۶۰ درصد تولیدات کشاورزی در زمینهای کلاس ۳ و ۴ است

۶۰ درصد تولیدات کشاورزی در زمینهای کلاس ۳ و ۴ است

به گزارش گل چرم، رئیس سازمان تات در عرضه راهبردی برای پیشگیری از تغییر اراضی کاربری زمینهای زراعی، اظهار داشت: 60 درصد تولیدات بخش کشاورزی ناشی از کشت در زمینهای درجه 3 و 4 است.



به گزارش گل چرم به نقل از مهر، سیدمجتبی خیام نکویی، رییس کمیسیون تخصصی کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، در نشست اعضای این کمیسیون که در محل مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار گردید، با اعلان اینکه این کمیسیون فرا دستگاهی است که با نقش آفرینی در مسائل کلان بخش کشاورزی می تواند تأثیرگذاری داشته باشد، اظهار داشت: تشکیل جلسات کمیسیون در دوره ی جدید باید در امتداد ایجاد تحول در بخش کشاورزی باشد و در این راستا، تغییر نگاه اعضای کمیسیون از بخشی نگری به کلان نگری بمنظور انجام کارهای بزرگ در حوزه کشاورزی ضرورت دارد.
وی این کمیسیون را به عنوان کمیسیونی راهبردی در بخش کشاورزی عنوان نمود و اظهار داشت: این کمیسیون باید به بازوی مشورتی مسؤولان ارشد کشور در عرصه امنیت غذایی تبدیل گردد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) بر نقش کمیسیون در ارائه راهبردی برای جلوگیری از تغییر اراضی کاربری زمینهای زراعی اصرار کرد و اظهار داشت: ۶۰ درصد تولیدات بخش کشاورزی ناشی از کشت در زمینهای درجه ۳ و ۴ کشاورزی در کشور است.
وی ارائه راهبرد برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی و کاهش تراز منفی تجاری را یکی از ماموریت های کمیسیون کشاورزی، امنیت غذایی، آب و منابع طبیعی شورای عالی عتف عنوان نمود که در اتخاذ راهبردها باید این مساله مورد توجه قرار گیرد.
خیام نکویی بر اتخاذ راهبردهای کلان در امتداد تراز شدن تعدادی از ناترازی های بخش کشاورزی اصرار کرد و اظهار داشت: مطالبه گری از دستگاه های مرتبط باید در دستور کار این کمیسیون باشد.
به گفته وی، اجرای سند امنیت غذایی می تواند کشور را به یک نقطه پایدار و اقتدار آفرین در امنیت غذایی برساند و ایجاد سازوکارهای کلان، رصد و پایش نظارت و ارزیابی سند امنیت غذایی در این کمیسیون ضرورت دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که اعضای این کمیسیون باید نگاه اقتصادی در بخش کشاورزی داشته باشند، اظهار داشت: با توجه به این که ۹۸ درصد محصولات کشاورزی توسط بخش خصوصی تولید می شود، تصمیم های اتخاذ شده در این کمیسیون باید در ظرف اقتصادی مورد عیارسنجی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: وضع موجود کشاورزی در کشور ایران یک وضعیت معیشتی با ارزش افزوده کم است که باید به سمت اقتصادی سوق پیدا کند.
رئیس سازمان تات اشاره کرد: حضور اعضای کمیسیون در حوزه میدانی جز برنامه های جدید سال جاری است که سبب تصمیمات تحول آفرین در کشور خواهد شد.


1403/02/30
10:03:12
5.0 / 5
612
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
گل چرم