یك مقام مسئول عنوان كرد:

كاهش ۲۰ درصدی صادرات زعفران در دوران كرونا

كاهش ۲۰ درصدی صادرات زعفران در دوران كرونا

به گزارش گل چرم رئیس كمیسیون كشاورزی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینكه صادرات زعفران در دوران كرونا ۱۵ تا ۲۰ درصد از نظر وزنی كاهش یافته است، اظهار داشت: امیدواریم در دوران پساكرونا این مسئله جبران شود.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، علی شریعتی مقدم در نشستی خبری با اشاره به اینکه ایران تولید کننده انحصاری زعفران در جهان است اظهار داشت: بین ۹۵ تا ۹۶ درصد زعفران جهان در ایران تولید می شود که سال جاری هم تولید ما نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش می یابد.
وی خط زیر کشت زعفران را در کشور ۱۴۰ هزار هکتار عنوان نمود و اظهار داشت: کشت طلای سرخ در بیشتر از ۲۰ استان کشور انجام می شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی ایران افزود: از سال ۹۶ تابحال قیمت زعفران با شیب زیاد سیر نزولی طی کرده است چون که تا حدودی با مازاد محصول مواجه هستیم به صورتی که تولید افزوده شده اما میزان مصرف تغییر چندانی نداشته است.
شریعتی اضافه کرد: همینطور با برخی کشورها همچون هند مشکل تعرفه داریم و این مساله سبب شده که زعفران ایران از راه کشور افغانستان به هند صادر شود.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه مبحث تعهد ارزی یک اصل است و بنده هم آنرا تأیید می کنم، اظهار داشت: با این وجود مقررات ارزی و تغییر و تحول زیادی که در بخشنامه ها وجود داشته وهمچنین مساله تحریم که سبب محدودیت تبادلات ارزی شده است برای صادرکنندگان مشکلاتی را به وجود آورده است.
وی با عنایت به این که زعفران قیمت بالایی دارد و محصولی کم حجم و سبک است قاچاق پذیری آن افزایش می یابد، اضافه کرد: الان شاهد این هستیم که این کالا به برخی کشورهای عربی و پاکستان می رود و به صورت غیر رسمی از کشور خارج می شود.
وی درباره تأثیرات انتشار کرونا بر بازار زعفران هم توضیح داد: با شیوع ویروس کرونا، محصولاتی برای کشورها اهمیت پیدا کرده که از نظر امنیت غذایی اولویت بالایی دارند ضمن اینکه شاهد کاهش قدرت خرید مردم هم هستیم. همینطور تعطیلی رستوران ها، ایرلاین ها و مجالس که در سطح جهان شاهد آن هستیم سبب کاهش مصرف زعفران شده است.
شریعتی افزود: علاوه بر زعفران محصولات دیگر کشاورزی همچون گل های زینتی صدمه زیادی از این مساله دیده اند.
شریعتی افزود: بحث بعدی کاهش مراودات بین المللی، حمل و نقل و پروازهای بین المللی بوده که همه این موارد در بازار زعفران تأثیرگذار بوده است.
وی اظهار داشت: میزان صادرات زعفران پارسال پیش از انتشار کرونا افزایش جزئی داشت اما پس از کرونا شاهد کاهش صادرات در این عرصه بودیم.
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی ایران، صادرات زعفران در دوران کرونا از نظر وزنی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش داشته است.
وی ابراز امیدواری کرد در دوران بعد از کرونا روی این مساله کار شود و بتوانیم آنرا جبران نماییم.
شریعتی افزود: دانشمندان جهان روی محصولات گیاهی کار می کنند که این محصولات می تواند سیستم ایمنی بدن را بالا برند. یکی از خواص زعفران هم این است که دارو را هوشمند می کند و سبب افزایش تاثیر داروها می شود. تحقیقات در این حوزه در حال کامل شدن است و بنده فکر می کنم انقلابی برای بازار زعفران باشد.
این فعال بخش خصوصی درباره راهکارهای ساماندهی بازار زعفران هم اظهار داشت: طرحی تحت عنوان ساماندهی اقتصاد زعفران و طرح جامع زعفران را در دستور کار داریم و صادر کنندگان حاضر شدند مبلغی را برای توسعه تحقیقات، توسعه زنجیره ارزش، توسعه بازار و پشتیبانی از تولید کنندگان اختصاص دهند. این طرح در حال پیگیری است و امیدواریم بزودی عملیاتی شود.
شریعتی اضافه کرد: همینطور با وزارت امور خارجه جلساتی داشتیم و در این جلسات درخواست کردیم محصولات کشاورزی پیشرو بخصوص زعفران در اولویت معرفی از راه سفارتخانه ها قرار بگیرد. همینطور درباره هند پیگیری هایی از راه وزارتخانه های صمت و کشاورزی و اتاق مشترک ایران و هند انجام شده تا تعرفه صادرات زعفران ایرانی که الان ۶۰ درصد با سود بازرگانی است کاهش پیدا کند و متقابلاً تعرفه برخی محصولات وارداتی از هند همچون فلفل کاهش پیدا کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه حدود ۳۰ کشور بدنبال کشت زعفران هستند اظهار داشت: در هلند چند شرکت پیاز زعفران پرورش می دهند و صادر می کنند. کشورهای مختلف به سمت کشت این محصول روی آورده اند و جای نگرانی وجود دارد که در سالهای آینده رقبای زیادی در این حوزه پیدا نماییم.



منبع:

1399/05/03
21:54:55
5.0 / 5
616
تگهای خبر: بازار , تولید , خرید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
گل چرم