رئیس انجمن برنج استان خوزستان:

عراق برای خرید شلتوك خوزستان رغبت نشان نداده است

عراق برای خرید شلتوك خوزستان رغبت نشان نداده است

به گزارش گل چرم رئیس انجمن برنج استان خوزستان اظهار داشت: كشور عراق تابحال برای خرید شلتوك خوزستان رغبت نشان نداده است و این امر شلتوك كاران را با مشكل مواجه می كند.



محمد سواری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: استان خوزستان سومین استان برنج كار كشور پس از مازندران و گیلان است كه تمامی كشاورزان برنج كار آن با عشق و علاقه پایه كار هستند و فعالیت خوبی دارند.
وی با اشاره به زیر كشت رفتن ۲۱۰ هزار هكتار از اراضی خوزستان برای شلتوك بیان كرد: هم اكنون حدود ۶۳۰ هزار نفر در بخش برنج كاری فعال می باشند.
سواری اشاره كرد: شهرهای مختلف استان خوزستان از شمال شرق و غرب گرفته تا جنوب و همچون شهرهای دزفول، شوش، شوشتر، ایذه، اهواز، رامهرمز، رامشیر، سوسنگرد، كارون، حمیدیه و آبادان كشت شلتوك را انجام می دهند.
رئیس انجمن برنج استان خوزستان درباب برنامه ریزی های انجام شده برای این میزان از كشت شلتوك در خوزستان اظهار داشت: پس از خسارت های وارده سیل ۹۸ به كشاورزان استان خوزستان و از بین رفتن محصولات كشت زمستانه آنها در بهار سال جاری كه امكان برداشت را از آنها گرفته بود، دستور منع و محدودیت كشت تابستانه از طرف استاندار خوزستان صادر شد و برای همین مردم و جوانان شهرهای مختلف استان با عنایت به بالا بودن نرخ بیكاری نسبت به كشت محصولات كشاورزی مختلف همچون برنج اقدام نمودند.
كاشت به روش خشكه كاری
وی با اشاره به كافی نبودن زیرساخت و برنامه ریزی های لازم برای كشت شلتوك در استان خوزستان اظهار داشت: متأسفانه دیدگاه موجود در كشور برای كشت برنج در خوزستان مثبت نیست و وزارت نیرو و جهاد كشاورزی به دنبال حذف این كشت در استان هستند؛ با پیگیری و اطلاعیه های انجمن برنج كاران خوزستان و سازمان جهاد كشاورزی خوزستان روش خشكه كاری را در بین كشاورزان نهادینه كردیم كه آنها با این روش آب كمتری را مصرف می كنند.
سواری با اشاره به اینكه امسال هم ۵۰ درصد از برنج كاری های استان خوزستان به روش خشكی كاری انجام شد، بیان كرد: انتظار داشتیم كه مسئولان همت و رغبتی داشته باشند تا با كمك شركت بازرگانی یا قیمت تضمینی برنج را بالا برند و یا آنرا به صورت حمایتی و توافقی از كشاورزان خریداری كنند.
رئیس انجمن برنج استان خوزستان اظهار داشت: هم اكنون قیمت تضمینی خرید برنج هر كیلویی چهار هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شده است؛ این در صورتیكه همه می دانند در خوش بینانه ترین حالت ممكن ۵۰ درصد از شلتوك های برداشت شده به برنج تبدیل می شوند و با چنین به قیمتی عملاً نصف محصول شلتوك كشاورزان خریداری می شود كه این به ضرر آنها است.
بازار عراق به خوبی بررسی نشده است
سواری بیان كرد: به مسئولان اعلام كردیم كه نرخ خرید هر كیلو برنج را در چارچوب خرید توافقی افزایش دهد تا ضرری به كشاورزان وارد نشود؛ هر چند كه بنا به درخواست وزارت جهاد كشاورزی برای صادرات شلتوك دفتر صادرات وزارت صنعت، معدن و تجارت موافقت خودرا به گمرك اعلام و در نهایت گمرك نیز بلامانع بودن صادرات این محصول آن هم فقط از خوزستان را به مبادی خروجی این استان ابلاغ كرده ولی بنظر می رسد بازار فروش این محصول در عراق به خوبی بررسی نشده است.
