عرضه میوه تنظیم بازار نوروز از ۲۰ اسفند

عرضه میوه تنظیم بازار نوروز از ۲۰ اسفند

به گزارش گل چرم، معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی اظهار داشت: توزیع خرما از روز نخست ماه مبارک رمضان شروع شده و میوه تنظیم بازار نوروز نیز از ۲۰ اسفند در استانهای کشور توزیع می شود.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، مرتضی معتمد، معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی اظهار داشت: میوه و خرما تدارک دیده شده برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان و ایام نوروز، ۱۵ تا ۲۰ درصد زیر قیمت روز میوه مشابه در بازار هر استان توسط کمیته راهبری طرح تنظیم بازار قیمت گذاری و عرضه آن در اصناف و غرفه های ویژه طرح تنظیم بازار آغاز خواهد شد.
وی اضافه کرد: توزیع خرما از روز نخست ماه مبارک رمضان شروع شده و میوه تنظیم بازار نوروز هم از ۲۰ اسفند در استانهای کشور توزیع می شود.
وی افزود: در تمام طول سال تأمین نیاز بازار توسط اصناف و فروشگاه های زنجیره ای صورت می گیرد، اما با عنایت به افزایش تقاضای بازار در ایام پایانی سال، بیم آن می رود که قیمت به صورت نامتعارف افزایش یابد و تحمل آن برای اقشار صدمه پذیر جامعه سخت شود، ازاین رو یک تجربه موفق ۱۷ ساله وجود دارد که هر سال دولت برای تنظیم بازار میوه شب عید و پیشگیری از رشد نامتعارف قیمت ها، در زمان برداشت، مقداری میوه ذخیره سازی می کند و در روزهای نوروز حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد زیر قیمت میوه مشابه در بازار عرضه می کند این عرضه مانع رشد قیمت و منجر به ثبات قیمت در اینروزها می شود.
معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی خاطرنشان کرد: این عرضه حداقل تا ۱۵ فروردین در غرفه های خرده فروشی موقت و یا اصناف منتخب و سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری با نصب بنر تنظیم بازار در سطح شهر تهران و سایر کلان شهرها ادامه می یابد.
وی اضافه کرد: مباشرین استان ها ۱۰۰ درصد میوه مورد نیاز تنظیم استان شامل سیب درختی و پرتقال تامسون و والنسیا و خرما را تأمین و ذخیره سازی کرده اند و این اقلام با قیمت مصوب کمیته راهبری هر یک از استان ها عرضه می شود.
این مقام مسئول افزود: برای پشتیبانی از استان ها هم میوه بعنوان ذخیره احتیاطی خریداری و ذخیره سازی شده است.
معتمد با تکیه بر اینکه در سه سال گذشته تأمین و تدارک میوه برای برگزاری آیین نوروز به بخش خصوصی سپرده شده است، خاطرنشان کرد: از سال ۱۴۰۱ این طرح به بخش خصوصی سپرده شده و در هر یک از استان ها، یک مباشر توانمند از بخش خصوصی انتخاب می شود که معمولا اتحادیه های تعاون روستایی هستند و امر خرید، ذخیره سازی و توزیع میوه و خرما را با منابع مالی خودشان و تسهیلات بانکی اعطایی از جانب این سازمان انجام می دهند و سازمان مرکزی تعاون روستای هم بر این روند گسترده نظارت می کند.
معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی از پرداخت تسهیلات به بخش خصوصی برای تأمین و تدارک میوه و خرما تنظیم بازار در نوروز و ماه رمضان اطلاع داد و اظهار داشت: این تسهیلات با نرخ کارمزد ۱۳ درصد و به اندازه ای که بتوان این اقلام مصوب کمیته راهبردی استان ها را تأمین و ذخیره سازی کرد به مباشران پرداخت می شود.
وی خاطرنشان کرد: ۳۲ مباشر بخش خصوصی در ۳۲ استان (با احتساب منطقه جنوب کرمان) عملیات خرید و ذخیره سازی میوه و خرما را بر مبنای ضوابط ابلاغی از جانب وزیر جهاد کشاورزی را انجام می دهند.


منبع:

1403/12/16
13:04:30
5.0 از 5
218
تگهای خبر: اتحادیه , بازار , تجربه , جهاد كشاورزی
این مطلب را گل چرم می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان گل چرم در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
پربیننده های گل چرم

چالشی های گل چرم

تازه های گل چرم

گل چرم