رییس كمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران:

زنجیره فولاد درست مدیریت شود، برنامه ها محقق خواهد شد

زنجیره فولاد درست مدیریت شود، برنامه ها محقق خواهد شد

به گزارش گل چرم طبق اعلام رئیس كمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران، با مدیریت درست زنجیره فولاد، علاوه بر این كه ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا ۱۴۰۴ محقق خواهد شد، در زمینه تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنعت فولاد هم مشكلی نخواهیم داشت.


به گزارش گل چرم به نقل از ایسنا، بهرام شكوری در دهمین همایش و نمایشگاه چشم انداز صنعت فولاد و سنگ آهن ایران با نگاهی به بازار، اظهار داشت: باتوجه به اینكه مقدار متعادل (نُرم) سرانه مصرف فولاد جهان، ۲۴۰ كیلوگرم است، سرانه مصرف ایران ۲۶۶ كیلوگرم است.
وی اظهار نمود: بهتر است وزارت صمت در قیمت گذاری دخالت نكند تا بلكه اتفاقات مثبت افتاده و بخش خصوصی بتواند با سیستم خصوصی و افكار خصوصی كار را پیش برده و برنامه های خویش را عملی كند. با مدیریت صحیح زنجیره فولاد، دیگر دغدغه ای در تولید فولاد وجود ندارد و مواد معدنی آن هم تأمین خواهد شد. اگر مدیریت زنجیره فولاد درست باشد، هم ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا ۱۴۰۴ محقق خواهد شد و هم در زمینه تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنعت فولاد مشكلی نخواهیم داشت.
رئیس كمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینكه چالش های تداوم تولید برای تولید فولاد در افق ۱۴۰۴ شامل تأمین مواد اولیه، آب و حمل و نقل است، اظهار داشت: یكی از اشكالات ما در سنگان باتوجه به طرح های توسعه ای این است كه تولید می نماییم اما در حمل و نقل آنها مشكل داریم؛ بنابراین لازم است كه تمهیداتی در این حوزه صورت گیرد.
این عضو خانه معدن ایران اظهار نمود: باتوجه به اینكه در سایر مواد معدنی طرح جامع وجود ندارد، لازم است به طرح جامع فولاد عمل نماییم. تولید فولاد خام در سال ۹۷ حدود ۲۵ میلیون تن بوده است. باید برای ظرفیت مازاد در كشور فكر شود. ۱۲۰ میلیارد متر مكعب متوسط بارش كشور است كه می توانیم ۹۶ میلیارد متر مكعب آنرا استفاده نماییم. باتوجه به اینكه صنعت حدود ۲ درصد آب را استفاده می نماید، باید با عنایت به شرایط خشك و نیمه خشك كشور، استفاده از آب مدیریت شود. تنها ۲۲ درصد از طرح های فولادی در سواحل آبی بوجود آمده است. می توانیم ۲۰ میلیون تن ظرفیت صادراتی را به سواحل منتقل كرده كه در اینصورت با انتقال به سواحل، بطور قطع مشكل آب هم حل خواهد شد.
در ادامه این همایش، حمیدرضا عظیمیان - مدیرعامل فولاد مباركه - اظهار داشت: فولادی ها به شدت نگران تأمین مواد اولیه خود هستند. به نظر می آید فولادسازان باید توجه داشته باشند كه در ۱۰ سال آینده تقاضای فولاد خاص به ۳۵ درصد می رسد. لازم است كه برای تولید فولاد خاص برنامه ریزی شود و به فكر نسل چهارم تكنولوژی باشیم. اگر بخواهیم در بازار با قدرت حاضر شویم، باید تكنولوژی نسل چهارم را بپذیریم. فولاد مباركه در بخش تكنولوژی، نقشه راه تكنولوژ شدن را طراحی نموده كه سبب صرفه جویی حدود چهار هزار قطعه و ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان شده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۴، بیشتر از ۱۶ میلیون تن مصرف نخواهیم داشت، پس صادرات برای ما یك اجبار خواهد بود و باید به فكر گسترش صادرات باشیم. ضمن اینكه با عنایت به تحریم ها، بومی سازی و ایجاد ساخت داخل یك اجبار است.
مدیرعامل فولاد مباركه با اشاره به اینكه قدرت و نفوذ فولاد مباركه در اقتصاد و صنعت سبب می شود تا همیشه دشمن، فولاد مباركه را در فهرست تحریم ها قرار دهد اظهار داشت: سیاستگذاران فكری به حال فولادساز شدن معدنی ها و معدنی شدن فولادسازان بكنند؛ چون كه این وضعیت به نفع هیچ یك از این دو بخش نیست. ضمن اینكه فولاد مباركه برای اجرای طرح های خود نیازمند ثانویه شدن قوانین است. تعدد بیش از اندازه همایش ها و نمایشگاه ها منجر به دلزدگی می شود بنابراین درخواست می شود كه در این حوزه پایشی صورت گیرد.
او در آخر در جمع خبرنگاران با اشاره به اینكه فولاد مباركه حمایت ویژه می خواهد، اظهار داشت: نگرانی ما از تحریم ها نیست، از عدم حمایت لازم داخلی است. انتظار داریم فولاد مباركه به طور ویژه حمایت شود. برای اجرای طرح های توسعه نیازمند حمایت ویژه هستیم.
عظیمیان همینطور اظهار نمود: شهید سلیمانی فقط برای كرمان نبود برای كل ایران بود، همانطور كه شهید خرازی فقط برای اصفهان نبود. باید ملی نگاه نماییم چون كه منافع ما به هم گره خورده است. فولاد مباركه جزو مظنونین همیشگی آمریكا است كه علت آن هم قدرت دشمن است. هر وقت آمریكا تحریمی را اعمال می كند اسمی هم از فولاد مباركه می آورد.



1398/11/01
21:42:37
5.0 / 5
5679
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
گل چرم