وی عنوان كرد: با عنایت به اینكه خرده كشاورزان اطلاعات دقیقی از معاملات بین المللی و یا صادرات محصولات خود به خارج از كشور ندارند، دستور استاندار خوزستان برای عدم رایزنی خریداران عراقی به صورت مستقیم با برنج كاران خوزستانی خیلی هم خوب است؛ چون سندیكا و تشكلات مختلف با داشتن مشاوران حقوقی و تجاری نسبت به انجام صادرات محصول به صورت قانونی اقدام می كنند.
سواری اشاره كرد: كشورها خواستار ورود محصولات یا كالاهای مختلف معمولاً روند صادرات را برای كشور مقابل تسهیل می كنند اما تابحال طرف عراقی برای خرید محصول برنج یا شلتوك استان خوزستان رغبت نشان نداده است.
عراق هم تولید دارد
رئیس انجمن برنج استان خوزستان افزود: مسئولان استان خوزستان برای اثبات حسن نیت خود و اینكه مخالف صادرات نیستند، نسبت به ستاندن مجوز صادرات شلتوك و برنج اقدام نمودند ولی عراق معادل خوزستان تولید این محصول را دارد و هم اكنون هم شاید وضعیت امنیتی كشور روند صادرات را به تأخیر بیندازد.
سواری درباب صادرات شلتوك تر به عراق بیان كرد: حتی خود دولت عراق هم برنج شالی را به صورت خشك شده یعنی شالی كوبی خریداری می كنند.
وی با اشاره به وجود مشكلات برای خشك كردن برنج های تولیدی اظهار داشت: با عنایت به سطح زیر كشت شلتوك پیش بینی می شود كه حدود ۸۴۰ هزار تُن شلتوك از این اراضی تولید و در نهایت نیز بالغ بر ۴۲۰ هزار تن برنج خشك از آنها استحصال شود.
سواری اظهار نمود: با تدابیری كه اندیشیده شد، تمام واحدهای شالی كوبی حتی آنها كه نیمه فعال و یا تعطیل بودند را وارد مدار كردیم و هم اكنون ۲۵۰ كارخانه با تمام ظرفیت، توان و حتی سرمایه شخصی خود فعالیت می نمایند.
رئیس انجمن برنج استان خوزستان بیان كرد: زمان شروع برداشت شلتوك از اول ماه آبان است ولی هماهنگی های لازم از مهرماه انجام شده تا شاهد خسارت كشاورزان نباشیم.
سواری بیان كرد: اگر شركت توزیع برق خوزستان همكاری لازم را برای تأمین برق این كارخانه ها داشته باشد تا كشاورزان متضرر نشوند و شركت پخش فرآورده های نفتی نیز سوخت لازم برای تجهیزات این كارخانه های شالی كوبی را تأمین كند تا آنها سوخت را از بازار آزاد نگیرند (با توجه به مؤثر بودن در افزایش قیمت تمام شده تولید محصول) می توان از لطمه به كشاورزان جلوگیری كرد.
وی با اشاره به شاغل بودن ۵ هزار نفر در كارخانه های شالیكاری خوزستان اظهار داشت: در استان های دیگر كارخانه ها مشمول كمك های دولتی برای بیمه كاركنان خود هستند ولی در استان خوزستان این كارخانه ها از دریافت چنین كمك هایی محروم مانده و بطور قطع برای كارخانه داری كه فصلی كار می كند اصلاً صرفه اقتصادی ندارد كه بدون این حمایت ها نیروهای خودرا بیمه كنند.
سواری اظهار داشت: از تمامی مسئولان ملی و استانی تقاضا داریم تا اقدامات لازم را در زمینه بیمه یا طرح های حمایتی را از این كارخانه ها داشته باشند. این كارخانه ها سوله دارند و پس از دریافت شلتوك آنها را خشك و به صورت تدریجی به برنج تبدیل می كنند.


منبع:

1398/08/21
22:21:31
5.0 / 5
5065
تگهای خبر: بازار , تولید , جهاد كشاورزی , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
گل چرم