اعتبارات آبخیزداری و آبخوان داری از ۱ و نیم همت به ۲۶ همت افزایش پیدا کرد

اعتبارات آبخیزداری و آبخوان داری از ۱ و نیم همت به ۲۶ همت افزایش پیدا کرد

به گزارش گل چرم، معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: حدود 35 همت اعتبار مربوط به مدیریت قنوات و آبخیزداری در بودجه دیده شده که دو سوم آن برای آبخیزداری و آبخوان داری تصویب گردید.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، امروز سه شنبه ۱۴ اسفند ماه ۱۴۰۳ نمایشگاه منابع طبیعی با حضور وزرای جهاد کشاورزی و نیز میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در محل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور راه اندازی شد.
علی تیموری، رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این مراسم با اشاره به شروع هفته منابع طبیعی از ۱۵ اسفند ماه، اظهار داشت: جنگلها، مراتع، کوه ها، دریاها و دره ها برمبنای اصل ۴۵ قانون اساسی کشور جز انفال هستند و مدیریت بر آنها بر عهده حاکمیت است.
وی اضافه کرد: وضعیت منابع طبیعی در کشور از مجموع ۱۶۵ میلیون هکتار وسعت ایران حدود ۱۳۴ میلیون هکتار جز منابع طبیعی بوده و از این آمار ۸۲ میلیون هکتار مرتع هستند.
وی اضافه کرد: حدود ۹ درصد از مراتع دارای تراکم مناسب و ۶۵ درصد از تراکم پایین برخوردار می باشند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به عرصه های بیابانی کشور، اظهار داشت: حدود ۳۲ میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور بیابان بوده و ۱۵ میلیون هکتار از آنها جز کانون های بحرانی کشور محسوب می شوند.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در ادامه به پتانسیل های کشور اشاره نمود و اظهار داشت: ایران از ۱۳ اقلیم دنیا ۱۱ اقلیم را در خود دارد؛ ضمن این که ۸ هزار گونه گیاهی در کشور رشد می کنند که ۲ هزار گونه آنها مختص ایران و بومی هستند.
وی اظهار داشت: این گیاهان در داخل بیشتر مصارف دارویی داشته و استفاده پزشکی می شوند.

تشکیل کارگروه روبرو شدن با تغییر اقلیم

تیموری در ادامه مراسم با اشاره به تغییر اقلیم در جهان، عنوان کرد: ایران نیز از این امر مستثنا نبوده و امروز ما با کاهش باران و گرم شدن زمین مواجه هستیم که باید با روش های نوین به روبرو شدن با این تغییرات بپردازیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه روبرو شدن با تغییرات اقلیمی در سازمان منابع طبیعی، اظهار داشت: در این جهت دو موضوع برای مسئولان این سازمان دارای اهمیت بسیار است؛ آبخیزداری و آبخوان داری.
وی اشاره کرد: ۱۲۵ میلیون هکتار از اراضی کشور بستر خوبی برای اجرای آبخیزداری است و در طول این مدت ۳۲ میلیون هکتار آبخیزداری انجام شده یا در حال اجراست.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به تکالیف برنامه هفتم توسعه در عرصه آبخیزداری بیان کرد: مطالعات ۲۰ میلیون هکتار از منابع طبیعی کشور انجام شده و برمبنای تکلیف برنامه هفتم توسعه که باید همین مقدار در ضمن ۴ سال عملیاتی شود، آماده بهره برداری است.
وی اضافه کرد: حدود ۳۵ همت اعتبار مربوط به مدیریت قنوات و آبخیزداری در بودجه دیده شده بود که دو سوم آن تصویب گردید. بدین سان اعتبارات از ۱.۵ همت به ۲۶ همت بالا رفته است.

جنگل داری نوین تکلیف برنامه هفتم توسعه

تیموری با اشاره به وسعت جنگل های کشور در ادامه سخنان خود، اظهار داشت: قدمت سازمان به بالای ۱۰۰ سال می رسد و رسیدگی و مدیریت جنگلها نیز در طول این مدت مورد توجه جدی قرار گرفته است.
وی اشاره کرد: با تصویب برنامه هفتم توسعه برداشت چوب از جنگل های هیرکانی ممنوع گردید و سازمان مکلف شد جنگل داری نوین را در دستور کار خود قرار دهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی توضیح داد: در طرح مدیریت زاگرس ۱۱ استان درگیر موضوع هستند و تلاش می شود تا جنگل داری اجتماعی به مرحله اجرا برسد. بدین سان مردم و افراد محلی که سود اقتصادی آنها به این مسئله گره خورده، خود حفاظت و مدیریت این منابع را پیگیری می کنند.
تیموری اظهار داشت: ۶۵۰ شهر و ۸ هزار روستا در معرض سیلاب قرار دارند که با مدیریت صیانت از منابع طبیعی از طرف مردم محلی ضمن نگهداشت این منابع خدادادی و در ادامه شاهد رونق گردشگری در این بخش ها خواهیم بود.


منبع:

1403/12/15
11:07:53
5.0 از 5
212
تگهای خبر: جهاد كشاورزی , كشاورزی
این مطلب را گل چرم می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان گل چرم در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
پربیننده های گل چرم

چالشی های گل چرم

تازه های گل چرم

گل چرم