تقویت بهره مندی فنی و آموزشی ایران با کسب ریاست شورای بین المللی

تقویت بهره مندی فنی و آموزشی ایران با کسب ریاست شورای بین المللی

به گزارش گل چرم، مجری طرح زیتون کشور اظهار داشت: انتخاب ایران به ریاست دوره ای شورای بین المللی زیتون، بهره مندی از مزایای فنی، آموزشی و ترویجی این شورا را برای کشور تقویت می کند.



به گزارش گل چرم به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، جواد میرعرب رضی، مجری طرح زیتون کشور با اشاره به اینکه انتخاب ایران به ریاست دوره ای شورای بین المللی زیتون، بهره مندی از مزایای فنی، آموزشی و ترویجی این شورا را برای کشور تقویت می کند. اظهار داشت: ریاست دوره ای شورای بین المللی زیتون همینطور فرصت مغتنمی برای شناساندن ظرفیتهای ایران در زمینه زیتون، توان تولید سرزمینی، تولید انواع نهال، کشت بافت و توانمندی های تخصصی به کشورهای عضو است.
وی در رابطه با چگونگی انتخاب کشورها بعنوان رئیس دوره ای شورای بین المللی زیتون عنوان کرد: مکانیزم ریاست شورای بین المللی زیتون به صورت دوره ای بر مبنای حروف الفبا و با رای گیری اعضا صورت می گیرد.
میرعرب رضی افزود: هر کشور عضو در زمان بندی های یک یا دو ساله، ریاست را برپایه مکانیزم های انتخاباتی، برعهده خواهد داشت.
وی در رابطه با اعضای این شورا خاطرنشان کرد: ۴۴ کشور زیتون خیز، عضو این شورا هستند که شامل بیشتر از ۹۵ درصد تولیدکنندگان زیتون در این شورا می شود.
مجری طرح زیتون کشور در همین حال اظهار داشت: کشورهای اروپایی تولید کننده زیتون در چارچوب اتحادیه اروپا دارای یک حق رای در این شورا هستند و ازاین رو هر بیست سال یک مرتبه، این ریاست با رای حداکثر مطلق کشورهای عضو که ۸۲ درصد حق عضویت خویش را پرداخت کرده اند، بر عهده ایران قرار می گیرد.
وی دستیابی به آمار دقیق میزان مصرف، واردات و صادرات میوه زیتون و روغن زیتون در جهان و کوشش برای پیشگیری از نوسانات شدید قیمتی با همگرایی و همکاری در نظام تعرفه ای را از برنامه های مهم این شورا عنوان نمود.
میرعرب رضی افزود: این شورا با برگزاری دوره های آموزشی و ترویجی، پشتیبانی از برگزاری اقداماتی ترویجی فرهنگی همچون نمایشگاه ها، فستیوال های تخصصی، پنل های کاربردی برای تمام اعضای زنجیره ارزش زیتون از تواید کنندگان تا مصرف کنندگان؛ به دنبال بالا بردن میزان تولید، افزایش کیفیت و میزان مصرف روغن زیتون بعنوان روغن سلامت محور است.
وی عنوان کرد: تهیه و همگام سازی استانداردهای انواع روغن زیتون و مشخصات کمی و کیفی یکی از عمده ترین اقدامات شورای بین المللی زیتون در جهت افزایش کیفیت این محصول است.
مجری طرح زیتون کشور به اجرای طرح THOC۲ از جانب این شورا اشاره نمود و اظهار داشت: شورای بین المللی زیتون در این طرح با در اختیار قرار دادن ارقام زیتون به صورت نهال های سالم و بااصالت به دنبال افزایش کمی محصول است.
وی در رابطه با کاهش اثرات تغییر اقلیم بر تولید زیتون در کشورهای عضو هم اذعان داشت: این شورا با برگزاری دوره های آموزشی در رابطه با تغییرات اقلیمی، کارشناسان کشورهای عضو را از بروزترین مطالب در مورد تغییرات اقلیمی آگاه می کند.


منبع:

1402/09/06
13:44:45
5.0 / 5
196
تگهای خبر: آموزش , اتحادیه , استاندارد , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
گل چرم