وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد

آغاز تأمین مالی زنجیره ای

آغاز تأمین مالی زنجیره ای

به گزارش گل چرم وزیر صنعت، معدن و تجارت از آغاز تأمین مالی زنجیره ای و صدور فاکتور صورتحساب الکترونیک و همینطور تصمیمات جدید در حوزه رفع تعهد ارزی صادرکنندگانی که برای بازگشت ارز با مشکل مواجه بودند اطلاع داد.


به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، سید رضا فاطمی امین در حاشیه برنامه امضای تفاهمنامه وزارت صمت و بانکهای عامل برای تأمین مالی زنجیره ای، اظهار داشت: از حدود ۱۰ سال پیش ایده تأمین مالی زنجیره ای در دنیا مطرح شده و در سالهای اخیر رونق گرفته است. این ایده به کاهش هزینه های مالی کمک، از انحراف منابع جلوگیری و دسترسی واحدهای تولیدی به سرمایه در گردش را بهبود می دهد.
وی با اشاره به اینکه برآورد می شود با اجرای این طرح منابع موجود تا حداقل ۳۰ درصد بهتر استفاده شود، خاطرنشان کرد: هم اکنون تولید کنندگان کالای نهایی و مواد اولیه برای دریافت تسهیلات به بانک رجوع می کنند. این سبب می شود برای مثال ۲۰۰ میلیون تومان تقاضا به بانک رجوع شود، اما در واقع با کمتر از این مبلغ امکان تأمین مالی وجود دارد.
به گفته این مقام مسئول تأمین مالی زنجیره ای که از امروز شروع خواهد شد نوید بخش برطرف شدن خیلی از مسائل و مشکلات بخش تأمین مالی است. البته حدود دو ماه آینده پایلوت این برنامه احیانا تا سال آینده به صورت کامل اجرا می شود.
تسهیل در واردات پنبه
فاطمی امین با اشاره به اینکه تأمین مالی زنجیره ای راه های متفاوتی دارد، اظهار داشت: روش های که ما از امروز شروع می نماییم روش های ساده تری است و حتی می تواند در مواردی مشکلات تأمین وثایق را برطرف کند. برای مثال در یکی از روش های تأمین مالی زنجیره ای، واحد تولیدی بدون عرضه وثیقه می تواند اعتبار دریافت کند و به شکلی حلقه بعدی، حلقه قبلی را تأمین می کند.
وی ضمن اشاره به آغاز فاکتور صورتحساب الکترونیک و تأمین مالی زنجیره ای از امروز، خاطرنشان کرد: در صورتحساب الکترونیک بانکها موقع عرضه تسهیلات، درخواست عرضه فاکتور می کنند که امکان دارد این فاکتور جعلی و بیشتر از مبلغ مورد نیاز واحد باشد. اما با اجرای صورتحساب الکترونیک انحراف منابع از بین می رود و دیگر کسی نمی تواند برای یک کار دو وام بگیرد یا وامی که دریافت کرده برای کاری غیر از مورد ذکر شده استفاده نماید.
فاطمی امین درباره تأمین مواد اولیه پوشاک هم اظهار داشت: هم اکنون کمبود پنبه در کشور وجود دارد که باید واردات آن تسهیل شود. در حوزه مواد اولیه پتروشیمی مورد نیاز نساجی هم کمبود هست که درحال مذاکره با شرکتهای پتروشیمی برای واردات این مواد هستیم.
وی درباره جدید ترین وضعیت رفع تعهد ارزی صادرکنندگان هم اظهار داشت: در سال ۱۳۹۷ برخی صادرکنندگان برای بازگشت ارز با مشکلاتی مواجه بودند و نتوانستند تعهد ارزی را انجام دهند. هم اکنون کارگروه مشترکی با بانک مرکزی بوجود آمده تا برای مواردی که دلیل منطقی برای عدم رفع تعهد ارزی وجود دارد، برای مثال رقم صادراتی درست درج نشده یا مبلغ صادرات ناچیزی بوده تفاهم کلی در نظر گرفته شود. امیدواریم بزودی برای متعهدین ارزی که مشکل آنها توجیه دارد رفع تعهد ارزی صادر شود.
وزیر صمت در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره وضعیت خودرو های ناقص پاسخی روشنی نداد و اظهار داشت: تأمین مالی زنجیره ای در همه صنایع همچون صنعت خودرو به کاهش هزینه و تسهیل تولید کمک خواهد نمود.
فاطمی امین همینطور در این مراسم امضای تفاهمنامه تأمین مالی زنجیره ای، را مصداقی از هماهنگی تیم اقتصادی دولت دانست و اظهار داشت: سهولت دسترسی به منابع، هدایت نقدینگی و کاهش انحراف از منابع از دستاوردهای این تفاهمنامه خواهد بود.
منتفع شدن همزمان بانک ها و واحدهای تولیدی با تأمین مالی زنجیره ای
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه هم بانک ها و هم واحدهای تولیدی از این تفاهمنامه منتفع می شوند، اظهار داشت: با این تفاهمنامه تسهیلات به صورت مطمئن داده می شود، بازگشت پذیری منابع برای بانکها آسانتر و عامل های صوری حذف خواهد شد و همینطور بازرگانان و تولید کنندگان با سهولت به منابع مالی دسترسی می یابند.
فاطمی امین با اشاره به اینکه این مورد به صورت پایلوت با هفت بانک آغاز می شود، افزود: امیدواریم سال آینده خیلی از مشکلات در حوزه تأمین سرمایه در گردش را با این تفاهم نامه نداشته باشیم.
تفاهم نامه زنجیره ای، نمونه ای از کار مشترک و هماهنگ
وی همینطور تأمین مالی زنجیره ای را نگاهی دانست که ۱۰ سال قبل دنیا به سمت آن رفته است و افزود: بانکهای کشورمان و بانک مرکزی هم به سمت این مورد رفته اند و تفاهمنامه زنجیره ای نمونه ای از کار مشترک و هماهنگ است.
استعلام الکترونیکی از سامانه جامع تجارت مبنای پرداخت بانکها خواهد بود
وزیر صمت این مورد را کار بسیار بزرگی دانست و اظهار داشت: استعلام الکترونیکی از سامانه جامع تجارت مبنای پرداخت بانکها خواهد بود. تأمین مالی زنجیره ای در ابتدا بر این مبنا عملیاتی خواهد شد و امیدواریم این مورد افتخاری برای همه ما شود و از این کار بعنوان یک کار برجسته تأمین مالی یاد نماییم.
فاطمی امین در ادامه بیان نمود: اگر ۵ مساله در تولید و تجارت داشته باشیم، یکی از آنها تأمین مالی است که با تأمین مالی زنجیره ای خیلی از مشکلات در سال پشتیبانی از تولید حل خواهد شد.
گفتنی است مراسم امضای تفاهمنامه تأمین مالی زنجیره ای میان وزارت صمت و ۷ بانک عامل با حضور علی آقا محمدی؛ رئیس گروه اقتصادی معاونت بررسی دفتر مقام معظم رهبری، وزرای صمت و اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانک ها به میزبانی بانک مرکزی برگزار شد.




منبع:

1400/10/11
16:54:07
5.0 / 5
676
تگهای خبر: تولید , صادرات , صادركنندگان , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
گل چرم