقه احساس می کنند که دیگر آینده ای در این کشور ندارند. در این زمان تعداد قابل توجهی از مهاجران از این منطقه خارج شده اند و ۸۰ درصد از آنها قصد بازگشت ندارند.
مورخ صهیونیستی ضدصهیونیسم، شکاف هایی را که در جامعه رژیم صهیونیستی باز شده است را بررسی نموده و آنها را بعنوان شاهدی بر شکاف اساسی با نتایج مهلک برای بقای طولانی مدت پروژه صهیونیستی معرفی می کند. او می نویسد، این اختلاف را «شکستن جامعه یهودی رژیم صهیونیستی» توصیف می کند.
کانتر فایر گزارش کرد که بعد از یک سال از یورش نظامی رژیم صهیونیستی، منطقه تبدیل به یک منطقه احتراقی شده است و خود رژیم صهیونیستی در چنگال یک ضعف اقتصادی عمیق و یک بحران اجتماعی و سیاسی عمیق است. بی رحمی رژیم صهیونیستی قابل بحث نیست و نقشی بسیار خطرناک ایفا می کند. اما در عین حال، دولت صهیونیستی عمیقاً بی ثبات و آینده آن بسیار نامشخص است.



منبع:

1403/09/04
12:31:26
5.0 / 5
102
تگهای خبر: تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
گل چرم