نکات بهداشتی سازمان دامپزشکی بمناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی

نکات بهداشتی سازمان دامپزشکی بمناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی

به گزارش گل چرم، به علت وقوع احتمالی بیماری های مشترک بین انسان و دام، جهت حفظ سلامت عزاداران و مصرف کنندگان و به منظور پیشگیری ازسرایت این بیماری ها بر ضرورت پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر تاکید گردیده است.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، امین اسدی، مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: به علت وقوع احتمالی بیماری های مشترک بین انسان و دام، جهت حفظ سلامت عزاداران و مصرف کنندگان، و به منظور جلوگیری از سرایت این بیماری ها بر ضرورت پرهیز جدی از کشتار دام در سطح شهر، معابر عمومی، منازل و در راه حرکت هیئت ها و دسته های سوگواری تاکید شده است.
مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: با عنایت به فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و اجرای سنت ذبح دام به منظور طبخ نذورات توسط هیئت های سوگواری در تکایا، مساجد، و مراکز طبخ غذا، سازمان دامپزشکی کشور به منظور تأمین بهداشت عمومی و جلوگیری از بروز و شیوع بیماری های خطرناک و مشترک میان انسان و دام از قبیل تب کریمه- کنگو، بروسلوز، شاربن و…، سفارش های بهداشتی را به شرح زیر اعلام نموده و رعایت آنها را ضروری دانسته:
۱- از خرید و کشتار دام های تب دار و بیمار جداً اجتناب شود.
۲- دام نذری از میادین عرضه دام که تحت نظارت دامپزشکی است خریداری شود.
۳- از خرید دام دارای ظاهر نامناسب و علائمی از قبیل لنگش، قرمزی چشم و ریزش ترشحات از چشم و بینی، خودداری شود.
۴- برای پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های مشترک میان انسان و دام و آلودگی های محیط زیست، از کشتار دام در محل های سوگواری، معابر عمومی، منازل و در مقابل دسته های سوگواری جداً خودداری شود.
۵- لازم است در کلیه مراحل خریداری دام، ذبح دام، جدا کردن آلایش (جگر سفید و سیاه، قلب و کلیه ها) و قطعه قطعه کردن گوشت، حتما از دستکش استفاده گردد.
۶- ضروریست لاشه دام ذبح شده پیش از قطعه بندی، برای حذف عوامل بیماری زا، به مدت ۲۴ ساعت و آلایش آن (دل، جگر، قلوه و…) به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه یخچال نگهداری و سپس نسبت به قطعه قطعه کردن و مصرف آنها اقدام گردد.
۷- در صورت خریداری گوشت نذری از قصابی ها، حتما به قصابی های مجاز رجوع و به وجود مهر دامپزشکی و برچسب مشخصات گوشت مانند تاریخ مصرف و… بر روی لاشه، توجه گردد.
لاشه ای که فاقد این مشخصات باشد، از کشتار غیرمجاز تهیه شده است و پیگرد قانونی دارد.
۸- هنگام ذبح دام لازم است از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس مناسب استفاده گردد.
۹- از مصرف گوشت، جگر و دیگر احشای خوراکی دام به صورت خام و نیمه پخته جداً خودداری شود.
۱۰- افرادی که مبادرت به خرد کردن و قطعه بندی لاشه دام قربانی می کنند ضمن استفاده از دستکش، از خوردن، آشامیدن، کشیدن سیگار و… جداً اجتناب کنند.
در صورت وجود هرگونه زخم یا خراش در سطح پوست، به هیچ وجه به دام زنده و لاشه آن دست زده نشود.
11- کشتارگاه های کشور در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی فعال می باشند و هیئت های مذهبی، خیرین و شهروندان به منظور رعایت شرایط بهداشتی دام خویش را از میادین و مکانهای مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه و با عنایت به کنترل و بررسی دام قبل، حین و بعد از کشتار آنرا در کشتارگاه قربانی نمایند و از کشتار در اماکن عمومی به صورت جدی خودداری نمایند.
لازم به ذکر است کلیه خدمات در کشتارگاه ها به صورت مجانی است.
وی اضافه کرد: سامانه ارتباطات مردمی ۱۵۱۲ دامپزشکی پاسخگوی سوالات مردم در سطح کشور است.


منبع:

1402/05/07
09:58:44
5.0 از 5
350
تگهای خبر: جهاد كشاورزی , خدمات , خرید , كشاورزی
این مطلب را گل چرم می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان گل چرم در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
پربیننده های گل چرم

چالشی های گل چرم

تازه های گل چرم

گل چرم