همکاری با رصدخانه کشاورزی برای دسترسی به اطلاعات مکانی اراضی

همکاری با رصدخانه کشاورزی برای دسترسی به اطلاعات مکانی اراضی

گل چرم: رییس سازمان امور اراضی کشور از آمادگی این سازمان برای همکاری با رصدخانه کشاورزی ایران برای دسترسی به اطلاعات مکانی اراضی کشاورزی آگاهی داد.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، کشاورزی در ایران سنتی بوده و یک سال با پیش بود محصولی رو به رو هستیم و سال بعد با کمبود همان محصول. به سبب نداشتن نقشه راه، کشاورزان برمبنای تجربه فعالیت دارند. هنگامی که در سالی محصولی گرفتار کمبود می شود کشاورزان سال آینده با حجم بالا همان محصول را ساخته و در نتیجه سال بعد پیش محصول رقم می خورد.
خلأ مرکز داده ها در بخش کشاورزی سبب شده بدون برنامه کشت محصولات صورت گیرد. در اولین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی وزیر پیشین جهاد کشاورزی تاکید کرد، در شروع دولت سیزدهم وزارت جهاد کشاورزی ۵ کار را در اولویت قرار داد؛ اولین آن در تامین غذای مردم است. پارامتر دوم در تامین امنیت غذا الگوی کشت است. اما ایجاد رصدخانه و تامین داده های درست از کارهای کشاورزی اولویت دیگر این وزارتخانه است. هم اکنون وزارت جهاد کشاورزی نابیناست، چون آمار دقیقی از تولید محصولات و سایر کارهای کشاورزی وجود ندارد. با نبود اطلاعات درست نمی توان برنامه ریزی مناسب و درست داشت. در نتیجه این امر کشور هر سال با کمبود و پیش بود تولید مواجه می باشد. هم اکنون داده ها و اطلاعات در بخش کشاورزی تخمینی و برآوردی است.
گفته می شود در جهان بعد از حوزه نظامی، امنیت غذایی در جایگاه بعدی قرار دارد بدین سبب راه اندازی رصدخانه کمک زیادی به نظام بخشی به کشت می شود. رصدخانه آمار دقیقی از سطح زیرکشت به دست می دهد، مکان تولید، مالک زمین، محصولی که در زمین کشت شده و… همه مشخص خواهد بود. به گزارش سازمان امور اراضی کشور، نشست بررسی سامانه اطلاعات مکانی کشاورزی ایران (سامکا) با حضور رییس سازمان امور اراضی کشور، مشاور وزیر و رییس قرارگاه رصدخانه کشاورزی، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع، سرپرست دفتر مهندسی و حدنگاری اراضی و سرپرست دفتر فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی در محل سالن جلسات سازمان اجرا شد.
رضا افلاطونی در این جلسه ضمن تاکید بر این که سازمان امور اراضی، سازوکار مکان محور دارد، اظهار داشت: باید به اطلاعات مکانی اراضی کشاورزی دسترسی کامل داشته باشیم تا بتوان برنامه ریزی دقیقی در عرصه مدیریت زمین انجام دهیم. لازم است اطلاعات پراکنده در عرصه امور اراضی تجمیع و به اعداد دقیق اراضی دست یافته و نوع کاربری هر زمین را مشخص نماییم.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان آمادگی برای همکاری با رصدخانه کشاورزی ایران اظهار داشت: این همکاری کمک خواهدنمود با تبادل آمار و اطلاعات و تصاویر موجود، رصد و پایش هوشمندی برای حفظ کاربری اراضی کشاورزی داشته باشیم و کوچک ترین تغییرات کاربری و ساخت و سازهای بدون مجوز را شناسایی و بموقع با آن مقابله نماییم.

1402/04/26
14:19:42
5.0 / 5
329
تگهای خبر: تجربه , تولید , جهاد كشاورزی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
گل چرم