یك مقام صنفی:

تولید تن ماهی از ۶۵۰ میلیون عدد در سال به ۲۵۰ میلیون عدد رسید

تولید تن ماهی از ۶۵۰ میلیون عدد در سال به ۲۵۰ میلیون عدد رسید

گل چرم: نایب رییس سندیکای کنسرو ایران ضمن اشاره به این که ستاد تنظیم بازار در مورد قیمت کنسرو تن ماهی هنوز تصمیم نگرفته است، از کاهش تولید تن ماهی از 650 میلیون عدد در سال به 250 میلیون عدد آگاهی داد.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، مسعود بختیاری امروز در نشست خبری اظهار داشت: نظام قیمت گذاری در کشور پیچیده و بغرنج است؛ کالاهایی که قیمت مواد اولیه آن مشمول قیمت گذاری پیشینی نمی شود نباید برای آن کالا قیمت دستوری در نظر گرفت.
نایب رییس سندیکای صنایع کنسرو در مورد قیمت کنسرو تن ماهی، اضافه کرد: باتوجه به قیمت ماهی تن و هزینه حمل قیمت مدنظر تولیدکنندگان برای هر کنسرو تن ماهی ۴۶ هزار و ۹۰۰ تومان بود اما به ما گفتند برای پشتیبانی از مصرف کنندگان و گذر از شرایط بحرانی قیمت تن ماهی زیر ۴۰ هزار تومان باشد؛ در همین راستا ستاد تنظیم بازار مجوز قیمت ۳۵ هزار تومان را صادر کرد.
وی افزود: از ۱۰۰ روز پیش درخواست اصلاح قیمت را دادیم اما توجهی به این درخواست ما نشده است؛ از شروع آبان ماه با موافقت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، واحدهای تولیدی قیمت ۳۹ هزار و ۹۰۰ تومان را برای قیمت مصرف کننده روی کالا درج کردند اما ستاد تنظیم بازار هنوز هیچ تصمیمی در این رابطه نگرفته است؛ بدین سبب درخواست ما از ستاد تنظیم بازار این است که با این قیمت ۳۹ هزار و ۹۰۰ تومان موافقت کنند تا از جریمه و برخورد تعزیراتی جلوگیری شود.
بختیاری اضافه کرد: هفتم آبان ماه قرار بود ستاد تنظیم بازار در این خصوص تصمیم گیری کند اما با گذشت نزدیک به ۲۰ روز هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
وی در مورد وضعیت تولید تن ماهی، اظهار داشت: برمبنای برآوردهای سازمان شیلات، طی ۴ سال تولید کنسرو تن ماهی از ۶۵۰ میلیون عدد به ۲۵۰ میلیون عدد در سال رسیده است. کاهش حجم تولید این نگرانی را تقویت کرده است که معیشت صیادان به مخاطره بیفتد.
معاش ۴۰ هزار صیاد سیستان و بلوچستانی به تن ماهی گره خورده است
نایب رییس سندیکای صنایع کنسرو اشاره کرد: بیش از ۴۰ هزار صیاد در جنوب سیستان و بلوچستان مشغول فعالیت هستند؛ بدین سبب تعطیلی واحدهای تن کننده کنسرو تن ماهی با معیشت این افراد گره خورده است.
وی با اشاره به لزوم حذف قمیت گذاری دستوری در این صنعت، اظهار داشت: تعدد و تکثر واحدهای تولیدکننده تن ماهی در کشور زیاد است بدین جهت آنها به جهت اینکه سهم بیشتری از بازار به دست بیاورند کف قیمت را در نظر می گیرند.
بختیاری در مورد وضعیت تقاضا نیز اشاره کرد: قدرت خرید مصرف کنندگان کم شده و به تبع آن تقاضای تن ماهی نیز طی ۴ سال نسبت به قبل کم شده است؛ در حقیقت می توان گفت حجم صنعت کنسرو تن ماهی طی ۴ سال به کمتر از نصف رسیده است.
وی در مورد صادرات هم اظهار داشت: تولیدات تن ماهی بیشتر در بازار داخلی مصرف می شود و قسمتی از آن به افغانستان، عراق، سوریه، اتحادیه اروپا و آمریکا صادر می شود.
بختیاری در ادامه اظهار داشت: دولت باید از مصرف کننده حمایت کند وزارت بهداشت سالیانه لیستی به وزارت اقتصاد می دهد و کالاهایی که باید از مالیات بر ارزش افزوده معاف شوند را اعلام می کند سال قبل تن ماهی در این فهرست بود اما از آنجا که سازمان امور مالیاتی مالیات قابل توجهی از صنایع غذایی دریافت می کند امسال از این فهرست خارج شد.
وی اضافه کرد: درخواست ما از دولت این است که اگر هم قیمت گذاری دستوری را حذف نمی کند حداقل این صنعت را از مالیات بر ارزش افزوده معاف کند.
علی پرتو عضو سندیکای صنایع کنسرو نیز در مورد تعطیلی واحدهای تولیدی، اظهار داشت: طی ۳ ماه گذشته بیش از ۳۰ درصد از واحدهای تولیدی تعطیل شدند اما مصرف نتیجه عکس پیدا کرده است و میزان تقاضا برای خرید تن ماهی بالا رفته است.

1401/08/29
14:45:59
5.0 / 5
436
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
گل چرم