یك مقام مسئول:
تولید علوفه سالانه ۵ درصد افزایش می یابد
به گزارش گل چرم مدیركل دفتر غلات و محصولات اساسی اظهار داشت: برنامه داریم تا تولید علوفه در كشور را سالانه 5 تا 6 درصد افزایش دهیم.
به گزارش گل چرم به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، فرامک عزیز کریمی مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه «روز مزرعه انواع محصولات علوفه ای پاییزه» با اشاره به اینکه تولید علوفه برای امنیت غذایی در کشور بسیار حائز اهمیت می باشد، اظهار داشت: تامین گوشت، شیر و مایحتاج مردم در گرو تولید علوفه است.
وی افزود: سالانه در حدود ۲۰ میلیون تن محصولات علوفه ای در کشور تولید می شود که بیشتر از ۸۵ درصد این تولیدات شامل دو محصول یونجه و ذرت علوفه ای است.
کریمی با اشاره به اینکه فصل رشد این محصول در فصل گرم و تابستان است، خاطرنشان کرد: برای تولید این محصول آب زیادی مصرف می شود و این در شرایطی است که کشور ما شرایط خوبی به لحاظ منابع آب ندارد و ما موظف هستیم به دنبال محصولاتی باشیم که به لحاظ بهره وری شاخصهای بالاتری داشته باشند و بتوانیم از بارندگی های فصل پاییز و زمستان استفاده نماییم.
وی افزود: گیاهان گرامینه (گراس ها) پتانسیل تولید در پاییز را دارد؛ هم اکنون این تولید به صورت نمونه در کرت های حدود ۱۰ و ۱۵ متری تولید شده و امروز برخی از همکاران، کشاورزان و دامداران پیشرو از نزدیک آنها را مشاهده کنند؛ یقین می یابند که علوفه تنها در فصل تابستان رویش ندارد و می توانیم با عنایت به بارش باران این مزارع را رشد دهیم و تنها و یک تا دو بار آنرا آبیاری نماییم.
مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی یاداور شد: این گیاهان با بهره وری بالا و کمترین آب مصرفی، تولید خوبی دارند، هر کدام از این رقم ها برای اقلیم و منطقه خاصی قابل رشد هستند.
وی افزود: هدف ما در طرح علوفه آن است که فشار تولید علوفه را به فصل پاییز و زمستان منتقل نماییم تا از آب باران و کم بودن تبخیر در فصل پاییز و زمستان بهره مند شویم.
وی با تاکید بر اینکه این ارقام می تواند جایگزین خوبی برای سال هایی با تابستان گرم باشند، افزود: انشاالله این ارقام را به عرصه ببریم و در توسط کشاورزان توسعه دهیم و بخشی از نیاز را مرتفع نماییم.
مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی اظهار داشت: برنامه داریم تا تولید علوفه در کشور را سالانه ۵ تا ۶ درصد و متعاقب آن، تولید شیر را سالانه ۳ تا ۴ درصد افزایش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: با عنایت به علوفه کیفی و کم آب بری که در یک برنامه ۵ ساله تولید می شود، پیشبینی می نماییم جهش خوبی را در تولید شیر و علوفه داشته باشیم.
مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی در انتها خطاب به کشاورزان و دامداران اظهار داشت: تفکر تولید علوفه نباید محدود به تابستان باشد و در پاییز می توانید با بهترین شرایط و کمترین آب، تولیدات خوب و کیفی داشته باشید.
منبع: گل چرم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب