دسترسی اقتصادی محصولات شیلاتی از مسیر فناوری می گذرد

دسترسی اقتصادی محصولات شیلاتی از مسیر فناوری می گذرد

به گزارش گل چرم، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج آن کشاورزی اظهار داشت: از مولفه های امنیت غذایی، دسترسی اقتصادی می باشد و محصولات شیلاتی در این حوزه احتیاج به تحقیق و توسعه دارد.



به گزارش گل چرم به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سیدمجتبی خیام نکویی در رویداد کارآفرینی نوآورانه دانش بنیان و اشتغال آفرین حوزه شیلات، تأمین امنیت غذایی را رسالت مهم وزارت جهاد کشاورزی خواند و اظهار داشت: امنیت غذایی در واقع رسالت دولت هاست و در کشور ما، عمود خیمه امنیت غذایی در وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
وی اضافه کرد: سازمان تات برای دستیابی پایدار به امنیت غذایی همه ظرفیت ها را در حوزه پژوهش، آموزش و ترویج سازماندهی می کند و امروز سازمان برای رسیدن به حاکمیت و اقتدار غذایی نیازمند انقلاب در بهره وری بخش کشاورزی است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ضمن اشاره به برآوردهای افزایش جمعیت در سال ۱۴۳۰ اظهار داشت: با احتساب آرا در افزایش جمعیت به ۱۰۳ میلیون نفر در ۴۰ سال آینده، نیاز غذایی جامعه به ۱۸۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت یعنی با ۱۲۵ میلیون تن تولید فعلی باید در افق ۱۴۰۶ به ۱۴۰، در سال ۱۴۱۰ به ۱۵۰ و در سال ۱۴۳۰ به ۱۸۰ میلیون تن دست یابیم تا بتوانیم امنیت غذایی پایدار را فراهم نماییم.
وی با بیان اینکه بهره وری سبد غذایی مردم از محصولات شیلاتی را هم اکنون قابل قبول نیست، اضافه کرد: فراهمی، دسترسی اقتصادی، سلامت و پایداری؛ چهار مؤلفه امنیت غذایی است و تولیدات شیلاتی ما در دسترسی اقتصادی با چالش های جدی مواجه اند که برای حل آن باید ارزان سازی این محصولات در دستور کار قرار گیرد و بدیهی است که ارزان سازی با بکارگیری علم و فناوری قابل تحقق است.
خیام نکویی کاهش خوراک دهی آبزی، اصلاح نژاد و تنوع شیلاتی را از مؤلفه های ارزان سازی فرآورده های شیلاتی برشمرد و اظهار داشت: با اختصاص گونه های مختلف ماهی در سبد غذایی دهک های جامعه، ضمن فراهم سازی دسترسی اقتصادی مردم به فرآورده های شیلاتی؛ با افزایش مصرف محصولات آبزی، سلامت آحاد جامعه هم تأمین می شود.
معاون وزیر در سازمان تات تصریح کرد: محصولات شیلاتی نسبت به سایر پروتئین ها از ارزش افزوده بیشتری برخوردار می باشد و تمام اجزای آن قابل استفاده می باشد، این در شرایطی است که سهم شیلات از ۱۲۵ میلیون تن غذای تولیدی کشور، ۱.۳ درصد را شامل می شود و این میزان باید به ۳ درصد افزایش یابد و این مهم با متناسب سازی ظرفیت بخش خصوصی و دانشگاهی در کنار حوزه های اجرایی و برنامه سازماندهی شده در بازه زمانی ۴ ساله قابل دسترسی است.
خیام نکویی در ادامه، افزایش ثروت ملی و ارتقای سلامت جامعه را از مزایای محصولات شیلاتی خواند و اظهار داشت: با تحول در خوراک آبزیان و تمرکز بر تولید واکسن و کیت بیماری آبزیان و پرورش انواع میکروجلبک و ماکروجلبک و استخراج رنگدانه، ارزش افزوده را ارتقا می دهیم.
به گفته وی، تمرکز بر ماهیان زینتی که مورد تقاضای فراوان در منطقه ماست، می تواند بعنوان یک ظرفیت تولید ثروت توسط مؤسسه تحقیقات شیلات کشور مورد توجه قرار گیرد و هم فرآوری محصولات شیلاتی برای تولید صنایع آرایشی و بهداشتی از موارد قابل بررسی در این حوزه است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه گردشگری شیلات، برجسته ترین ظرفیت گردشگری کشاورزی به حساب می آید، اظهار داشت: این ظرفیت تابحال مغفول مانده، که با احیای آن می توانیم به ظرفیت بزرگی در تولید ثروت دست یابیم.
وی با تکیه بر ایجاد زیرساخت های اینترنتی در شیلات اظهار داشت: کسب و کارهای شیلاتی با ایجاد زیرساخت های اینترنتی گسترش خواهد یافت و همینطور با ایجاد دهکده فناوری و نوآوری شیلات توسط بخش خصوصی برای استقرار شرکتهای دانش بنیان ضریب نفوذ دانش و به دنبال آن افزایش بهره وری و دستیابی به امنیت غذایی پایدار محقق خواهد گردید.


منبع:

1401/12/09
12:07:54
5.0 / 5
355
تگهای خبر: آموزش , تولید , جهاد كشاورزی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
گل چرم