یك مقام مسئول اعلام كرد:

نیمی از نان در كشور با جوش شیرین تولید می گردد

نیمی از نان در كشور با جوش شیرین تولید می گردد

گل چرم: دبیر سندیكای خمیرمایه بابیان اینكه صادرات این محصول در۶ماهه امسال ۲۸ درصد كاهش یافته است، اظهار داشت: نیمی از نان های كشور بدون استفاده از خمیرمایه وبامواد مضری مانندجوش شیرین وجوهر قند تولیدمی شود.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، مجید پارسایی دبیر سندیكای خمیرمایه ایران در نشستی خبری با اشاره به اینكه باید مردم را با تأثیرات مطلوب استفاده از خمیرمایه در تولید نان آشنا نماییم، اظهار داشت: مردم باید بدانند كه مصرف جوش شیرین در تولید نان چه خطراتی برای سلامت آنها دارد.
وی با اشاره به اینكه خمیرمایه سبب ماندگاری نان می گردد و دورریز آنرا كمتر می كند، اضافه كرد: همینطور این محصول در سلامت و اقتصادی كردن تولید، نقش بسیار مهمی دارد.
دبیر سندیكای خمیرمایه ایران از عدم توجه به سلامت نان در روز جهانی غذا انتقاد نمود و اظهار داشت: در روز جهانی غذا معمولاً به استفاده از موادی مانند شكر، نمك و روغن اشاره می گردد اما متأسفانه به نان كه بخش مهمی از غذای مردم را تشكیل می دهد و یكی از بزرگترین معضلات كشور است، توجه كافی نمی گردد.
پارسایی با تاكید بر اینكه این فرهنگ مطالبه گری باید در مردم رشد كند كه خواهان نانی باشند كه با خمیرمایه تولید شده باشد، خاطرنشان كرد: هم اكنون تفاوت قیمت زیادی بین خمیرمایه و جوش شیرین وجود ندارد و نمی توان اظهار داشت كه استفاده از جوش شیرین برای تولیدكنندگان نان باصرفه تر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط نگهداری نان اضافه كرد: كیسه های پلاستیكی سبب تولید سرطان می گردد. در این راستا كیسه های پارچه ای با كمك سندیكا در اختیار مردم قرار می گیرد تا بتوانند نان های خویش را در این كیسه ها قرار دهند.
دبیر سندیكای خمیرمایه ایران اظهار نمود: دمای پایین یخچال (۴ درجه سانتیگراد) مناسب ترین دما برای بیات شدن نان است درحالی كه خیلی از مردم نان را در همین شرایط نگهداری می كنند.
پارسایی اظهار داشت: نان باید در شرایط فریز و ۱۸- درجه سانتیگراد نگهداری و هنگام استفاده از حالت انجماد خارج شود تا سالم و باكیفیت باقی بماند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه در ۶ ماهه نخست سال ۹۶ حدود ۱۶ هزار و ۷۰۰ تن خمیرمایه در كشور تولید شده است، اضافه كرد: در ۶ ماهه امسال ۱۵ هزار و ۸۸۰ تن از این محصول در كشور تولید شده كه با كاهش ۵ درصدی مواجه بوده است.
دبیر سندیكای خمیرمایه ایران با اشاره به اینكه در ۶ ماهه سال ۹۶، ۱۰ هزار و ۲۰۰ تن خمیرمایه در كشور مصرف شده است، اظهار داشت: در ۶ ماهه امسال این عدد به ۱۰ هزار و ۹۰۰ تن رسیده كه ۷ درصد رشد داشته است. همینطور صادرات این محصول با كاهش ۲۸ درصدی از ۶۵۰۰ تن در ۶ ماهه سال ۹۶ به ۴۶۸۰ تن در ۶ ماهه ۹۷ رسیده است.
پارسایی با اشاره به اینكه افزایش مصرف داخلی خمیرمایه، اتفاق بسیار خوبی است، تاكید كرد: امیدوار هستیم این روند تداوم داشته باشد چون كه برای سلامت جامعه اهمیت زیادی دارد.
وی با اشاره به كاهش صادرات این محصول اظهار داشت: این اتفاق به علت جریانات ارزی و مقرراتی كه وضع شد، رخ داد. همینطور اغلب صادركنندگان خمیرمایه، توان دریافت ارز از خارج را ندارند چون كه فروش ها همه بر اساس ریال است و همین مسئله صادركنندگان را دچار مشكلات اساسی كرده است.
این فعال بخش خصوصی افزود: بر مبنای نرخی كه در گمرك ثبت شده، زمانی كه ما یك كیلوگرم خمیرمایه صادر می نماییم، باید معادل ۲.۳۷ دلار ارز به كشور برگردانیم این در شرایطی است كه صادركنندگان محصول خویش را به این قیمت نمی فروشند و قیمت فروش ما ۱.۵ دلار است. ازاین رو چگونه می توانیم ۲.۳۷ دلار برگردانیم؟ در این شرایط در سامانه برای ما بدهی صادراتی تولید می گردد كه همین مسئله سبب كاهش صادرات شده است.
پارسایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه نصف نان های كشور بدون استفاده از خمیرمایه تولید می شود، اظهار داشت: این یك چالش بزرگ است. نیاز سالانه كشور به خمیرمایه ۴۰ هزار تن است درحالی كه هم اكنون ۲۰ هزار تن از این محصول استفاده می گردد و برای تولید باقی نان ها، از فرآورده های مضری چون جوش شیرین و جوهر قند استفاده می نمایند.
وی با اشاره به اینكه قیمت نان طی پنج سال اخیر افزایشی نداشته است، اضافه كرد: وظیفه سندیكا این بوده كه در این زمینه با صنایع نان همكاری كند بنابراین حداكثر قیمتی كه برای خمیرمایه ۹۷/۷/۱ اعمال شده، تنها ۱۰ درصد بوده است.


1397/07/30
13:10:09
5.0 / 5
3807
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
گل چرم