دبیر انجمن واردكنندگان برنج مطرح كرد

سیاست یک بام و دوهوای دولت در تنظیم بازار برنج!

سیاست یک بام و دوهوای دولت در تنظیم بازار برنج!

به گزارش گل چرم دبیر انجمن واردکنندگان برنج اظهار داشت: وزیر جهادکشاورزی به سبب فشار نماینده ها با چهار ماه دوره ممنوعیت واردات برنج موافقت نمود. همین طور دولت برای تنظیم بازار 100 هزار تن برنج خارجی توسط شرکت تجاری دولتی وارد بازار کرد. سوال اینجاست آیا این مساله به تنظیم بازار کمک می کند؟ اگر بحث وارد کردن برنج به بازار بود بخش خصوصی می توانست این کار را انجام دهد دیگر نیازی به استفاده از ذخیره احتیاطی نبود.


مسیح کشاورز در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه با رعایت سلسله مراتب اداری به مدیران معاونین و وزیر جهادکشاورزی درباب تنظیم بازار برنج خارجی نامه ای ارسال کردیم ولی جوابی حاصل نشد، اظهار نمود: بنا بر این تصمیم گرفتیم که مسائل و مشکلات موجود دراین زمینه را طی نامه ای برای رییس جمهوری و معاون اول تشریح نماییم. مضمون نامه ها هم حدودا یکی بود و در آنها به صراحت بیان کردیم که تصمیم گیری دولت درباب برنج بدون حضور بخش خصوصی سیاسی و بحران زا است.
وی افزود: تقاضا کرده بودیم دوره ممنوعیت برنج به دوماه تقلیل یابد. این درخواست دو مزیت داشت. یکی این که بارهای رسوبی در گمرک خارج می شد و بازار گرفتار کمبود و گرانی نمی شد. دیگر این که بازار برنج ایرانی نیز تحت تاثیر کمبود و گرانی برنج خارجی قرار نمی گرفت و به این حد گران نمی شد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج افزود: وزیرجهادکشاورزی به سبب فشار نماینده ها با چهار ماه دوره ممنوعیت واردات برنج موافقت نمود. همین طور دولت برای تنظیم بازار ۱۰۰ هزار تن برنج خارجی توسط شرکت تجاری دولتی وارد بازار کرد. سوال اینجاست آیا این مساله به تنظیم بازار کمک می کند؟ اگر بحث وارد کردن برنج به بازار بود بخش خصوصی می توانست این کار را انجام دهد دیگر نیازی به استفاده از ذخیره احتیاطی نبود.
بگفته وی استفاده از ذخیره برنج احتیاطی و خرید باردیگر آن مسئله ساز است، نیازمند ارز بوده و نتایج منفی در پی دارد. چرا دولت از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده نکرد؟ اگر دوره ممنوعیت واردات برنج است چرا دولت سیاست یک بام و دوهوا در پیش گرفته است؟
کشاورز در ادامه اشاره کرد: تصمیم دولت در خصوص ورود شرکت تجاری دولتی به بخش تنظیم بازار برنج و توزیع ۱۰۰ هزار تن برنج نادرست بوده است، برای اینکه نه فقط با صد هزار تن برنج بازار تنظیم نمی گردد بلکه برنج ایرانی هم تحت تاثیر قرار گرفته است؛ بطوریکه ورود برنج خارجی با قیمت ۱۸۵۰۰ تومان به بازار موجب رکود در بازار برنج ایرانی هم خواهد شد. از طرفی همگام با توزیع برنج دولتی پای دلالان و واسطه ها به بازار باز خواهد شد آنها مسیر توزیع را به انحراف می کشند و برنج با قیمت مد نظر به دست جامعه هدف نمی رسد.

وی مناسب ترین راه حل برای خروج از این وضعیت را آزادسازی واردات برنج از شروع مهرماه دانست و اضافه کرد: با این آزادسازی بارهای موجود در گمرک وارد بازار می شدند شائبه کمبود و گرانی برنج خارجی پیش نمی آمد و قیمت برنج ایرانی نیز تا به این حد غیرمنطقی بالا نمی رفت.




منبع:

1400/07/04
20:12:36
5.0 / 5
759
تگهای خبر: بازار , خرید , كشاورزی , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
گل چرم