سرپرست شیلات خوزستان:

ماهیان خاویاری در دزفول پرورش داده می شوند

ماهیان خاویاری در دزفول پرورش داده می شوند

به گزارش گل چرم اهواز ـ سرپرست اداره كل شیلات خوزستان اظهار داشت: مجتمع پرورش ماهیان خاویاری در شمال دزفول هفته دولت كلنگ زنی می شود و بیشتر از ۶۰ درصد تولید ماهیان خاویاری كشور را شامل می شود.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، غلامرضا افتخاری نسب قبل از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینكه ماهی جزو سبد غذایی مردم به حساب می آید، اظهار نمود: شاید شیلات از هر نظر مظلوم واقع شود و پس از سیلاب خوزستان، ماهیان فرار كرده از مزارع پرورش ماهی، توسط دیگران صید می شدند.
وی با اشاره به اینكه پرورش دهنده های بدون مجوز ماهی بیش ترین خسارت را از سیلاب دیدند، اضافه كرد: این واحدها غیرمجاز نیستند بلكه بدون مجوز هستند؛ این پرورش دهندگان بچه ماهی را از شیلات می گیرند و تولیدات آنها جزو آمار عملكرد شیلات استان محسوب و تحت نظر دامپزشكی هستند.
سرپرست اداره كل شیلات خوزستان خاطرنشان كرد: خوزستان در تولید ماهیان گرمابی با مازندران و گلستان رقابت دارد و سال قبل به علت خشكسالی رتبه دوم را به دست آورد اما سه سال ماقبل از آن در رتبه نخست قرار داشت.
افتخاری نسب با اشاره به اینكه اگر امسال بیماری پیش نیاید، یكی از سال های پررونق در پرورش ماهیان گرمابی داریم، اظهار داشت: شوشتر، شوش و سوسنگرد در بخش پرورش ماهی بیش ترین خسارت را از سیلاب دیدند.
وی با اشاره به اینكه سند توسعه شیلات خوزستان توسط یكی از قوی ترین مشاوران شیلات در كشور در حال تدوین است، بیان كرد: این سند توسعه طبق آخرین قرار شهریور امسال باید تحویل داده شود چون باید خواسته شیلات، محیط زیست و آب و برق استان را همزمان در نظر بگیرند؛ شهریور بُرش نهایی سند برای شیلات استان ارسال می شود و تابحال ۸۰ درصد اطلاعات در اختیار قرار گرفته است.
طرح های جدید شیلات
سرپرست اداره كل شیلات خوزستان بیان كرد: یكی از سه طرحی كه در هفته دولت كلنگ زده می شود، مجتمع پرورش ماهیان خاوری در شمال دزفول است كه بیشتر از ۶۰ درصد ماهیان خاویاری كشور را تأمین می كند و سردخانه، كارخانه یخ، تولید خوراك دام و ماهی دارد.
افتخاری نسب با اشاره به اینكه طرح فاز دوم برق شهید احمدیان با بیشتر از ۱۱ میلیارد تومان اعتبار هم جزو طرح های هفته دولت می باشد، افزود: اسكله بندر امام سومین طرح با اعتبار بیشتر از ۲۰ میلیارد ریال است كه هشت ماهه اجرا می شود.
وی با اشاره به اینكه از هورمون در مرغداری ها برای پرورش مرغ استفاده و كاربرد آن در پرورش ماهی منتفی است، اظهار داشت: در بحث پرورش ماهی در قفس تلاش داریم تا با سازمان آب و برق به توافق برسیم ولی آنها به علت مباحث زیست محیطی درباره آب آشامیدنی دغدغه دارند؛ این در شرایطی است كه سایر استان ها از منابع آب آشامیدنی برای پرورش ماهی در قفس استفاده می نمایند.
سرپرست اداره كل شیلات خوزستان با اشاره به طرح ۳۹۵ هكتاری پرورش میگو هندیجان و دریافت مجوز برای پرورش میگو در چوئبده افزود: سیاست شیلات كاهش هزینه ها و افزایش بهره وری و تولید است؛ پرورش ماهی و میگو در قفس هم بخشی از سیاست های افزایش تولید و بهره وری است.
افتخاری نسب با تاكید بر اینكه در پرورش ماهیان گرمابی، شیلات از استخرهای خاكی به سمت استخرهای بتنی حركت كرد، خاطرنشان كرد: در طرح های جدید پرورش آبزیان به علت بیماری لك سفید از روش های جدید استفاده می شود تا بتوانیم دو نوبت در سال پرورش میگو داشته باشیم.
بازسازی ذخایر آبزیان
وی خبر داد: در بازسازی ذخایر آبزیان در تالاب ها، دریاچه ها و رودخانه ها بیشتر از ۱۹ میلیون بچه ماهی (گونه های آبی) از فروردین امسال رهاسازی شده و با هماهنگی محیط زیست رهاسازی پشت سدها هم به صورت میانگین سالانه بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون بچه ماهی انجام می شود.
سرپرست اداره كل شیلات خوزستان انتقاد كرد: ۱۰ میلیون لارو بچه ماهی در تالاب هورالعظیم رها شده بود اما به علت باز كردن دایك مرزی از بین رفتند.
افتخاری نسب در مورد پرورش ماهی تیلاپیا با بیان این خبر كه سال قبل ۱۲ هزار تُن ماهی تیلاپیا وارد كشور شده اما ظرفیت تولید ۲۰ هزار تُن است، اظهار داشت: چند گونه تیلاپیا داریم كه در سیلاب امسال خیلی از گونه های ماهی مهاجم وارد استخرهای پرورش ماهی شدند؛ گونه ماهی تیلاپیا نوع زیلایی و تیلاپیا پرورشی از گونه نیلی است.
وی با اشاره به اینكه یكی از طریق های نابودی تیلاپیا زیلی پرورش رقیب است، افزود: در خوزستان به علت تنوع بالای ماهی اگر تیلاپیا هم باشد صرف نظر از بحث اقتصادی شاید ذائقه افراد چندان تغییر نكند؛ تیلاپیا ضرر ندارد و پرورش آن رونق اقتصادی دارد و یكی از عوامل كاهش ماهی صبور وجود گونه ماهی تیلاپیا زیلی و خشكسالی است.
سرپرست اداره كل شیلات خوزستان با اشاره به اینكه صید ماهی با شوك الكتریكی مجاز نیست و یكی از دغدغه های شیلات عدم ماهیگیری به این روش است، اظهار داشت: با محیط زیست در این خصوص جلساتی برگزار شده چون صیادان اعتراض دارند كه استفاده از این روش باعث از بین رفتن ذخایر می شوند؛ در این راستا حتی دستورالعمل برای برخورد با افراد خاطی تهیه شده است.
افتخاری نسب در انتها با اشاره به فعالیت چهار كارخانه غذای ماهی در خوزستان و نبود مشكل در این زمینه عنوان كرد: ۲۰۷ تعاونی داریم كه تنها ۳۰ آنها به تولید رسیده اند.

1398/05/20
14:03:31
5.0 / 5
5272
تگهای خبر: تولید , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
گل چرم